به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله احمد صابری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم وقف را یکی از احکام دینی و پیده های اجتماعی خواند و گفت: مهمترین ویژگی وقف ذو وجوه بودن آن است به این معنا که وقف پدیدهای است دارای ابعاد گوناگون، آثار مختلف، اشکال فراوان که با وجود فراز و فرودهای تاریخی و حتی معنایی، مصادیق متنوعی در زندگی فردی و اجتماعی انسان ها و جوامع داشته است.
وی با بیان این مطلب که انگیزههای معنوی و دینی بسیار زیادی در وقف به عنوان یک نهاد دینی اثرگذار است، اظهارکرد: این حکم الهی و سنت نبوی ما را به یک واقعیت واضح درباره دین اسلام یعنی جامعیت آن رهنمون می شود.
آیت الله صابری وقف را یکی از شاهکارهای قانون اسلام که بر اساس تعاون و حس نوع دوستی بنیان گذاری شده است برشمرد و تصریح کرد: هدف اصلی از وقف تاسیس و تثبیت محل سکونت و منبع ارتزاق و بالاخره تامین قسمتی از نیازمندی های عموم جامعه یا اقشار خاصی همچون دانشمندان، بیماران و، مسافران برطرف شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به وجود فرهنگ وقف قبل از ظهور اسلام عنوان کرد: عنایت و توجه به این سنت حسنه با تولد اسلام و توسط اهل بیت(ع) مسیری جدید را پیمود و با چنان توجهی مواجه شد که در برخی از اعصار تامین مهمترین نیازهای مستمندان را بر عهده داشته است.
وی با بیان این مطلب که دولت به معنای امروزی در برنامه ریزی های توسعه پایدار و تنظیم برنامه های زندگی افراد جامعه وجود نداشته استف ابرازکرد: حکومت ها در گذشته بیشتر به دفاع از مرزها و نظم عمومی می پرداختند و در غیاب دولت ها، مردم با تکیه بر پدیده وقف احداث و نگهداری بسیاری از موسسات عام المنفقعه را بر عهده داشته اند.
به گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، آیت الله صابری همدانی تاکید کرد: وقف روشی برای پیشرفت فرهنگ اسلامی است، برخی از افراد بعد از پیامبر(ص) و ائمه(ع) در دوران خلفای بعدی بر سر تولیت موقوفات اختلاف داشتند و هدفشان مصادره موقوفات به نفع خود بود که تا حدودی هم در این زمینه موفق شدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با ابراز خرسندی از مدیریت پدیده وقف در کشور به همت سازمان اوقاف و امور خریره خاطرنشان کرد: مصارف وقف باید توسط سازمان اوقاف و امور خیریه مدیریت و ساماندهی شود.
پایان پیام/
نظر شما