محمد بنیادی مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به جذب معلمان تخصصی قرآن در این وزارتخانه به خبرنگار شبستان گفت: تاکنون پنج هزار معلم به صورت رسمی جذب وزارت آموزش و پرورش شدهاند که با فیلترهای خاصی تخصص آنها در زمینههای قرآنی به منظور آموزش به دانشآموزان مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی با اشاره به برخی از ملاکها در خصوص جذب معلمان متخصص قرآنی در وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آشنایی با تجدید قرآن، صوت و لحن، حفظ حداقل نیم تا یک جزء قرآن، دارا بودن مدرک لیسانس و فوق لیسانس، عضو چهرههای برتر قرآنی استان یا کشور و یا اشتغال به فعالیتهای قرآنی و همچنین نحوه تدریس آنها با حضور اساتید و داوران پیشکسوت قرآنی استانها به طور دقیق مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است. همچنین این معلمان با توجه به ضوابط و حقوق شرعی و اسلامی جذب آموزش و پرورش شدند تا به امر مقدس آموزش قرآن بپردازند.
بنیادی در ادامه با بیان اینکه برخی از کارشناسان خارج از آموزش و پرورش عنوان میکنند که در طرح نهضت ملی حفظ قرآن توجهی به فرهنگیان صورت نگرفته است، گفت: ریشه طرح نهضت ملی حفظ قرآن در فرهنگیان است و در صورتی که فرهنگیان در این طرح جایگاهی نداشته باشند این طرح اجرا نمیشود.
بنیادی با اشاره به برگزاری ترم سوم مدارس قرآنی کشور از تابستان امسال تصریح کرد: دو هزار مدرسه قرآنی از تیرماه سال 92 فعالیتهای خود را طی ترم سوم آغاز میکنند. همچنین 1332 مدرسه شیفت صبح به صورت قانونمند فعالیتهای خود را توسعه دادهاند و امسال نیز از عموم دانشآموزان برای ثبتنام در این مدارس دعوت میشود.
وی اظهار کرد: در آغاز اجرای طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم اعلام کرده بودیم که 2 میلیون از دانشآموزان و فرهنگیان را تحت پوشش قرار میدهیم که برخلاف پیشبینیهای ما تعداد دانشآموزان و فرهنگیان ثبت نام کننده در این طرح تاکنون به 3 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه ثبت نام و استقبال 3 میلیونی دانشآموزان و فرهنگیان در طرح «نور» دور از انتظار ما بوده است، ادامه داد: در اجرای طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم هیچ مشکلی نداریم و تمامی اقدامات از قبیل تألیف و انتشار کتابهای آموزش حفظ، تولید نرمافزارهای آموزش حفظ قرآن و تأمین مدرسان قرآن را انجام دادهایم.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی در ادامه با اشاره به کارگیری مربیان حافظ قرآن کریم در طرح نهضت ملی حفظ قرآن افزود: به دستور وزیر آموزش و پرورش 5 هزار مربی حافظ قرآن در وزارت آموزش و پرورش جذب شدهاند که این مدرسان، دانشآموزان و فرهنگیان را در حفظ قرآن کریم از نیم جزء تا 30 جزء یاری خواهند کرد.
وی با بیان اینکه نحوه به کارگیری این مدرسان قرآنی از 32 استان کشور در آموزش و پرورش به صورت قراردادی است و در صورتی که این مدرسان قرآن بتوانند فعالیتهای اثرگذاری در این حوزه داشته و موفق وارد شوند، به صورت رسمی در وزارت آموزش و پرورش استخدام خواهند شد.
مدیرکل دفتر گسترش قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه حداقل مدرک مورد نظر برای به کارگیری مدرسان و مربیان قرآن در وزارت آموزش و پرورش، داشتن مدرک فوق دیپلم بوده است، گفت: اکثریت مدرسانی که برای مشارکت در طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم در آموزش و پرورش استخدام شدهاند، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند.
محمد بنیادی با بیان اینکه این مدرسان حداقل یک جزء از قرآن کریم را حفظ هستند، افزود: یکی از معیارهای ما در به کارگیری مدرسان قرآن داشتن مدارک تحصیلی مرتبط با قرآن است و مدرسانی که در این طرح به صورت قراردادی با وزارت آموزش و پرورش همکاری میکنند حافظ نیم جزء تا 30 جزء قرآن کریم هستند.
وی با بیان اینکه در برخی از استانها، تمامی مدرسانی که به کار گرفته شدهاند، حافظ کل قرآن کریم هستند، ادامه داد: تلاش داریم تا از ظرفیت این مدرسان برای آموزش حفظ قرآن به دانشآموزان و فرهنگیان بهره گرفته و شرایطی را ایجاد کنیم که این مدرسان برای همیشه جذب آموزش و پرورش شوند.
وی با بیان اینکه مطالبه وزیر آموزش و پرورش در طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم جمعیت 40 میلیونی است که مخاطبان آموزش و پرورش هستند، عنوان کرد: 25 میلیون خانواده و 12 میلیون و 500 هزار نفر دانشآموز که در مدارس تحصیل میکنند از مخاطبان آموزش و پرورش هستند که بنا به مطالبات وزیر آموزش و پرورش این جمعیت نزدیک به 40 میلیونی باید تحت پوشش برنامههای قرآنی وزارت آموزش و پرورش قرار گیرند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی در بخش دیگری از سخنان خود به بودجه طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم اشاره کرد و با بیان اینکه بودجه نیم درصدی قرآن هنوز محقق نشده است، گفت: هرچند که هنوز بودجهای دریافت نکردهایم اما طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم را با استفاده از بودجههای خود وزارتخانه دنبال میکنیم و برای اجرای این طرح منتظر بودجه نماندهایم.
وی با یادآوری اینکه رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم اعلام کرد که هیچ مشکلی در زمینه اختصاص بودجه برای فعالیتهای قرآنی وجود ندارد، افزود: اطمینان کامل داریم که بودجه لازم برای اجرای طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم از سوی دولت به وزارت آموزش و پرورش اختصاص مییابد و از این بابت هیچ نگرانی در آموزش و پرورش وجود ندارد.
مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به برنامههای قرآنی این وزارتخانه و اجرای طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم در مدارس افزود: روابط عمومی سایت ادارهکل قرآن، نماز و عترت اخبار قرآنی در زمینه حفظ قرآن کریم را از تمامی استانها دریافت و در این سایت قرار میدهد تا تمامی علاقه مندان به اخبار قرآنی آموزش و پرورش در استانها دسترسی داشته باشند.
وی با بیان اینکه ثبت نام در سایت مدرسه مجازی قرآن کریم همچنان ادامه خواهد داشت، گفت: در این سایت ثبت نام دانشآموزان و فرهنگیان براساس گروه سنی، جنسیت، مقطع تحصیلی و ... انجام میشود و علاوه بر آن امکاناتی از جمله 7 کتاب جدیدالتألیف و سی دیهای آموزش حفظ قرآن نیز در این سایت قرار داده شدهاند.
پایان پیام/
نظر شما