به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، قهرمان رشید امروز (22 اردیبهشت) در کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی که با محوریت اجرایی شدن طرح پزشک خانواده برگزار شد، اظهار داشت: طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، یک طرح اصولی و علمی است که کارهای علمی، کارشناسی و تخصصی زیادی در راستای اجرایی شدن آن انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه هدف و دغدغه اصلی این طرح، تضمین و ارتقای سلامت جامعه در ابعاد مختلف است، افزود: منفعت اجرای طرح پزشک خانواده به توده های مختلف مردم می رسد.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی؛ از صدا و سیمای مرکز استان خواست در راستای معرفی هرچه بیشتر این طرح به مردم و مسئولان تلاش و مقدمات فرهنگ سازی آن را در جامعه فراهم کند.
خراسان جنوبی آمادگی اجرای طرح پزشک خانواده را ندارد
وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی آمادگی اجرای طرح پزشک خانواده را ندارد، گفت: این استان جاذبه های لازم برای ماندگاری پزشکان عمومی و متخصص را ندارد.
رشید از فرمانداران خواست جاذبه های لازم به منظور ماندگاری پزشکان عمومی و متخصص را در شهرها ایجاد کنند.
وی از معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی خواست با برگزاری جلسه ای در هفته آینده با محوریت پزشک خانواده، ضمن بررسی مشکلات، راهکارهای لازم به منظور رفع موانع مختلف اجرای طرح را اتخاذ کنند.
کمبود 44 پزشک به منظور اجرایی شدن طرح پزشک خانواده در خراسان جنوبی
دکتر علیرضا رمزی، مدیرکل بیمه خدمات درمانی خراسان جنوبی نیز گفت: شهرستان بیرجند 184 هزار و 647 نفر جمعیت دارد و نیازمند 73 پزشک خانواده هستیم ولی در حال حاضر تنها 48 پزشک آمادگی همکاری در این طرح شده اند.
وی با اشاره به اینکه در قاین با 64 هزار و 832 نفر جمعیت نیازمند 25 پزشک خانواده هستیم ولی در حال حاضر تنها 13 نفر طرف قرارداد شده اند، افزود: در شهرستان طبس نیز با 37 هزار و 500 نفر جمعیت نیازمند 15 پزشک هستیم ولی 8 نفر داوطلب همکاری و طرف قرداد به منظور اجرای طرح پزشک خانواده شده اند.
مدیرکل بیمه خدمات درمانی خراسان جنوبی ساماندهی وضعیت نابسامان درمان و ایجاد بانک اطلاعات کامل از وضعیت سلامت خانواده های استان را از جمله مزایا و نقاط قوت اجرای طرح پزشک خانواده در استان ذکر کرد و ادامه داد: کمبود منابع مالی مورد نیاز و کمبود نیروی انسانی به خصوص پزشک برای اجرای این طرح و عدم آموزش لازم به نیروهای موجود در جهت اجرای طرح از جمله نقاط ضعف اجرای طرح پزشک خانواده در خراسان جنوبی است.
وی به فرصت های پیش روی طرح پزشک خانواده در استان اشاره کرد و گفت:در این طرح امکان جذب نیرو از دیگر استان ها وجود دارد و شرایط استفاده بیشتر و بهتر از منابع بخش خصوصی و بکارگیری و جذب مشارکتی مردم فراهم می شود.
رمزی در خصوص تهدیدهای پیش روی این طرح نیز گفت: با اجرای نامناسب طرح، خطر مشارکت کم مردم با طرح و در نتیجه دور شدن مردم از اهداف عالیه طرح وجود دارد.
وی تاکید کرد: با کمبود پزشک، خطر ایجاد بی عدالتی در اقشار جامعه به علت عدم امکان استفاده در طرح وجود دارد و به دلیل عدم امکان تامین به موقع منابع مالی طرح، خطر وازدگی پزشکان از مشارکت در طرح احتمال می رود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به علت جاذبه بیشتر فعالیت در شهرها، خطر شیفت پزشکان شاغل در روستاها به شهرها و در نتیجه کاهش دسترسی خدمات برای روستائیان وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما