به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست تشریح فعالیتها و عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نزدیک شدن به 18 اسفند سالروز تأسیس کانونهای مساجد گفت: امروز بحث عمده این نشست بر روی عملکرد کانونهای مساجد است، با توجه به اینکه در این هفته برنامههای گستردهای در سراسر کشور به منظور تقدیر و تجلیل از فعالان مسجدی در سراسر کشور برگزار میشود.
وی افزود: قول مساعدی از رییسجمهور گرفتهایم تا در آینده نزدیک جلسهای با حضور هزار نفر از فعالان کانونهای مساجد به خدمت ایشان رسیده تا در جریان فعالیت های این مجموعه قرار گیرد چرا که توجه به مسجد مورد تاکید دولت است.
وی با اشاره به اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد با 9 هزار و 400 کانون در سراسر کشور از فراگیرترین فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، ادامه داد: کانونهای مساجد از تهران تا دورافتادهترین مناطق کشور فعالیت میکنند که بنا است سال آینده 60 درصد تمرکز کانون های مساجد در روستاها باشد و در حال حاضر کانون های مساجد در همه عرصههای فرهنگی، هنری به مخاطبان خود خدمات ارایه میدهد و در واقع نوعی کادرسازی برای کشور در این پایگاهها صورت میگیرد.
حسینی با بیان این مطلب که افرادی که در کانونهای فرهنگی هنری مساجد فعالیت میکنند، در آینده نقش خوبی را برای کشور ایفا میکنند، خاطرنشان کرد: جوانان فعال در این پایگاهها در جشنوارههای مختلفی شرکت میکنند که این نشان از ظرفیت بالای کانونهای مساجد است و بیشتر فعالیتهای این مراکز به صورت مردمی و خودجوش اداره میشوند و خیرین و دولت نیز تا حدودی این مجموعه را همراهی میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در بحث مسجد دو نوع فعالیت سختافزاری و نرمافزاری وجود دارد، اظهار کرد: در برخی از نقاط کشور مانند روستاها که فاقد مسجد هستند، وزارت ارشاد با ایجاد مسجد در این مناطق در واقع پشتیبانی سخت افزاری از مساجد میکند و ایجاد کانون فرهنگی هنری و جذب جوانان و نوجوانان به این پایگاهها یک اقدام نرم افزاری است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه اعتبارات مناسبی با توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این مجموعه اختصاص یافته است و سال به سال نیز رو به افزایش است.
حسینی ادامه داد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در نوزدهمین اجلاس سراسری نماز بخش مهمی از پیامشان مربوط به مسجد بود از این رو در تمام سفرهای استانی محور حمایت از مسجد مورد توجه دولت است و علاوه بر آن استانداران استانها نیز به مساجد توجه خاصی دارند ولی در برخی از مناطق که با کمبود امام جماعت در روستاها مواجه هستیم، که از حوزه های علمیه در خواست می شود در زمینه کادرسازی و نیروسازی تلاش کند تا مردم با اعتقادات بیشتر آشنا شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه مساجد را وظیفه دستگاههای مختلف دانست و تأکید کرد: باید دستگاه های مختلف بودجه و مکان مناسبی را برای ساخت مسجد اختصاص دهند تا برقراری عدالت فرهنگی در کشور تحقق یابد که البته ایجاد 60 درصد کانون های مساجد در روستاها از جمله این برنامه ها است تا با موازین ایجاد کانون در مناطق روستایی نزدیک شویم.
وی خاطر نشان کرد: تا پایان سال 84 بیش از 2 هزار و 200 کانون تنها در کشور وجود داشت که در حال حاضر شاهدیم که این تعداد کانون در کشور به بیش از 9 هزار و 400 کانون فرهنگی هنری ارتقا یافته و در کنار توسعه کمی توجه به توسعه کیفی کانونها مورد اهتمام جدی دولت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری جشنوارههای مختلفی همچون محراب قلم، گلدستههای سفید، آواها و نغمهها، سرود و تواشیح، هنرهای نمایشی، قرآن را از جمله جشنوارههایی عنوان کرد که از سوی مجموعه ستاد عالی کانونهای مساجد کشور برگزار شده است.
شایان ذکر است، نشست خبری تشریح فعالیتها و عملکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور رسانههای داخلی و خارجی صبح امروز 15 اسفند در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما