فرج الله سلحشور کارگردان سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار شبستان، درباره جوابیه حوزه علمیه به اظهارات انتقادی او مبنی بر لزوم نظارت بیشتر این حوزه بر سینما و تلویزیون گفت: هدف من از بیان این مطالب درست کردن یک فضای جنجالی مطبوعاتی و تولید اخبار حاشیه ای نبوده است.حقیر خودم را در حدی نمی دانم که با حوزه علمیه بگو مگو کنم. هدف من از بیان این مطالب این بود که حوزه علمیه از معظلات و مسائلی که محصولت سینما و تلویزیون به بار می آورد با یک تذکر ساده رد نشود.
او افزود: یک تذکر ساده یا تلفن زدن و توصیه کردن فایده ای ندارد بلکه حوزه باید برخورد شرعی و تکلیفی با این نمونه های فساد در سینما و تلویزیون بکند و تا این فساد از بین رفته سکوت نکند. از فعالیت های حوزه علمیه همه ما اطلاع دارم و می دانیم از ابتدا وظیفه نظارتی خود را در همان حد تذکر انجام داده است اما این تذکرها تا به حال چه چیزی را حل کرده است؟
سلحشور با بیان اینکه حوزه علمیه می تواند به اقدامات عملی تری نسبت به موارد فساد در سینما و تلویزیون دست بزند، گفت: اگر در طی بیش از سی سال این تذکرهای حوزه علمیه نتیجه داشت، این وضع سینما و تلویزیون امروز ما نبود. وقتی می بینیم این تذکرها بی تاثیر است باید اقدام عملی تری انجام داد. تحریم،توبیخ و کشندن رسانه خاطی به دادگاه توسط حوزه علمیه که حافظ شرع مقدس و مروج اسلام است، راه های عملی و بسیار موثری است که در صورت عملی نشدن توصیه ها، می توان آنها را انجام داد.
سازنده سریال «یوسف پیامبر»(ع) در پایان تصریح کرد: اگر توصیه ها و نصایح حوزه علمیه فایده ای داشت، در سی سال اخیر وضع سینما و تلویزیون بهتر می شد در حالی که این اتفاق نیفتاده و اگر نمره تلویزیون سینما در زمان انقلاب منهای ده بود،حالا منهای صد است.
دیروز کافه سینما بیانیه اداره رسانه اداره رسانه های صوتی و تصویری معاونت تبلیغ حوزه علمیه در واکنش به اعتراض فرج الله سلحشور به حوزه های علمیه را منتشر کرد که در آن این اداره به این اظهارات کارگردان یوسف پیامبر که «حتی حوزه علمیه ما این سینمای ابتذال را می خواهد. (حتما بنویسید) حتی حوزههای علمیه ما این تلویزیون و سینمای مبتذل را می خواهند. دلیلش هم این است که اقدامی علیه این سینما نمی کنند. اگر غیر از این را می خواستند اقدامی می کردند.»" واکنش نشان داده بود.
در بیانیه اداره رسانه های صوتی و تصویری معاونت تبلیغ حوزه علمیه، آمده بود: حوزه علمیه به پشتوانه صدها سال حریّت، آزادگی، استقلال و دفاع از حدود و ثغور شرع مقدس اسلام، ریشه دارترین، اصیل ترین و مردمی ترین نهاد علمی فرهنگی کشور است که افتخارات و اعتبارات خویش را دستمایه منّتی قرار نمی دهد و خود را نیز منّت دار هیچ جریانی به جز اسلام ناب محمّدی(ص) نمیداند.
همچنین در ادامه افزوده شده بود: این نهاد مقدّس به حکم وظیفه الهی و با درک صحیح از اقتضائات دنیای معاصر، تمام تحوّلات خرد و کلان فرهنگی و هنری کشور را با دقت رصد کرده، موازنات و معادلات موجود در این عرصه را نیک میشناسد و از نقاط ضعف و قوت آن به خوبی آگاه است و در این مسیر حتی ذره ای تخفیف و اغماض نشان نمی دهد.
با این همه، سیاست حوزه علمیه در واکنش به ایرادات احتمالی، ورود در مصادیق و مواجهه با افراد نیست و از دخالت های فراقانونی در امور اجرایی نیز پرهیز دارد و نقطه نظرات خویش را تنها از مجاری قانونی و با رعایت سعه صدر، اخلاق و ادب به اطلاع مجریان فرهنگی کشور میرساند.
در این بیانیه به سلحشور پیشنهاد و توصیه شده بود که دغدغه های خود را به دور از تنش، ابتدا با بخش های مربوطه در سازمان حوزه علمیه مطرح نموده و چنانچه پاسخ مناسبی دریافت نکردند، مطالباتشان را رسانه ای کنند.
پایان پیام/
نظر شما