به گزارش خبرگزاری شبستان از لرستان، پرفوسور مهدی سهرابی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو فرهنگستان علوم، (عصر 22 اردیبهشت) در همایش علمی ˈنگاهی به پایش کارکنان، بیماران، مردم و محیط زیست در برابر پرتوها در جهانˈ ˈاز طبیعت تا کاربرد پرتوهاˈ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد گفت: طرح حفاظت از محیط زیست در برابر اشعه و پرتو باید به صورت یک فرهنگ نسل به نسل در جامعه نهادینه شود.
وی با بیان اینکه روزانه تعداد زیادی از سلول های بدن بر اثر اشعه ها از بین می روند، افزود: بخش اعظمی از این سلول ها دوباره ترمیم می شوند.
پرفوسورسهرابی اظهار داشت: فقط سلول هایی که ناهنجاری های کوروموزومی یا DNA پیدا می کنند سرطانی می شوند.
وی با اذعان به اینکه امکان مقابله با پرتوهای سرطانی وجود دارد، گفت: می توان با شناخت این پرتوها و پایین آوردن درصد دٌز آنها و کنترل به موقع آن از بروزسرطان تا حد امکان جلوگیری کرد.
این استاد فیزیک بهداشت و پزشکی با بیان اینکه سلول هایی که تکثیر بیشتری دارند در برابر اشعه ها حساسیت بالاتری دارند، عنوان کرد: در این راستا سلول های خونی در درجه اول و پوست و سلول های عصبی در درجات بعدی قرار دارند.
پرفوسور سهرابی با تاکید بر ضرورت حفاظت در برابر اشعه های مختلف محیطی، خاطرنشان کرد: حفاظت از عموم مردم از جمله بیماران در برابر اثرات بیولوژیکی پرتوها با فرهنگ سازی و آموزش همگانی محقق می شود.
پایان پیام/
نظر شما