هنرهای نمایشی با ساختار دینی بیش از گذشته مورد توجه است

مسئول دفتر تعزیه مرکز هنرهای نمایشی گفت: یکی از مقولات مهم در عرصه فرهنگ و هنر عرصه هنرهای نمایشی است که اشاعه و گسترش تولیدات آثار نمایشی با ماهیت دینی و یا ساختار آیینی بیش از پیش مورد توجه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان حجت الاسلام رحیم جعفری در حاشیه مراسم تئاتر اردیبهشت در فرهنگسرای کومش سمنان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعزیه به عنوان یکی از مردمی ترین رویدادهای مهم هنری و مذهبی یک واقعیت است که به لحاظ ویژگی های منحصر خود مثل معرفت، احساس و عاطفه، حماسه و رزم و اتصال به چشمه بیکران و بی انتهای اهل بیت(ع) به خصوص سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) طلایه دار و حافظ بی ادعا و مبلغ بزرگ ترین رخداد فرهنگی، تاریخی و سیاسی یعنی واقعه کربلاست.


وی با بیان اینکه از طرف دیگر تعزیه به شریان های پاک تاریخی ایران باستان هم متصل است که به تعبیری می شود آن را هنر دینی و ملی نام نهاد افزود: در بررسی های به عمل آمده این هنر بومی و غیر وارداتی، ارتباط و تاثیرات معجزه آسایی را به مردم منتقل کرده و عمق این ادعا به نحوی است که خیلی از مجالس تعزیه بیش از پنج ساعت بیننده خود را میخکوب کرده و تا پایان آخرین جزء اجرایی آن، آن را همراهی می کند به شکلی که گاهی بعضی از شرکت کنندگان بازیگر نقش ها می شوند.


مسئول دفتر تعزیه مرکز هنرهای نمایشی با اشاره به اینکه مردم حقیقتا خواسته ها و آرزوهای خودشان را در این مجالس مطرح و دنبال می کنند و نیازها و مطلوبات خود را با تماشای این آثار جست و جو می کنند اظهار کرد: ما به عنوان متولی و مسئول این هنر و تشکیلات مسئول هستیم که چه مقدار به جایگاه و ارزش و سپس به تعالی و رشد و ترقی آن فکر کرده و انجام وظیفه کرده ایم.


جعفری افزود: استان هایی که به استناد مکاتبه مرکز نمایش خود را برای امور تعزیه معرفی کردند 10 استان همدان، هرمزگان، آذربایجان شرقی، زنجان، مرکزی، خراسان رضوی، ایلام، خراسان جنوبی، قم و گلستان هستند.


وی ضمن تاکید بر اینکه تعزیه هنری زنده است و اسباب و ادوات خاص خود را دارد اظهار کرد: این هنر همانند رودخانه ای است که می توان از هر قسمت آن آبی برداشت.


مسئول دفتر تعزیه مرکز هنرهای نمایشی با بیان اینکه ماهیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرایی نیست تصریح کرد: این وزارتخانه بیشتر به سیاست‌گذاری‌های کلان در عرصه فرهنگ و هنر مشغول است و با هدایت، حمایت و نظارت خود صحت اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری را بررسی می‌کند.


جعفری با بیان اینکه خوشبختانه نهادهای گوناگونی در این عرصه به امر پژوهش، آموزش و تولید و اجرا مشغولند که دفتر تعزیه اداره کل هنرهای نمایشی و بنیاد علمی و فرهنگی تعزیه از جمله آنهاست گفت: در سال گذشته تعامل خوبی بین این نهادها برقرار بود و هر دوی این مراکز فرهنگی و هنری تلاش کردند مکمل برنامه‌های یکدیگر باشند تا اجرای آنها از پشتوانه علمی و پژوهشی قابل قبولی برخوردار باشد.


وی اضافه کرد: ساماندهی گروه‌های تعزیه، شناسنامه‌دار کردن آنها از جمله اولویت‌های دفتر تعزیه و بنیاد تعزیه بود و اعتقاد دارم که اگر به تعزیه و آیین‌های نمایشی ایرانی بهای بیشتری داده شود از آنجا که همه تولیدات آن ملی و متکی به سرمایه بومی ایرانی است خواهد توانست در آینده نزدیک به یکی از قطب‌های مؤثر در رونق چرخه اقتصادی مبدل شود.


جعفری همچنین گفت: تداوم برنامه‌های مصوب دفتر تعزیه همچون برگزاری سوگواره‌های ملی که امسال دومین دوره آن در کیفیت مطلوبتری برگزار خواهد شد، نشست‌های هم‌اندیشی که با حضور پیشکسوتان تعزیه امسال نیز دایر می‌شوند از جمله مقولاتی است که می‌تواند تعزیه و آیین‌های نمایشی ایرانی را به عنوان یکی از شاخصه‌های فرهنگی و هنری برای جذب گردشگر و درآمدزایی بیشتر آن معرفی کند.


وی با اشاره به فعالیت مرکز هنرهای نمایشی اظهار کرد: یکی از فعالیت های این دفتر شناسایی مراکز فعالی است که به شکل معنادار و جهت دار در حوزه تعزیه فعالیت دارند.


مسئول دفتر تعزیه مرکز هنرهای نمایشی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سه ماموریت با عنوان هدایت، نظارت و حمایت دارد و اجرا جزو وظایف وزارتخانه محسوب نمی شود خاطرنشان کرد: اگر چه بالاجبار کار اجرایی را برعهده گرفتیم، ولی این موارد جزو ضروریات محسوب می شود و سه اصل یاد شده در اولویت قرار دارد؛ بنابر این طبیعتا از همکاری تمامی مراکز خصوصی یا نیمه خصوصی در گسترش این طرح استقبال می کنیم.

 

جعفری در خاتمه با اشاره به اینکه هنر تعزیه علاوه برعناصر نمایش که در واقع در تئاتر و بخش های دیگر وجود دارد سرشار از معرفت، حکمت، عرفان و احساس است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 253193

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha