به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم پایانی بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سخنانی گفت: نمایشگاه کتاب تهران به تبلور علم و دانش در کشور خدمت میکند و آخرین کتابهای منتشرشده در کشور و همچنین تازههای کتاب دنیا را دریافت و برای همگان عرضه میکند.
وی با اشاره به اینکه زحمات و تلاشهای مدیران، نهادها و سازمانها به رونق نمایشگاه منجر شد، بیان کرد: شب گذشته ما از تلاشها و زحمات همه دستاندرکاران برگزاری نمایشگاه کتاب طی جلسهای تقدیر و تشکر کردیم هر چند که این تقدیر و تشکر پاسخگوی تلاشهای آنها نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه همه تصور میکردند نمایشگاه کتاب امسال رونقی نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه امسال با توجه به شرایط اقتصادی مردم بیشتر فکرشان مشغول مسایل روزمره بود و نخبگان نیز درگیر انتخابات بودند اما حضور میلیونی مردم نشان داد که دوستدار علم و دانش هستند و در همین ارتباط از شمار کتابخوانان نیز کم نشد.
وی تأکید کرد: اگرچه نمایشگاههای کتاب استانی در اقصی نقاط کشور برگزار میشود اما مردم و جامعه علمی کشور نمیتوانند در جامعیت نمایشگاه کتاب تهران صرفنظر کنند.
حسینی به رضایتمندی مخاطبان از نمایشگاه کتاب اشاره کرد و افزود: نظرسنجی از مخاطبان نمایشگاه کتاب نشان میدهد که 3/56 مخاطبان از برگزاری نمایشگاه کتاب رضایت بسیار خوب و خوب دارند. همچنین 7/37 درصد رضایت متوسط و تنها 6 درصد رضایت مردم از نمایشگاه کم بوده است.
به گفته وی، افزایش قیمتها آنچنان تفاوت محسوسی برای بازدیدکنندگان و مردم دربر نداشت و در مجموع رضایت همگان و قالب افراد از برگزاری نمایشگاه کتاب خوب بوده است.
وی با بیان اینکه در کنار رسالت اصلی نمایشگاه که معرفی کتاب بود برنامههای متنوعی را شاهد بودیم، گفت: اگر نمایشگاه کتاب مصادف با ولادت حضرت زهرا (س) آغاز شد توجه ویژهای به این موضوع شد و در غرفهای آثار مربوط به ایشان را با 50 درصد تخفیف ارایه کردیم. همچنین بحث بیداری اسلامی که موضوع روز بود نیز مورد توجه ما قرار گرفت چرا که در دورهای قرار داریم که هجمههای دشمنان زیاد است و تحرکات نسبت به دین اسلام از جمله تعدی به مقبره حجربنعدی نیز از جمله آنهاست.
وزیر ارشاد در ادامه میهمانان خارجی امسال نمایشگاه کتاب را بیشتر از هر سال دیگر برشمرد و اظهار کرد: امسال مسئولان، سفر و رایزنان فرهنگی تعداد زیادی از کشورها به نمایشگاه کتاب آمدند و حضورشان در نمایشگاه نگاهشان را نسبت به ایران تغییر داد؛ باشد که در توسعه همکاریهای مشترک بین ایران و کشورهای دیگر اتفاق مثبتی بیفتد.
وی همچنین به حضور پرشور هنرمندان در بزرگترین محفل ادبی کشور اشاره کرد و گفت: هنرمندان به واسطه خلق آثارشان نیازمند مطالعه و بهرهگیری از تجربههای اهالی ادبیات هستند چرا که باید آثار تولیدشده هنرمندان نیز بنای لازم را داشته باشد.
حسینی کارنامه نشر سال 91 را از سال قبل آن پربارتر دانست و افزود: حدود شش هزار عنوان کتاب در کارنامه نشر سال 91 ارایه شد تا اهالی فن، نویسندگان، ناشران و مردم از وضعیت نشر کشور آگاهی داشته باشند.
وی ادامه داد: امسال شاهد کمترین تخلفات در سطح نمایشگاه کتاب بودیم و بابت این موضوع باید از همراهی ناشران تشکر کنیم.
بالاترین مقام مسئول وزارت ارشاد به بازار جهانی کتاب که در بخش بینالملل قرار دارد، اشاره کرد و گفت: امیدواریم بحث بازار جهانی کتاب در آینده رونق بیشتری داشته باشد تا بتوانیم با همکاری کشورهای دیگر کتابهایی را به زبانهای دیگر و به صورت ترجمهشده عرضه کنیم چرا که برخی از کشورها خواستار چنین تعاملی با ما و حضور در نمایشگاه کتاب هستند همچنان که شاهنامه توسط کشور ونزوئلا به زبان اسپانیایی ترجمه شد.
وی در بخش دیگری از سخناناش به بحث بودجه فرهنگی سال 92 اشاره کرد و توضیح داد: الان فصل بودجه است و درخواست ما از نمایندگان این است که تلاش کنند تا حداقل، بودجه برای ردیف نشر کشور بیشتر در نظر گرفته شود تا رونق بیشتری در این حوزه را شاهد باشیم.
به گزارش شبستان، در پایان این مراسم از هفت جلد کتاب نویسندگان و شاعران؛ خلیل عمرانی، محمد سرشار، مهدیه ارطایفه، قادر طراوتپور، مریم مغانی و مجموعه قوانین و مقررات نمایشگاه بینالمللی کتاب توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی به عمل آمد. همچنین در میان این کتابها سند راهبردی چاپ کشور و همچنین سند تفاهمنامه مشترک بین وزارت ارشاد و وزارت صنعت در مورد حمایت از صنعت چاپ کشور رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما