مسجد سیاسی یا سیاست مسجدی(2)

خبرگزاری شبستان: در برخی موارد به دلیل شیوه زندگی با سبک مدرنیته و غرب زدگی، مسجد را محل مناسبی برای برپایی جلسات و مباحث مهم سیاسی و اجتماعی نمی دانیم در حالی که...

خبرگزاری شبستان: در برخی موارد به خاطر طرز فکرهای غلط و شیوه زندگی با سبک مدرنیته و غرب زدگی، مسجد را محل مناسبی برای برپایی جلسات و مباحث مهم سیاسی و اجتماعی نمی دانیم و ترجیح می‌دهیم پایگاه مناسبات اجتماعیمان را در فرهنگسراهای مجلل با الگوی اشرافیت غربی برگزار کنیم. چرا که مسجد را تبدیل کرده ایم به محلی صرفا برای برگزاری مراسم اعیاد و دسته جات عزاداری. غافل از تاثیر بسیار زیادِ جایگاه مسجد در انتقال نوع فرهنگ و کدهای اسلام گرایانه، که می تواند ما را در رسیدن به اهدافمان به شیوه ای مناسب یاری رساند.

 

شاید دقیقا نتوان در این میان کسی را مقصر این بی توجهی ها معرفی کرد. اما چیزی که مسلم است اینکه ما در فرهنگ سازیِ استفاده از مساجد، کم کاری فراوانی داشته‌ایم. قسمتی از این کمبود به نقش تربیتی خانواده ها باز می گردد و اینکه تا چه اندازه جایگاه تاثیرگذار مسجد برای کودکان ملکه می شود و اینکه والدین، خود تا چه اندازه از این نقش سازنده آگاه هستند که بتوانند با یک الگوی مناسب، آن را به فرزندان هم انتقال دهند. در اینجا نقش نهادهای آموزشی، چون آموزش و پرورش، موسسات آموزش عالی و دانشگاه ها برای مهیا کردن فضای تربیتی پررنگ ترمی شود.


قسمتی از مشکل نبود فرهنگ سازی در این عرصه، به کم کاری نهادهای مرتبط با مساجد برمی‌گردد. اگرچه نهادهایی چون دفاتر رسیدگی به امور مساجد، کارهای خوبی تا به امروز انجام داده اند، اما گاه سیاستگذاری ها، تبیین برنامه مساجد، توجیه به موقع ائمه جماعات و اولویت بندی برنامه ریزی ها در جهت مناسب نبوده است.

 

این اهداف باید در راستایی ترسیم شود که مسجد را به مرکز توجه فرهیختگان، نخبگان و تمامی اقشار جامعه تبدیل کند و بتواند این ذهنیت غلط را که فعالیت مساجد صرفا مربوط به عوام یا اقشار کم سواد جامعه است را از ذهن ها پاک کند. برای آنکه تاثیر فعالیت های مختلف در مساجد گسترش یابد و فراگیر شود باید بتوان جوانان را جذب مساجد کرد زیرا تا میراث داران ارزش های دین، جذب پایگاه فکری اسلام نشوند نمی توان برنامه خوب و بلند مدتی را برای بقای اصول انقلاب و فرهنگ ارائه داد.


بد نیست در این میان به نقش رسانه ها به خصوص صدا و سیما که تاثیرگذارترین رسانه در بحث آموزش و فرهنگ سازی است هم اشاره کنیم. تمامی رسانه ها می‌بایست در ارائه طرح های جدید، جهت فرهنگ سازی مناسب برای نشان دادن قابلیت های مساجد و نقش اصلی مساجد در اهداف رو به پیش جامعه وحدت داشته باشند. که تجربه ثابت کرده است در جامعه ما، فرهنگ سازی های رسانه ای میانبر تاثیرگذاری است برای رسیدن به هدف.


امید است به یاری خدا همه بتوانیم با توسل به ارزش های اسلام ناب محمدی و توجه ویژه به جایگاه مساجد در ارائه اصول دین همواره گام های بلندی در این مسیر برداریم.

 
 پایان پیام/

کد خبر 252218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha