نخستین فهرست نویسی علمی و مدون کشور توسط آستان قدس رضوی تهیه شد

رییس اداره مخطوطات و نسخ خطی سازمان کتابخانه ها آستان قدس رضوی گفت: نخستین فهرست نویسی مبتنی بر شیوه های علمی و مدون کشور توسط سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی تهیه شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید محمد رضا فاضل هاشمی، رییس اداره مخطوطات و نسخ خطی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی اظهار کرد: این سازمان با چاپ سه جلد فهرست نسخ خطی کتابخانه مرکزی در سال 1305 هجری شمسی که نخستین تجربه فهرست نویسی در ایران می باشد، فعالیت انتشاراتی خود را آغاز کرد.

 

وی با بیان اینکه فهرست نویسی در آستان قدس رضوی توسط گروهی با تجربه و اصولی و علمی انجام می گیرد، افزود: در گذشته فهرست نویسی به صورت گروهی انجام نمی گرفت و فهرست نویسان سلایق شخصی که از تجربیات علمی آنان نشات می گرفت را در کار خود دخالت می دادند.

 

 فاضل هاشمی بیان کرد: در گذشته فهرست نویسی کتب خطی آستان قدس رضوی توسط ˈمیرزا مهدی ولایی، گلچین معانی، غلامعلی عرفانیان و اردلان جوانˈ و شمار دیگری از کارشناسان انجام می شد که سلایق علمی آنان در کارشان براساس تخصصی که داشتند تاثیرگذار بود.

 

وی  با بیان اینکه مجموع تجربیات فهرست نویسان پیشین و بهره گیری از دانش روز منجر به تنظیم شیوه نامه ای علمی و مدون برای فهرست نویسی در آستان قدس رضوی شد که در کشور بی نظیر بود، افزود: در این شیوه نامه چگونگی تقسیم بندی علوم مختلف، اصطلاحات، موضوعات، تاریخ انتشار، چاپخانه و سایر موارد مورد توجه قرار گرفت تا فهرست کتب خطی به گونه ای تهیه شود که محققان به محتوای این کتابها براحتی دسترسی داشته باشند.

 

رییس اداره مخطوطات و نسخ خطی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: در سال 86 نخستین فهرست از کتب خطی آستان قدس رضوی که هدیه مقام معظم رهبری به این مجموعه بود براساس شیوه نامه مزبور تهیه شد.

 

وی گفت: فهرست نویسی 14 هزار منبع ارزشمند نسخ خطی اهدای مقام معظم رهبری به آستان قدس رضوی در قالب 13 جلد با 40 موضوع در مورد فقه، اصول، اخبار، عقاید، احادیث، ادعیه و دیگر موارد انجام گرفت که در کشور بی نظیر بود.

 

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی،رییس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: فهرست نویسی دو هزار کتب چاپ سنگی اهدایی از سوی مقام معظم رهبری به این کتابخانه نیز اوایل امسال پایان یافت.

 

فاضل هاشمی افزود: در فهرست نویسی این مجموعه علاوه بر نگارش تاریخ انتشار به مکان، چاپخانه، موضوع کتاب، نوع کاغذ و غیره نیز توجه شده است تا برای پژوهشگران در حوزه های مختلف قابل استفاده باشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 252713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha