به گزارش خبرگزاری شبستان، مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگیِ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با هدف بررسی آگاهی شهروندان 18 سال و بالاتر تهرانی از شعار سال 1392 با تکیه بر انتخابات ریاست جمهوری و نظرهای آنان درباره جوانب مختلف آن، در تاریخ 3/2/1392 تا 7/2/1392 نظرسنجی زیر را به انجام رسانده است.
اهم نتایج حاصل از این نظرسنجی به شرح ذیل میباشد:
ارزیابی از وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور
65.1 درصد پاسخگویان موافق و یا کاملا موافق با این جمله هستند که «آینده کشور در مسائل سیاسی و اقتصادی با مقاومت در برابر مشکلات، در مسیر رشد و پیشرفت قرار خواهد گرفت». 30.9 درصد از پاسخگویان نظر مخالف دارند.
53 درصد پاسخگویان موافق و یا کاملا موافق این جمله هستند که «قدرت سیاسی ایران در دنیا بیشتر خواهد شد». 35.8 درصد پاسخگویان نظر مخالف دارند.
77.2 درصد پاسخگویان مخالف این جمله هستند که «تهدیدهای دشمن از لحاظ نظامی عملی خواهد شد». 12.4 درصد از پاسخگویان موافق و یا کاملا موافق این نظر می¬باشند.
59.2 درصد پاسخگویان موافق و یا کاملا موافق این نظر می¬باشند که «با مذاکره و چانه¬زنی مشکلات تحریم حل خواهد شد». 32.9 درصد از پاسخگویان نظر مخالف دارند.
شرایط و موانع تحقق فرهنگ حماسه در جامعه
63 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «حضور چشمگیر در انتخابات» باید عملی شود. 15.7درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
51.6 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «پافشاری بر مواضع در برابر فشارهای غرب» باید عملی شود. 21.8درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
85.8 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «جلوگیری از مفاسد اقتصادی» باید عملی شود. 6.8درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
80.7 درصدپاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «جلوگیری از حاشیه¬سازی ، سیاسی¬کاری و باندبازی¬ها» باید عملی شود. 7.4 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
80.7 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «ایجاد امید و انگیزه در مردم نسبت به آینده کشور» باید عملی شود. 7.4درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
91 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «استفاده از آخرین دانش و تکنولوژی روز در کشور» باید عملی شود. 3.6 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
91درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «افزایش کیفیت تولیدات داخلی برای رقابت با محصولات خارجی» باید عملی شود. 3.6 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
77.5 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «خود کفایی و جلوگیری از واردات بی-رویه» باید عملی شود. 11.1 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
88.5 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «سخت¬کوشی و تلاش مضاعف» باید عملی شود. 7.1 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
70.1 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «رهایی از اقتصاد متکی به نفت» باید عملی شود.11.4 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
86.8 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «همدلی مسئولان و رفع اختلافات» باید عملی شود. 7.1 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
90.4 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «اطاعت از قانون از سوی همه» باید عملی شود. 4.8 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
74.6 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «صرفه¬جویی و ساده¬زیستی و دوری از تجمل¬گرایی» باید عملی شود. 6.1 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
عوامل اثرگذار بر انتخابات ریاست جمهوری
55.6 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «شرایط سخت معیشتی» اثر منفی بر انتخابات ریاست جمهوری دارد. 22.1 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
55.7 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «اختلافات سیاسی و منازعات جناحی» بر انتخابات ریاست جمهوری اثر منفی دارد. 21.3 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
24.3 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «تبلیغات خارجی علیه کشور» بر انتخابات ریاست جمهوری اثر منفی دارد. 30.9 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
14.9 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «تهدیدات نظامی علیه کشور» بر انتخابات ریاست جمهوری اثر منفی دارد، 24.1 درصد به میزان کم موافق هستند، 55.9 درصد پاسخگویان نیز اصلا چنین نظری را ندارند و 5.1 درصد به ذکر نمی¬دانم اکتفا کردند.
79.5 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «عدم رعایت اخلاق و صداقت» بر انتخابات ریاست جمهوری اثر منفی دارد. 12.2 درصد از پاسخگویان به میزان کم موافق هستند.
63.7 درصد پاسخگویان به میزان زیاد معتقدند که «عدم احترام به سلایق و گروه¬های مختلف» بر انتخابات ریاست جمهوری اثر منفی دارد. 19.8 درصد به میزان کم موافق هستند.
بالاترین میزان گزینه¬های مربوط به انتظارات پاسخگویان از رئیس جمهور آینده :
58.5 درصد، «اتخاذ سیاستهای بهتر و تغییر در شیوههای اجرایی کشور»
69.4 درصد، «تفاهم بیشتر بین مسئولان کشور»
58.5 درصد، «بهبود سیاست خارجی و ارتباط با کشورهای دیگر»
71.1 درصد، «تقویت علاقه و همدلی مردم با نظام و آرمانهای انقلاب اسلامی»
72.5 درصد، «افزایش اقتدار و توانمندی نظام»
64.1 درصد، «بهبود اقتصاد و معیشت مردم»
54.4 درصد، «کم شدن شدت تحریم¬ها و به سرانجام رساندن مذاکرات هسته¬ای»
پایان پیام/
نظر شما