ساخت ضریح مطهر حرمین عسکریین امسال به پایان می رسد

مدیر پروژه ساخت ضریح مطهر حرمین عسکریین،‌ آخرین جزئیات ساخت این ضریح را بیان و از پایان ساخت و رونمایی و نصب آن در محل تولد امام عصر(عج) خبر داد.


به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم لاجوردی مدیر پروژه ساخت ضریح مقدس عسکریین در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی حج گفت: کار ساخت این ضریح مقدس حدود سه سال است که شروع شده و تا به حال حدود نود درصد کار ساخت آن به اتمام رسیده است و سعی داریم کار ساخت این ضریح مقدس را امسال به پایان برسانیم.

وی در تشریح همکاران و اساتیدی که کار ساخت این ضریح را به عهده گرفته اند گفت: تقریبا تمام هزینه‌های ساخت این ضریح مقدس به عهده دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی و با اشراف نماینده ایشان در ایران حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی صورت می‌گیرد. همچنین سرپرست گروه قلم زنی و کارهای هنری استاد سید مهدی علمدار، سرپرست گروه نجاری استاد مهدی دیدار، مهندس سازه مهدی خوش نژاد و خطاط کتیبه‌های قران حدیث و اشعار در مدح اهل بیت (علیهم السلام) استاد موحد هستند.

 

لاجوردی ادامه داد: شکل و شمایل کلی از نظر ابعاد شبیه همان ضریح قبلی است اما آن چیزی که تفاوت محسوسی دارد نمای جدید ضریح است که بر اساس مهندسی روز و طراحی هنرمندانه، هنرمندان متعهد و علاقه‌مند به ائمه معصومین ساخته شده است.

وی گفت: چوب یکی از مهمترین موادی است که در ساخت این ضریح به کار گرفته شده است. چوبی که در ساخت این ضریح استفاده شده از مرغوب‌ترین چوب‌های موجود در بازار است که بر اساس تحقیقات دانشمندان و طبق آزمایشات آنها حدود 300 تا 400 سال استحکام دارد و وزن چوب‌های به کار گرفته شده در ساخت ضریح حدود یازده تناست.

مدیر پروژه ساخت حرمین عسکریین ادامه داد: نقره خالص درجه عالی موجود در بازار از دیگر موادی است که در ساخت این ضریح حدود چهار تن و نیم استفاده شده است. همچنین یک تن و صد کیلو گرم مس و 60 تا 70 کیلو طلا نیز در ساخت این ضریح استفاده شده است.

وی در تشریح مراحل ساخت این ضریح مقدس به پایگاه اطلاع رسانی حج گفت: تقریبا ساخت ضریح از جمله قلم زنی و آبکاری با طلا تمام شده و کارهای هنری جزئی باقی مانده است. آبکاری خطوط بعد از اتمام کار میناکاری آغاز خواهد شد. یکی از مهمترین ویژگی‌های این ضریح سقف معرق کاری شده است و سقف این ضریح با نقوش زیبا و هنری معرق کاری شده است.

 

لاجوردی ادامه داد: داخل ضریح عسکریین چهار قبر وجود دارد که این قبور مطهر متعلق به امام هادی (ع)، امام حسن عسکری (ع)، حضرت نرگس خاتون مادر امام زمان و همچنین حضرت حکمیه خاتون دختر امام جواد هستند و برای هر کدام از این قبور یک صندوق خاتم کاری شده آماده شده که روی این قبور مطهر نصب خواهند شد.

لاجوردی گفت: این ضریح تا به حال مورد بازدید عموم مردم قرار نگرفته و به جز 4 صندوقی که در شیراز ساخته شده و همان جا مورد بازدید عموم مردم قرار گرفته اند. ان شالله بعد از اتمام ساخت ضریح برنامه ای برای بازدید عموم خواهیم داشت که به همه مردم علاقمند و دوستدار ائمه معصومین چگونگی این بازدید و زمان آن را اعلام خواهیم کرد.

وی یکی از مهمترین خصوصیت‌های این ضریح مقدس را قرار گرفتن این ضریح در محل تولد امام زمان دانست و گفت: از دیگر خصوصیات برجسته این ضریح قرار گرفتن در محل خانه امام هادی (ع) و مکان عبادت امام هادی (ع) است.

وی بیان کرد: افزون بر ساخت ضریح، دوازده در برای حرم عسکریین آماده شده است که 4 در از این درها برای درهای ورودی اصلی حرم ساخته شده اند و ساخت آنها به پایان رسیده است. 8 در از این درها برای درهای میانی حرم قرار است ساخته شوند که ساخت 4 در آن کامل شده اما هنوز ساخت 4 در دیگر کامل نشده است.

 

مدیر پروژه ساخت حرمین عسکریین گفت: با توجه به اینکه بانی اصلی ساخت این ضریح دفتر حضرت آیت الله سیستانی است برای ساخت این ضریح از کمک‌های مردمی استفاده نشده یعنی شماره حسابی برای کمک‌های مردمی جهت کمک به ساخت ضریح اعلام نشده است. تنها نذورات مردمی است که برای کمک به ساخت این ضریح قبول شده است و هر کمکی فقط به عنوان نذر قابل قبول خواهد بود. بر این اساس کسانی که نذر دارند می‌توانند به کارگاه ساخت این ضریح مطهر واقع در قم، اول بلوار امین کارگاه ساخت ضریح مطهر عسکریین مراجعه کند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه نصب ضریح و درهای ساخته شده وابسته به اتمام مراح ساخت حرم عسکریین است هر زمانی که بازسازی حرم عسکریین به اتمام برسد ضریح و درهای ساخته شده برای نصب به عراق منتقل و نصب خواهد شد.

لاجوردی با تاکید بر اینکه هیچ نهادی برای ساخت این ضریح مطهر مشارکت نکرده است، بیان کرد: باید تنها از اهالی فارس و فسا تشکر کنم چرا که صندوق‌های خاتم که قرار است روی قبرهای مطهر قرار بگیرد به دست آنها ساخته شده و مردم فسا شروع کننده این عمل خیر و ارزشی بودند. درحقیقت کار اصلی ساخت ضریح با اراده مردم فسا بود که ساخت این ضریح مطهر از آنجا آغاز شد اما برای تکمیل و ادامه کار به قم منتقل و با حمایت دفتر آیت الله العظمی سیستانی ادامه یافت.

 

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 253356

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha