مافیای مواد مخدر بازارهای مسیر را مبتلا می کنند

جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر به هزینه های مادی و معنوی زیادی از سوی ایران اشاره کرد و گفت: این خسارات نه تنها قابل جبران نیست بلکه در بردارنده مشکلات بی پایان و خانواده های این عزیزان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، طه طاهری ،جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدرصبح امروز در نشست آژانس های مبارزه با مواد مخدر کشورهای عضو اکو گفت: این نشست، در حال حاضر اقدامی موثر است، فعالیت ها در زمینه مبارزه با مواد مخدر همکاری های منطقه ای و بین المللی را می طلبد.

 

جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: خوشبختانه منطقه اقتصادی اکو در یکی از بهترین مناطق استراتژیک حهان با پتانسیل های کم نظیر اقتصادی و فرهنگی قرار دارد زیرا از توانمندی های لازم برای مقابله با بلای بزرگ موادمخدر طبیعی و صنعتی و نیز تبعات منفی آنها برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، قربانی انگیزه های خودخواهانه مافیا از سود بازار مصرف در کشورهای غربی است، خاطر نشان کرد: اگر چه سوداگران مرگ از سود بازارهای کشورهای مسیر نیز چشم پوشی نکرده اند و مدام در پی آلوده کردن ما هستند؛ این جنایتکاران در اقداماتی سازمان یافته، جنایت مخربی را از طریق جریان مشکوک در مسیرهای قانونی، انتقال پول و انحراف پیش سازها، ایجاد تنوع در ساخت مواد مخدر و داروهای روان گردان به کشورهای مبدا، مسیر و مقصد راه انداخته اند.

 

به گفته طاهری، بیش از 80 درصد کشت و تولید مواد مخدر جهان در منطقه خاورمیانه صورت می گیرد‏، و به طبع آن فساد فردی و اداری، کاهش سن اعتیاد، رشد بیماری های ویروسی مانند ایدز در منطقه شیوع یافته و هزینه های پیشگیری، درمان و مقابله با کشت و تولید و ترانزیت مواد مخدر برنامه های توسعه ای را نیز تحت شعاع قرار داده است.

 

وی با اشاره به اینکه دولت افغانستان طی چند سال گذشته در امحای کشت و تولید مواد مخدر توفیقاتی داشته است، افزود: بدلیل عدم دخالت نیروهای خارجی مستقر در افغانستان در امر مبارزه با مواد مخدر، متاسفانه هنوز این معضل به قوت خود باقی است، بطوریکه دفتر UNODC در خصوص افزایش تعداد ولایات تحت کشت خشخاش گزارش مایوس کننده در این رابطه ارائه می دهد.

 

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: مسئولیت کشورهای عضو و جامعه بین المللی بر مبنای اصل مسئولیت مشترک در مهار کشت، تولید و ترانزیت مواد افیونی و پیش سازهای شیمیایی، ارتقاء سطح همکاری ها و ترسیم راهکارهای عملیاتی و کاربردی برای توقف این معضل جهانی دو چندان می شود.

 

وی به صرف هزینه های مادی و معنوی زیادی از سوی ایران اشاره و تصریح کرد: این خسارات نه تنها قابل جبران نیست بلکه در بردارنده مشکلات بی پایان است.

 

طاهری یادآور شد: علاوه بر تمام هزینه های مادی و معنوی، جمهوری اسلامی ایران در انسداد مرزهای کشور و نیز کشف بیش از 530 تن انواع مواد مخدر در سال 2012، برای پیشگیری و درمان معتادان اقدامات موثری را به انجام رسانده است؛ در سایه این اقدامات تجارب مفیدی را به دست آورده ایم که برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه های کاهش تقاضا و اقدامات مقابله ای با هدف انتقال تجارب به کشورهای منطقه و عضو اکو از جمله این فعالیت ها است.

 

جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: لازم است دبیرخانه اکو در همکاری با آژانس های تخصصی سازمان ملل و سایر نهادهای منطقه ای و بین المللی به تدوین یک استراتژی واقع بینانه با محوریت کشورهای منطقه و مشارکت جامعه جهانی اقدام نماید؛ چنین استراتژی در پرتو مشارکت و همکاری منطقه ای ایجاد می شود.

 

گفتنی است، اعضای آژانس های ملی مبارزه با مواد مخدر کشورهای عضو اکو و دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی اکو در این نشست شرکت داشتند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 251538

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha