/خبرگزاری شبستان: یزد/
بقاع متبرکه و امامزادگان به عنوان سرمایه های مادی و معنوی جامعه از ارزش فراوانی در مسائل فرهنگی، دینی و اجتماعی برخور دارند، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با اشاره به این سرمایه های عظیم فرموده اند: امیدواریم مردم در پناه بقاء متبرکه در آرامش زندگی کنند.
تبدیل امام زادگان و بقاع متبرکه به قطب فرهنگی پس از امام خمینی(ره) همواره از دغدغه های مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بوده و ایشان بر تبدیل امامزادگان و بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور تاکید دارند.
حجت الاسلام والمسلمین احمدشرف خانی که سکان هدایت معاونت فرهنگی سازمان اوقاف وامور خیریه را برعهده دارد در گفت وگوئی اختصاصی با خبرنگار شبستان به تبیین طرح ها و برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه، ظرفیت ها و تنگناهای موجود در زمینه تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و لزوم تبدیل امامزادگان به قطب فرهنگی پرداخته است.
ایجاد ساختار فرهنگی برای امامزادگان و بقاع متبرکه
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به برنامه های سازمان اوقاف وامور خیریه برای تحقق منویات رهبری در خصوص امامزادگان گفت: از سال آینده در امامزادگان و بقاع متبرکه مراکز فرهنگی هنری راه اندازی می شود.
وی با بیان اینکه در این طرح هر امامزاده یک مرکز فرهنگی هنری خواهد داشت، افزود: با راه اندازی این مراکز در بقاع متبرکه و امامزادگان ساختاری فرهنگی شکل خواهد گرفت و برنامه ها به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده، متداوم و عملیاتی پیگیری می شود و گام بلندی در عملی شدن منویات مقام معظم رهبری برداشته خواهد شد.
شرف خانی در کنار تشکیل مراکز فرهنگی وهنری از سلسله برنامه هایی در دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری برای تحقق منیات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص امامزادگان خبر داد.
برنامه های سخت افزاری برای تحقق منویات رهبری
معاون فرهنگی سازمان اوقاف وامور خیریه با بیان اینکه برای امزادگان وبقاع متبرکه طرح جامع تهیه شده است، اظهار داشت: از این پس امامزادگان و بقاع متبرکه در ساخت و سازها شکلی فرهنگی به خود گرفته و اولویت هائی نظیر ساخت مهمانسرا، هتل و یا زائرسرا از دستور کار اوقاف خارج و زیرساخت های فرهنگی نظیر سالن های عمومی، اجتماعات، مراسمات، سالن های چندکاربری و ...در اولویت قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینکه 40 آیتم در طرح جامع برای فرهنگی سازی بقاع متبرکه و امامزادگان تدوین شده است، تصریح کرد: امامزدگان با این طرح جامع زیرساخت های سخت افزاری لازم برای تبدیل شدن به قطب فرهنگی را به دست می آورردند و به سمت و سوی تحقق منویات رهبری حرکت می کنند.
شرف خانی در همین زمینه از ساخت کتابخانه ها دیجیتال و مکان هائی در کنار امامزادگان برای پاسخگوئی به مسائل شرعی وشبهات خبر داد.
برنامه های کوتاه مدت وبلند مدت نرم افزازی برای تحقق منویات رهبری
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با تشریح برنامه های نرم افزاری اوقاف در دو بخش بلند مدت وکوتاه مدت گفت: سازمان اوقاف وامور خیریه در سال جاری برنامه های ویژه و کوتاه مدتی را در مناسبت های مختلف در امامزادگان طراحی و پیاده کرده است.
وی در تشریح برنامه های کوتاه مدت گفت: 5 برنامه ویژه به صورت ستادی در کل کشور و در مناسبت های مختلف از سوی سازمان اوقاف اجرا شده است.
شرف خانی ادامه داد: سوگواره یاس نبوی به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، طرح نشاط معنوی ویژه اوقاف فراغت با حضور جوانان ونوجوانان در تابستان، طرح ولایت علوی، اکمال دین نبوی ویژه عید غدیر در دهه ولایت، بصیرت عاشورائی در دهه اول محرم وصفر از جمله این برنامه هاست و در ایام نوروز نیز طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه وامامزادگان اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) امامزادگان و بقاع متبرکه را محلی برای آرامش روحی ومعنوی مردم می دانند و از همین رو برنامه های ویژه ای تحت عنوان آرامش بهاری در ایام تعطیلات عید نوروز در امامزادگان وبقاع متبرکه برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف وامورخیریه با اشاره به برنامه های بلندمدت سازمان اوقاف تاکید کرد: در سال جاری بیش از 500 کتابخانه و یکصد کتابخانه دیجیتال در بقاع متبرکه وامامزادگان راه اندازی شده است.
وی پاسخگوئی به مسائل شرعی و شبهات و اعزام سالانه بیش از 8 هزار مبلغ به امزادگان را از دیگر اقدامات نام برد و گفت: اعزام مبلغ با دو رویکرد تبلیغ و ترویج اسلام ناب محمدی و راه اندازی گفتمان های دینی وحلقه های معرفتی بین جوانان ونوجوانان صورت می گیرد.
پتانسیل ها
معاون فرهنگی سازمان اوقاف وامور خیریه کشور با اشاره به حضور 35 میلون نفر در ایام عید نوروز سال گذشته در امزادگان و بقاع متبرکه گفت: برخی از مسئولان فرهنگی و تصمیم گیر کشور به این ظرفیت عظیم آشنائی ندارند و نسبت به آن کم توجهی می شود.
شرفخانی با بیان اینکه باید در برنامه های فرهنگی برای حضور مردم تبلیغات فراوان شود اظهارداشت: مردم به صورت خودجوش و بدون هیچ گونه دعوتی در امامزادگان وبقاع متبرکه حضور دارند و با توجه به فضای معنوی محیط آماده پذیرش هرگونه برنامه ای هستند.
وی افزود: اگر مسئولان متوجه ظرفیت امامزادگان باشند باید تمام تلاش خود را برای مقابله با جنگ نرم در امامزادگان وبقاع مبرکه بگذارند چرا که چنین جمعیتی را هیچ نهادی نمی تواند به راحتی پیدا کند.
تنگناها
معاون فرهنگی سازمان اوقاف وامور خیریه در عین حال با بیان اینکه بیش از 8 هزار بقعه متبرکه وامامزاده در سطح کشور وجود دارد گفت: بودجه اوقاف از محل عواید امزادگان است و با این عواید تبدیل امامزادگان به قطب فرهنگی به این زودی ها کار سختی است.
وی با اشاره به اقدامات سخت افزاری و ساخت وساز فرهنگی امامزادگان گفت: با این ظرفیت و اعتبار اوقاف نمی توانیم 8 هزار ساخت وساز را به این سمت و سو ببریم ازهمین رو امامزادگان و بقاع متبرکه شاخص در استان ها و شهرستان ها در اولویت قرار دارند و مرحله به مرحله طرح جامع در آنان به پیش می رود.
شرفخانی با بیان اینکه باید دولت و نهادهای مختلف در این زمینه به کمک اوقاف بیایند تصریح کرد: در اکثر امامزادگان وبقاع متبرکه برنامه های فرهنگی مختلفی اجرا می شود اما شاید برنامه فرهنگی در یک امامزاده به اقامه نماز جماعت خلاصه شود و در امامزاده دیگری تزئینات امامزاده در مناسبت های مختلف و یا برپائی نمایشگاهی عنوان برنامه فرهنگی باشد.
معاون فرهنگی سازان اوقاف در پایان خاطرنشان کرد: اگر به ظرفیت های امامزادگان وبقاع متبرکه توجه ویژه شود ون هادها به میدان بیایند سازمان اوقاف وامور خیریه برای تحقق فرمایشات رهبری دراین زمینه آمادگی لازم را داراست.
پایان پیام/
نظر شما