به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی وزارت امور خارجه عراق با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «دولت عراق از هر گونه حل و فصل صلح آمیز مسئله کردها در ترکیه، به منظور پایان دادن به خونریزی و ناآرامی میان دو طرف و همچنین اتخاذ راهکاری دیپلماتیک برای پایان دادن به این مناقشه داخلی استقبال میکند.»
این بیانیه میافزاید: «اما در همین حال... دولت عراق ورود گروه های مسلح به سرزمین های خود که میتوان از آنها برای آسیب رساندن به امنیت و ثبات عراق استفاده کرد، نمیپذیرد.»
این بیانیه یک روز پس از آن صادر شد که نیروهای پکک عقب نشینی از پایگاه های کوهستانی در شمال عراق را آغاز کردند.
پکک در ماه مارس اعلام کرد که به دنبال مذاکرات و توافق میان عبدالله اوجالان رهبر این گروه که در زندان به سر میبرد و دولت ترکیه، این گروه تصمیم به زمین گذاشتن سلاح و ترک خاک ترکیه گرفته است.
پیشنهاد پناهندگی از سوی دولت منطقه ای کردستان عراق که کنترل مناطق شمالی عراق را با استقلال محدود از سوی دولت مرکزی در بغداد بر عهده دارد، ارائه شده است.
موضوع افزایش شمار مبارزانی که به نیروهای کرد در شمال عراق میپیوندند، میتواند عاملی برای افزایش تنش در روابط کردها با دولت بغداد باشد؛ روابطی که پیش تر بر سر مناقشات درباره مناطقی از عراق، از جمله مناطق نفت خیز و بخش های کلیدی تولید نفت خام تیره شده است.
پکک که مبارزه مسلحانه در مناطق جنوب شرقی ترکیه را در سال 1984 آغاز کرده است، به نظر میآید حدود 1500 تا 2000 هزار مبارز در خاک ترکیه دارد و این گروه همچنین چندین هزار مبارز در مناطق شمالی عراق دارد.
نظر شما