به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، در جلسه شرح صحیفه سجادیه مورخ دوشنبه، 16 اردیبهشت درباره بهترین قالب ذکر دعا گفت: پروردگار نعمت های فراوانی به ما عطا فرموده ولی در عین نعمات هیچ نعمتی به پای ذکر نمی رسد، با محاسبه ای می توان فهمید که خداوند به ما اجازه داده که او را یاد کنیم، نیز حضرت سجاد (ع) در وداع ماه مبارک در صحیفه سجادیه می فرمایند: و آن رازی که تو در کتاب خودت برملا کرده ای و اگر تو ان را افشا نمی کردی. ما هیچ راهی برای فهمیدن آن نداشته ایم. "اذکرونی اذکرکم".
وی اظهار کرد: خداوند در آیه بزرگترین راز را افشا کرده و آن راز این است که تو به ما اجازه دادی که ما تو را یاد کنیم و دومین مطلب اینکه به ما بشارت دادی یاد ما پیوستن یاد توست و ذکر من مقابلش ذکر توست و تو از ما یاد می کنی اهل معرفت از این بشارت می خواهند جان دهند.
حجت الاسلام علی اکبری ادامه داد: آن وقتی که ما به حضرت حق توجه پیدا می کنیم این عنایتی است از پروردگار که به ما اجازه داده تا توجه پیدا کنیم و این توجه که خودش اجازه آن را داده بهانه ای می شود که خدای متعال به ما توجه کند.
وی ابراز کرد: ایت الله بهجت می گفت: مولای ما گفته سر رشته در اختیار شما است یعنی هر وقت و در هر شرایطی شما اراده کنید می شوید جلیس حضرت حق و شرط آن توجه قلبی است و این تضمین شده، همچنین خدای متعال رابطه اش را در افق دوستی ما قرار داده و سررشته نیز در دست ما است.
حجت الاسلام حاج علی اکبری عنوان کرد: وقتی انسان در مقام ذکر قرار می گیرد تمام عالم متوجه او و قلب او می شود. و تمام زمینه ها برای اوج و رشد و احساس عزت و کرامت برای انسان فراهم می شود این آیه اذکرونی اذکرکم را رها نکنید، این ذکر قالب هایی دارد و هر کدام هم افقی دارد و آن قالبی که برای ما تناسبش بیشتر است، قلب دعا است.
وی تاکید کرد: "ادعونی استجب لکم" خالق هستی می گوید بخواندی تا استجابت کنم شما را؛ زمانی که ذات این قضیه برای انسان کشف شود که دعا و درخواست در آن حسن ظن است و به او اعتماد دارم خود این خواستن موضوعیت پیدا می کند چون در کنار هر درخواستی جوشش است زیر هر درخواستی لبیک او است.
حجت الاسلام حاج علی اکبری ادامه داد: عده ای می گویند ما این همه از خداوند خواستیم اما چه شد، حضرت حق فرمود اگر در دعایت برای من شریک قایل شدی و از کسی دیگر هم خواستی و به کسی دیگر اشاره داشتی "انا خیر شریک" من بهترین شریکم و من به او واگذار می کنم جواب آن را. خب اینکه خواستیم و برآورده نشده شاید مصلحت نبوده ولی چون از او خواستیم برای تو ذخیره کرده یک پاسخ بلندتری که هر گاه پرده کنار رود می گویند اگر پاسخی که ذخیره شده این است کاش هیچ یک از درخواست های ما پذیرفته نمی شد.
وی گفت: هر گاه ما با دعا انس بگیریم و کاممان با آن شیرین شود دیگر اجابت آن برایمان مهم نیست. هر گاه گفتیم یارب کنار آن لبیک است و بهترین قالب ذکر، دعا است، دعا یعنی سوال (انی اسئلک)
وی در پایان خاطرنشان کرد: پس خود دعا هدف است، نشستن در مقام دعا موضوعیت دارد، مشکل ما این است که ما منتظر اجابتیم آنگونه که خود می خواهیم و اینجاست که توفیق را از ما می گیرند و شیطان اگر بتواند ما را از مقام سوال و دعا جدا کند (سوال یعنی دعا) به هدف رسیده و اگر ما به این نکته کلیدی که اگر تشرف پیدا کنم تا دعا کنم خیلی بالاتر از این است که اجابت شود، توجه کنیم که اجابت کنیم می توانیم روی شیطان را سیاه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما