حجت الاسلام والمسلمین سیدجلال رضوی مهر مشاور و نماینده سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در امور حوزه های علمیه با بیان این مطلب که عمل به نیات واقفان خیراندیش هدف اصلی این سازمان است، به خبرنگار شبستان گفت: استفاده از موقوافت برخلاف نیات واقفان حتی اگر بر اساس کارشناسی ها باشد هرگز توسط سازمان اوقاف صورت نمی گیرد.
وی با اشاره به وجود موقوفات عام و خاص در کشور اظهارکرد: حوزه های علمیه کشور یکی از موقوفات خاص به شمار می روند که بنابر نظر امام راحل، رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید به منظور عدم وابستگی مالی این نهادهای تولید علوم دینی به دولت نیازمند توسعه هستند و از ضرورت های خودکفایی نهادهای حوزوی محسوب می شوند.
حجت الاسلام رضوی مهر توسعه موقوفات حوزوی را لازمه گسترش اسلام ناب محمدی دانست و تصریح کرد: موقوفات حوزوی از مظلوم ترین موقافات این عرصه هستند، چراکه در دوران پهلوی مغضوب بوده و امورز مغفول مانده اند، بنابراین باید حوزه های علمیه و مدیران آنها وارد میدان عمل شده و با سیاست های راهبردی درپی احیای موقوفات خود از دست موقوفه خواران باشند.
مشاور و نماینده سرپرست سازمان اوقاف با اعلام اسناد مستدل به مراجع قضایی برای پیگیری مصادیق بارز موقوفه خواری حوزوی بیان کرد: همسو با تلاش برای گسترش موقوفات حوزوی، کمیته احیای این موقوفات از سال 90 آغاز به کار می کند و پس از تایید سرپرست سازمان اوقاف برای اجرایی شدن به ادارت کل اوقاف و امور خیریه استان ها ابلاغ می شود.
وی با بیان این مطلب که برای احیای موقوفات حوزوی راهکارهای جامعی در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: این کمیته برای تحقق اهداف نیازمند همکاری مدیران حوزه های علمیه و اتخاذ راهکارهای کاربردی و مدون در شوراهای مشورتی با حضور نمایندگان حقوقی است تا بتواند مسیر احیای موقوفات و خارج کردن آنها از دست موقوفه خواران را فراهم کند.
حجت الاسلام رضوی مهر با ابراز خرسندی از روند روبه رشد موقوفات حوزوی خاطرنشان کرد: خوشبختانه همسو با دغده مردمی برای پیشبرد اهداف اسلام موقوفات حوزوی در ابعاد مختلف همچون کتب، نرم افزار و مکان روند روبه رشدی را می پیماید اما برای توسعه هرچه بیشتر این مسیر باید مبلغانی ویژه ترویج حکم الهی وقف تربیت و به سراسر کشور اعزام شوند.
پایان پیام/
نظر شما