تریبون نماز جمعه مهم‌ترین مروج فرهنگ وقف

مدیر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران با اشاره به لزوم بهره‌برداری از ابزارهای فرهنگی برای ترویج فرهنگ وقف در کشور گفت: ائمه جمعه می‌توانند مهم‌ترین نقش را در نهادینه‌کردن فرهنگ وقف در کشور داشته باشند.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام کاظم محمد‌زاده، مدیر اداره کل اوقاف استان تهران در همایش احیای فرهنگ وقف با حضور ائمه جمعه استان تهران و حجت‌الاسلام علی محمدی نماینده ولی‌فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت‌الاسلام تقوی رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ وقف نسبت به جایگاه و نقش والای آن در جامعه گفت: بعد از انقلاب اسلامی ایران اولین همایش تخصصی با ویژگی احیای فرهنگ وقف با حضور ائمه جمعه و صاحب‌نظران در حال برگزاری است و با توجه به اعتقاد مردم نسبت به ائمه جمعه و مرتفع‌کردن نیازهای خود از طریق آنان به دنبال آن هستیم که از تریبون نماز جمعه‌ها احیاگر فرهنگ وقف شویم تا موقوفات در کشور به نحو احسن اجرا شوند.

وی افزود: سازمان اوقاف موظف است رابطه استیجاری برقرار کند و با اعلام اخطار و تنظیم اجاره‌نامه، افراد را پای وظیفه شرعی یعنی دادن حق موقوفات پایبند کند. همچنین فرهنگ وقف نیاز به تبلیغ دارد و ائمه جمعه می‌توانند این مهم را در میان مردم ترویج دهند و خودشان به عنوان هیئت امنا متولی امر وقف در کشور شوند تا در کنار بهره‌مندی سالم از ثروت و امکانات موجود در این حوزه ارایه‌گر خدمات معنوی شوند تا به طور خواسته منویات مقام معظم رهبری در این حوزه اجرا شود.

حجت‌الاسلام محمدزاده با اشاره به جایگاه وقف در چرخه اقتصادی و سیاسی کشور خاطرنشان کرد: وقف نقش اساسی را در رونق چرخه اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا می‌کند و موجب توسعه و پیشرفت نظام جمهوری اسلامی است. همچنین فرهنگ وقف نماد اقتصاد بوده و ترویج آن نیازمند ابزارهایی است و مؤلفه‌هایی همچون تخصص، آگاهی و نیروی انسانی در کنار برنامه‌ریزی مدون و داشتن اطلاعات و آمار لازم می‌تواند محرک کافی در ترویج فرهنگ وقف در کشور شود.

وی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه اقدام به راه‌اندازی بانک سامانه اطلاعات موقوفات و جمع‌آوری اطلاعات و هرگونه عملیات در این حوزه کرده‌اند.

حجت‌الاسلام محمدزاده با اشاره به برخی از مشکلات مدیریتی در اداره امور موقوفات از سوی متولیان تصریح کرد: متأسفانه برخی از متولیان وقف پایبند به قوانین نیستند و از جهت مدیریتی مشکلاتی را در این حوزه ایجاد می‌کنند.

وی عنوان کرد: احیای فرهنگ وقف وظیفه همه افراد جامعه بوده و خوشبختانه بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از لحاظ کمی و کیفی موقوفات در کشور قابل مقایسه با ادوار گذشته خود نیست و این امر نیازمند اطلاع‌رسانی در میان آحاد جامعه دارد و تریبون نماز جمعه استان‌های کشور بهترین و بالاترین ظرفیت را در این حوزه می‌توانند داشته باشند. همچنین احیای موقوفات، مال‌الاجاره، به‌روز و با نرخ و تعرفه‌های کنونی، ترویج فرهنگ وقف در امامزادگان و بقاع متبرکه و این نکته که نذورات در بقاع متبرکه جوابگوی بازسازی و توسعه این اماکن نیست همه و همه از طریق تریبون نماز جمعه و ائمه جمعه با توجه به نقش و نفوذ آنان در افکار مردم ما بسیار مؤثر است.

محمدزاده با اشاره به برگزاری مسابقات قرآن از سوی سازمان اوقاف به عنوان یکی از فعالیت‌های درخشان این سازمان در چند سال اخیر خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف در کنار رهنمودها و منویات مقام معظم رهبری موفق شده مسابقات را از کف روستاها تا سطح بین‌المللی در رشته‌های مختلف برگزار کند و امسال نیز میزبان سی‌امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به همت سازمان اوقاف و امور خیریه هستیم.

وی ادامه داد: تشویق به حضور مردم در مهم‌ترین رویداد قرآنی کشور و حضور علما و روحانیون در کنار خیل عظیم مشتاقان قرآن کریم می‌تواند از طریق جایگاه نماز جمعه در سراسر کشور تبلیغ شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 252539

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha