به گزارش خبرنگار شبستان، همایش بینالمللی دیپلماسی و قدرت نرم در سیره پیامبر اعظم (ص) صبح امروز با حضور وزیر امور خارجه دکتر صالحی، سردار جزایری، دکتر زارعی نجفدری مشاور رییسجمهور و مخبر دزفولی سخنگوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و اندیشمندان و صاحبنظران جهان اسلام و سفیران کشورهای اسلامی در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
داود عامری، دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی در ابتدای این همایش با ارایه گزارشی از فعالیتها و عملکردهای این مجمع گفت: امروز جهان به رغم پیشرفتهای بزرگ در عرصه علوم هنوز نتوانسته در عرصه انسانی بر اساس گفتوگوی خردمندانه راه به صلح جهانی پیدا کند و این به دلیل آن است که به جای تمسک به ادیان الهی عدهای سعی در پوشاندن ادیان و آموزههای الهی داشته و با اندیشههای دینستیزی سعی در جلوگیری از نشر آن دارند.
وی افزود: همه انسانها منصف ایمان دارند که پیامبر اعظم نه تنها برای مسلمانان بلکه برای همه مردم جهان رسول مهر و محبت و مودت است. آن حضرت رسالت خود را گسترش مودت و اخلاق در میان همه مردمان میداند و الگوی عملی و علمی نبی اسلام (ص) در برخورد با اقوام و ملل بر پایه عدالت، منطق و جذابیت و بر اساس گفتوگوی متقابل و اغنا است و برخورد فیزیکی را به عنوان آخرین گزینه و آنهم در مقام حفاظت از جان انسانها روا میداند.
عامری تصریح کرد: همه میدانیم که بهترین روش در جهان امروز برای ایجاد دیپلماسی اسلامی تمسک به دیپلماسی پیامبر اعظم (ص) است و برای غلبه بر دیپلماسی زر و زور تبیین الگوی عملی سیره پیامبر از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. پیامبر اعظم فرستاده خدا برای همه انسانهاست و تکتک افراد این کره خاکی حق دارند در سایه آموزههای الهی آن حضرت مسیر کمال و تعالی را طی کنند و این میسر نخواهد شد مگر با تلاش اندیشمندان که وقت و سرمایه و اندیشه خود را در مسیر ترویج سیره آن حضرت وقف کنند.
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی یادآور شد: این مجمع تلاش کرده است تا ادبیات مقدماتی در این مسیر را با تأسی به سیره پیامبر اعظم (ص) فراهم آورد و این نشست که به عنوان اجلاس بینالمللی دیپلماسی و قدرت نرم در سیره پیامبر برگزار میشود، آغازی است برای تحقیق و پژوهش در آموزههای پیامبر و کمیته علمی مجمع همچنان به فعالیت خود درباره بررسی آثار علمی و پژوهشی اندیشمندان ادامه خواهد داد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: امروز جهان اسلام نیاز به گذر از این مرحله و همگرایی و وحدت دارد، همه مسلمانان به عنوان پیروان نبی خاتم وظیفه دارند تا با الگوگیری از سیره علمی و عملی پیامبر برای بشریت هدیهای آماده کنند، آیا جهان اسلام نمیتواند برای دیپلماسی امروز جهان مبتنی بر دیپلماسی اسلامی الگویی ارایه دهد مگر ما مدعی این نیستیم که اسلام برای همه زمانها و مکانهاست، بنابراین اگر نقصی وجود دارد از جانب ما و به دلیل کمکاری در این عرصه است.
وی افزود: امروز با توجه به ظرفیتهایی که در جهان اسلام وجود دارد جای امیدواری است که نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام گردهم آمده و با نظمبخشیدن به دیپلماسی کشورهای اسلامی الگویی را برای جهانیان در عرصه دیپلماسی ارایه دهد.
پایان پیام/
نظر شما