شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستادسایر اقشار تشکیل شد

شورای هماهنگی و برنامه ریزی سایر اقشار برای هماهنگی حداکثری در اجرا، همفکری در طراحی ایده ها و جلوگیری از موازی کاری در ستاد راهبری طرح ملی حفظ قران کریم تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جلسه هماهنگی ستاد سایر اقشار طرح ملی حفظ قرآن کریم سه‌شنبه 10 اربیهشت‌ماه 1392 با حضور معاون قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان دستگاهای قرآنی کشور و دستگاه‌های مجری طرح ملی حفظ قران کریم در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر همگانی شدن حفظ قرآن کریم و تربیت ده میلیون حافظ در کشور و ورود سازمان ها و نهادهای فرهنگی در امر حفظ قرآن کریم؛ لزوم هماهنگی و انسجام بخشیدن به این فعالیت ها بیش از پیش ضروری است.
وی افزود: به همین منظور شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور که بر اساس منشور توسعه فعالیت های قرآنی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مرجع سیاست گذاری و تصمیم گیری قانونی برای کلیه فعالیت های قرآنی در سطح کشور می باشد طرح ملی حفظ را مورد تصویب قرار داد.

 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: پیرو این مصوبه با توجه به ضرورت همکاری و هماهنگی دستگاه های مختلف دولتی و مردمی ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم به تصویب رسید و پیرو آن ستاد های اجرایی سه گانه دانش آموزی، فرهنگیان و سایر اقشار تشکیل گردید.
 

وی بیان داشت: در این راستا ستاد دانش آموزان و فرهنگیان در وزارت آموزش و پرورش؛ ستاد دانشگاهیان در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و ستاد سایر اقشار در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد.
 

حجت الاسلام محمدی در خصوص ماموریت هر یک از این ستاد ها اظهار کرد: ماموریت ستاد اجرایی دانش آموزان و فرهنگیان و ستاد اجرایی دانشگاهیان، تحت پوشش قرار دادن طرح ملی حفظ در هریک از جوامع دانش آموزی و دانشگاهی است .
 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ماموریت ستاد اجرایی سایر اقشار هم مدیریت و تحت پوشش قرار دادن طرح ملی حفظ قرآن کریم برای عموم مردم، کارکنان وزارتخانه ها، سازمان ها و نهاد های غیردولتی و دولتی و پرسنل نیروهای مسلح و خانواده های ایشان است.
 

وی افزود: طبق آمار از 75 میلیون نفر جمعیت کشور 57 میلیون نفر در طرح ملی حفظ نقش خواهند داشت که از این تعداد 13میلیون نفر در ستاد دانش آموزی و فرهنگیان ، 4 میلیون نفر در ستاد دانشگاهیان و 40 میلیون نفر باقی مانده جامعه هدف ستاد اجرایی سایر اقشار می باشند .
 

وی افزود: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته به منظور ساماندهی و مشخص کردن اختیارات هریک از ستاد ها و دستگاه ها و طبق توافق صورت گرفته با سایر ستاد ها قرار شد 18 درصد از جمعیت هر ستاد برای تربیت حافظان کل در نظر گرفته شود.
 

محمدی تاکید کرد: با توجه به در نظر گرفتن 18 درصد از جمعیت هر یک از ستادها، به ترتیب سهمیه طرح ملی حفظ در ستاد دانش آموزی و فرهنگیان 000/300/3 میلیون نفر ، ستاد دانشگاهیان000/700 نفر و 000/000/6 میلیون نفر نیز در ستاد سایر اقشار مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اهداف شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد سایر اقشار خاطرنشان کرد: از جمله اهداف ما در این طرح استفاده حداکثری از نظر اعضا در طراحی ایده ها، اتخاذ بهترین تصمیم در مرحله سیاست گذاری، هماهنگی حداکثری در مرحله اجرا و مهم تر از همه جلوگیری از موازی کاری است.
 

وی اظهار کرد: برای جلوگیری از موازی کاری دستگاه ها با یکدیگر در حال راه اندازی یک سایت جامع اطلاعاتی، تاسیس مرکز سنجش دانش قرآنی همانند سازمان سنجش و ایجاد کارت همراه با درج کد و شناسه برای حفاظ هستیم تا مخاطبان سایر اقشار از دو ستاد دیگر کاملا تفکیک شوند.
 

محمدی یادآور شد: هیچ یک از ثبت نام شدگان در ستاد سایر اقشار با توجه به محدودیت هایی که وجود دارد نمی توانند در دو ستاد دیگر عضو شوند اما این امکان وجود دارد که در صورت خط خوردن نام دانش آموزان، فرهنگیان و دانشگاهیان از سامانه خود در ستاد سایر اقشار عضو شوند.
 

وی در خصوص اعضای شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد سایر اقشار بیان داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(معاونت قرآن و عترت)،سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی(سازمان دارالقرآن کریم)، مدیریت حوزه های علمیه کشور ستاد کل نیرو های مسلح و سازمان بسیج مستضعفین به عنوان اعضای اصلی موظف اند سالانه با توجه به تفکیک بندی های صورت گرفته جمعا یک میلیون نفر حافظ تربیت کنند.
 

این مقام مسئول عنوان کرد: با توجه به چشم انداز طرح ملی حفظ که سال 1405 هجری شمسی در نظر گرفته شده است ما سالانه 4 جشنواره بر اساس فصول مختلف خواهیم داشت که در هر فصل یک جز و در پایان سال 4 جز و پس از هشت سال می توانیم 6 میلیون حافظ را تربیت کنیم.
 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم؛ حجت الاسلام محمدی متذکر شد: این طرح همزمان با طرح 1447 از ابتدای تابستان 92 آغاز خواهد شد و با توجه به این که جز سی دارای سوره های کوچک تر بوده و حفظ این جز دشواری ندارد محوریت اولین جشنواره با حفظ جز 29 آغاز خواهد شد و نماینده اجرایی در سازمان ها موظف اند گزارش کامل و جامعی را پس از برگزاری هر جشنواره به شورای برنامه ریزی ارائه دهند.
 

گفتنی است در این جلسه نمایندگان دستگاه های اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات، صدا و سیما، رادیو قرآن، اتحادیه موسسات قرآنی مردمی، اتحادیه تشکل های قرآنی ، حوزه های علمیه کشور، حوزه های علمیه خواهران، بسیج و .... حضور داشتند.
 

یادآور می شود؛ ستاد سایر اقشار در کنار دو ستاد دیگر، وظیفه پوشش 70 درصد از جمعیت هدف طرح ملی حفظ را بر عهده خواهد داشت.
 

کد خبر 253093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha