به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه 22 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی، در نطق قبل از دستور با تبریک به مناسبت فرا رسیدن ولادت امام محمد باقر(ع) گفت: جابربن عبدالله انصاری در روایتی نقل می کند که رسول خدا مرا مورد خطاب قرار داد و فرمود بعد از من تو زندگی کرده و در آن زمان فرزندی از فرزندان من که شبیه ترین به من است را زیارت می کنی.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام باقر(ع) مؤسس مکتب فقهی شیعه است که این مکتب در دوران فرزندش امام صادق(ع) توسعه یافت افزود: بسیاری از قواعد اصول فقه از تعبیرات امام باقر(ع) درآمده است که از جمله می توان به اصل استسهاق و برخی از قواعد دیگر مانند نفع ضرر اشاره کرد که در حقیقت آن حضرت علوم پیامبر و امام علی(ع) را روایت می کرد.
وی با تأکید بر اینکه مکتب امام باقر و صادق(ع) استوارترین مکتب فکری مسلمانان است تصریح کرد: با توجه به شرایط زمانه این مکتب به نهضت علمی تبدیل شد و به جرأت می توان گفت که در میان امامان شیعه پس از امام علی(ع) بیشترین روایات به امام باقر و صادق(ع) بر می گردد البته باید گفت که شرایط سیاسی زمانه بسیار در این موضوع مؤثر بوده است و این دو امام فرصت داشتند که علوم آل محمد(ص) را روایت کنند.
لاریجانی ادامه داد: فراوانی و گستردگی روایات از نظر فقه و علوم دیگر اسلامی سبب شد تا حتی محدثان اهل سنت از روایات امام باقر(ع) نقل حدیث کنند که یکی از معروف ترین آن افراد ابو حنیف است از طرفی دیگر گستره علمی آن حضرت به ویژه در شرایطی که نقل روایت ممنوع بود به حدی بود که عملاً تمام طالبان علم را به خود می کشاند لذا در روایت امام باقر(ع) می بینیم که می فرمایند به شرق و غرب عالم بروید جز علم ما علم دیگری نمی یابید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مبارزات فکری امام با مرجعه، گفت: مبارزه دیگر امام با اسرائیلیات بود که با شگرد خاص و به فرهنگ اسلامی نفوذ کرده بود از این رو حجم زیاد اخباری که بعدها به علائم ظهور منتشر و منتسب شده است در اصل متعلق به کهب الاهوار که در اسرائیلیات بوده است منصوب می گردد که این افراد از سادگی فرق اسلامی بهره می گرفتند اما می بینیم که در مقابل این گرایش های دروغین امام باقر(ع) با صراحت ایستادگی می کنند.
وی ادامه داد: از دیگر جریانات مبارزات امام باقر(ع) جریان قلو و کالی گری بود که یکی از نخستین رهبران این جریان بقیره ابن سعید است که در آن زمان ادعای عجیبی داشت از این رو نزد اما رفت و گفت من به جایگاهی رسیده ام که غیب می دانم که امام در آن وقت با این فرد برخورد کرد و حرف های تندی به آن زد.
لاریجانی با بیان اینکه تشخیص ادعای مهدویت برای شیعیان ساده دل بسیار مشکل بود گفت: از این رو امام وظیفه داشت که با چنین عقایدی مقابله کند از طرفی دیگر یکی از قلمروهای فکری تفکرات سیاسی خلفای اموی بود که می بینیم امام باقر(ع) 5 خلیفه اموی را درک کرد.
وی ادامه داد: امام باقر(ع) در روایتی اوضاع زمانه خود را چنین تحلیل کردند که ما اهل بیت از ستم حاکمی چه ها کشیده ایم، حاکمان زورگو برای رسیدن به حکومت حق ما را تصاحب کردند از این رو شاهد هستیم که سیاست شهادت اهل بیت بعد از معاویه و شهادت امام حسن(ع) به شدت دنبال می شود و به دنبال تبلیغات مسموم به کشتار شیعیان می پردازند تا آنجا که عرصه به پیروان شیعی تنگ می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام باقر(ع) در زمان خود مجبور بود در مقابل بدترین جریان های منحرف مقابله کند تا میراث مکتب نبوی که امروز هم متهم است را به ما برساند یادآور شد: حکمت امام باقر(ع) در بعد پایه گذاری فقه شیعی و مسائل کلامی و سلوک سیاسی درد زمانه کنونی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: از طرفی دیگر برخی افراطی گری هایی که میان امت اسلامی افتاده و برخی فتواهایی که آتش اختلاف بین مسلمانان را شعله ور کرده است به طور حتم در دوری از آنها، مکتب رهایی بخش امام باقر(ع) است.
پایان پیام/
نظر شما