به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حامد عطارها، مسئول امور کتابخانههای اداره کل کتابخانههای عمومی استان یزد، امروز ( 15 اسفند) با اشاره به بازدید از کتابخانههای عمومی استان و بررسی مشکلات آنها در سال 89 اظهار داشت: ساماندهی نسخ خطی و کتاب های چاپ سنگی از اقدامات خوبی که سال جاری در کتابخانهها صورت گرفته بود و در آینده نزدیک قصد داریم برای حفظ این منابع ارزشمند آنها را دیجیتال سازی کنیم.
وی ارسال منابع کتابخانهای نظیر کتاب، نشریه و آثار چندرسانهای را مطلوب و منظم ارزیابی و تصریح کرد: ضمن تعاملی که با اداره کل منابع نهاد کتابخانههای کشور داریم، پیگیر راهاندازی بخش چندرسانهای و منابع دیجیتال در همه کتابخانههای استان با همکاری واحد فناوری اطلاعات اداره کل هستیم که با راهاندازی این بخش، تحول بزرگی در بحث منابع دیجیتال و کتاب های الکترونیکی رخ می دهد.
مسئول امور کتابخانههای اداره کل کتابخانههای عمومی استان یزد، یکی از سیاستهای راهبردی نهاد کتابخانهها را توجه خاص به بخش کودک و نوجوان ارزیابی کرد و اظهار داشت: در راستای این سیاست، موفق شدیم در کمتر از یک و نیم سال گذشته بخش کودک را در 40 کتابخانه استان راهاندازی و منابع و کتاب های این بخش را به طور مستمر فراهم کنیم که این اقدام تأثیر زیادی در جذب ردههای سنی کودک و نوجوان به کتابخانهها داشته است.
عطارها افزود: استان یزد با تلاش و همت مضاعف کارکنان و کتابداران خود موفق شد در زمینه شاخصهای کتابخانهای مقام نخست کشور را در سال 88 کسب کند که در پی کسب این موفقیت، تلاش مستمری برای حفظ این جایگاه و بهبود آن در سال 89 انجام گرفته و حاصل این اقدامات، پیشرفتهای چشمگیری است که در شاخصهای کتابخانهای در 89 پدید آمده است.
وی با اشاره به رشد چشمگیر بسیاری از شاخصهای کتابخانهای در سال جاری، تصریح کرد: در شاخص تعداد اعضا در سال 89 بیش از 70 درصد رشد داشتهایم به طوری که تعداد اعضای کتابخانهها از 38 هزار نفر در سال 88 به بیش از 65 هزار نفر در سال 89 رسیده است، همچنین تعداد کتابخانههای تحت پوشش نهاد نیز که 75 باب در سال گذشته بود، امسال به 90 باب کتابخانه رسید.
عطارها افزود: تعداد کتابخانههای مشارکتی استان نیز در حال حاضر 15 باب است که این شاخص نیز در سال گذشته 7 باب کتابخانه بود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های استان یزد، مسئول امور کتابخانههای اداره کل با اشاره به رشد 60 درصدی تعداد کتاب نسبت به یک سال و نیم گذشته، این شاخص را بسیار خوب ارزیابی و اظهار کرد: هماکنون بیش از یک میلیون و سیصد هزار جلد کتاب در کتابخانههای استان در دسترس اعضا و مراجعان قرار دارد که با برنامهها و سیاستهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور، اکثر این کتابها چاپ جدید بوده و دارای محتوای مطلوب و کیفی است.
حامد عطارها بیان داشت: اداره کل کتابخانههای عمومی استان در طول سال جاری با فعالیت مضاعف کارکنان و کتابداران خود سعی نمود منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی را که با تدبیری حکیمانه امسال را به نام سال «همت مضاعف و کار مضاعف» نامیدند، سرفصل خدمات خود قرار دهد و حاصل این تلاشها، ارائه طرحهای نوآورانه و مؤثر نظیر «طرح هاتف کتاب» بود که تحول مثبت و قابل لمسی در عرصه کتابخوانی استان ایجاد کرد.
پایان پیام/
نظر شما