به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حسین مسرت، نویسنده دیوان فرخی یزدی با اشاره به انتشار این کتاب اظهار داشت: این کتاب در یک هزار و100 نسخه منتشر شده است.
وی با اشاره به فهرست مطالب این کتاب، افزود: در سخن نخست این کتاب، گفتار فرخی یزدی و همچنین روزشمار و سالشمار زندگی فرخی یزدی آمده است.
مسرت گفت: بخش دیباچه دیوان فرخی یزدی شامل زندگینامه، آثار فرخی، اشعار بازیافته فرخی وبایستگی چاپ پیراسته دیوان فرخی است.
این نویسنده یزدی با بیان اینکه فهرست کتاب شامل فهرست اشعار دیوان، کتابنامه، نمایه متن دیوان است، افزود: متن دیوان فرخی یزدی نیز غزلیات، قصاید، قطعات، مسمطات، رباعیات، فتح نامه، ابیات پراکنده، منسوبات را در بر می گیرد.
مسرت بیان کرد: دکتر اسلامی ندوشن بر کتاب دیوان فرخی یزدی که به همراه با اشعار نو یافته است، مقدمه ای استادانه نگاشته و از جمله نوشته است.
وی بیان کرد: اسلامی ندوشن در مقدمه این کتاب آورده است؛ زندگی فرخی مقارن است با یک دوران پرمعنای تاریخ ایران، یعنی زمانی که مشروطه در گیرودار آمدن است.
استعدادهای تازه ای برای نوشتن سر برآوردهاند و در واقع یک جشن روحی برای مردم حاصل شده، بدان امید که دوران استبداد به سر آمده است و آزادی روی خواهد نمود.
ما در دوران مشروطه و اندکی بعد از آن، چهار شاعر داریم که قدری به هم شبیه هستند و آنها در واقع منادیان و چاووشان یک دوران برزخی میباشند و فریادشان آن است که باید از حرف به عمل آمد و وعدهها را به جا آورد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، یکی از این چهار تن فرخی یزدی است؛ سه تن دیگر را میتوان عارف قزوینی، عشقی و اشرفالدین گیلانی نام برد، این هر چهار را باید شهید قلم قلمداد کرد ولی در میان آنان فرخی از همه رنج کشیده تر شد زیرا سالها زندان و دربه دری و شکنجه دید، شاید برای اینکه از همه لجوجتر و گردنکش تر بود، عشقی هم تا حدی اینگونه بود، ولی زود کشته شد و خلاص گشت، نسیم شمال و عارف در تلخکامی و تنهایی مردند.
این پژوهشگر همچنین گفت: فرخی در نخستین تجربهاش در مبارزه علنی، سرودن مسمطی محکم و استادانه علیه ستمگریهای ضیغمالدوله قشقایی حاکم مستبد یزد در نوروز سال 1290 ش بود که چنین آغاز به سخن کرد:
عید جم شد ای فریدونخو، بت ایران پرست مستبدی، خوی ضحاکی است، این خو، نه ز دست.
پایان پیام/
نظر شما