دوسالانه کاریکاتور میزبان 89 کشور می شود/کاریکاتور هنری مردانه نیست

مسعود شجاعی طباطبایی از شرکت 153 کاریکاتوریست زن در دهمین دوسالانه کاریکاتور خبر داد و گفت: برخلاف تصور برخی کشورها کاریکاتور هنری مردانه نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران صبح امروز، یک شنبه،  22 اردیبهشت با حضور اصغر امیرنیا، سرپرست مرکز هنرهای تجسمی و سیدمسعود شجاعی، طباطبایی دبیر این دوسالانه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

اصغر امیرنیا، سرپرست مرکز هنرهای تجسمی در این نشست گفت: نهمین دوسالانه کاریکاتور تهران سال 88 برگزار شد و دهمین دوره آن قرار بود در سال 90 برگزار شود که به دلیل فشرده بودن برنامه‌های ما در سال 90 و موانعی که پیش رو داشتیم، این دوسالانه برگزار نشد اما با توجه به جایگاه عالی کاریکاتور ایران در دنیا و حمایت مرکز هنرهای تجسمی از این دوسالانه، ‌جایگاه دوسالانه کاریکاتور تهران در دنیا حفظ شد و اگر چه این دوسالانه در موعد مقرر برگزار نشد اما تلاش کردیم که با وجود از دست رفتن زمان،‌ کیفیت آن حفظ شود.

امیر نیا درباره علت برگزار نشدن این دوسالانه در سال 91 بیان کرد:‌ تراکم برنامه‌ها و پرهیز از موازی کاری سبب شد که برگزاری این دوسالانه به سال 92 موکول شود تا هنرمندان کاریکاتوریست نیز با مشکل موازی کاری مواجه نشوند .

بر اساس این گزارش ، مسعود شجاعی طباطبایی، رئیس خانه کاریکاتور و دبیر دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران در این نشست گفت: در این دوره 320 اثر از هنرمندان 89 کشور جهان به دبیرخانه دوسالانه کاریکاتور رسیده است که ایرانی‌ها با 484 اثر بیشترین تعداد شرکت‌کننده هستند.


شجاعی طباطبایی تصریح کرد: هنرمندان ایرانی در اولین دوسالانه کاریکاتور تنها 11 نفر بودند که افزایش این تعداد به 484 کاریکاتوریست نشان می دهد که این دوسالانه در ارتقاء سطح کیفی هنر کاریکاتور تأثیرگذار بوده است.


به گفته وی، از بین 3200 اثر، 514 اثر به بخش نمایشگاه دوسالانه راه یافته است که در مؤسسه فرهنگی و هنری صبا روی دیوار می‌رود.

رئیس خانه کاریکاتور ادامه داد: دهمین دوسالانه کاریکاتور تهران در 5 بخش برگزار می‌شود. امسال بخش طراحی کاراکتر را با موضوع گربه ایرانی به بخش‌های دوسالانه اضافه کرده ایم که 77 اثر به این بخش از نمایشگاه راه یافته است. در بخش موضوعی دوسالانه با موضوع خرافه‌پرستی 126 اثر ارائه می‌شود.‌در بخش آزاد 146 اثر و در بخش کمیک استریپ هم که از دوره پنجم دوسالانه اضافه شده است،‌64 اثر ارائه می‌شود و در بخش کاریکاتور چهره نیز 107 اثر روی می رود.

وی یاد آور شد: ترکیه با 56 هنرمند،‌برزیل با 46 هنرمند،‌اندونزی با 43 هنرمند و چین با 23 هنرمند در این دوره بیشترین تعداد هنرمندان را شامل می‌شوند و ایران نیز با 484 هنرمند بالاترین میزان شرکت کننده را در این دوره دارد.


شجاعی حضور هنرمندان زن را در این دوسالانه اتفاق نادری دانست و افزود : در این دوره 153 کاریکاتوریست زن شرکت کرده‌اند که این اتفاق نادری است و نشان می‌دهد برخلاف تصور برخی کشورها کاریکاتور هنری مردانه نیست.

در ادامه اصغر امیرنیا در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره تجلیل از پیشکسوتان کاریکاتوریست ایران عنوان کرد: همزمان با برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر از پیشکسوتان هنرمند در بخش‌های مختلف هنرهای تجسمی تجلیل می‌شود که در سال 91 هم کامبیز درم‌بخش از میان هنرمندان کاریکاتوریست تجلیل شد و نشان عالی هنرهای تجسمی را دریافت کرد. ترجیح ما این است که از این هنرمندان در یک رویداد بزرگ‌تر مثل جشنواره هنرهای تجسمی فجر تجلیل شود که امسال برای سال 92 از تعدادی دیگر تجلیل خواهد شد.

بر اساس این گزارش، در ادامه این نشست شجاعی طباطبایی درباره سرنوشت پنج ستاره این دوسالانه که بر اساس مؤلفه‌های مختلفی از جمله منظم برگزار شدن،‌میزان جوایز و کیفیت برگزاری به رویدادهای کاریکاتور دنیا اعطا می‌شود، گفت: با تلاش بسیار توانستیم این 5 ستاره را حفظ کنیم.


شجاعی طباطبایی از انتشار کتاب دوسالانه خبر داد و افزود: قرار است در روز اختتامیه لوح فشرده آثار شرکت کننده در نمایشگاه این دوسالانه به علاقه مندان اهدا شود و در آینده نزدیک کتاب دوسالانه را نیز منتشر می کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 252931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha