به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، غلامرضا منتظری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، ظهر امروز (17 اردیبهشت) در نخستین جلسه هم اندیشی و بحث و تبادل نظر در خصوص چگونگی نکوداشت مفاخر و مشاهیر استان، گفت: یکی از وظایف فرهنگی هر کشور، معرفی شایسته مفاخر آن کشور است.
وی افزود: یکی از بهترین راه ها، تبیین ابعاد شخصیتی رجال علمی و فرهنگی ما در علوم نقلی و نقدی است که ایران اسلامی گوی سبقت را از بسیاری کشورها ربوده است.
گرامیداشت مفاخر و مشاهیر مربوط به یک دستگاه خاص نیست
منتظری با بیان اینکه در مقیاس استانی نیز مسئولیت داریم، تصریح کرد: گرامیداشت مفاخر و مشاهیر مربوط به یک دستگاه خاص نیست.
وی با اشاره به تشکیل انجمن مفاخر و مشاهیر استان از دوسال قبل، گفت: یکی از وظایف این انجمن، نکوداشت چهره های برجشته علمی و فرهنگی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان یادآور شد: سال گذشته نخستین همایش میرفندرسکی برگزار شد که در سطح ملی نیز بازتاب مثبتی را در پی داشته است.
خاندان جرجانی نقش بسیار تعیین کننده ای در فرهنگ و تمدن اسلامی داشته اند
وی با بیان اینکه یکی از خاندان هایی که در فرهنگ و تمدن اسلامی نقش بسیار تعیین کننده ای داشته است، خاندان جرجانی هستند، گفت: واحدهای دانشگاهی به تناسب گرایش تحصیلی خود باید میزبان یکی از این رخدادهای فرهنگی را عهده دار شوند.
منتظری افزود: بسیاری از دانشجویانی که در دانشگاه تحصیل می کنند، ممکن است از مفاخر آن اطلاعاتی نداشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری نخستین همایش ابعاد شخصیتی قابوسنامه در سال گذشته، خاطرنشان کرد: نخبگان و طبقات اجتماعی ما اطلاع دقیقی از مفاخر استان ما ندارند و این جلسه نیز در این راستا برگزار شده است.
منتظری در خصوص قلمرو حمایت ها، گفت: چاپ آثار علمی و مجموعه مقالات از سوی ارشاد و انجمن مفاخر کشور، نصب تندیس برنامه و معرفی چهره های علمی برای سخنرانی مراسم از حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دانشگاه های برگزار کننده این همایش ها است.
وی با بیان اینکه نگاه نسل جوانمان را فقط به آن طرف مرزها نباید معطوف کرد، افزود: جامعه باید بپذیرد که مصرف کننده غرب نباشد و این قدرت باید در نسل جوان تقویت شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان از روسای دانشگاه ها خواست تا فراخوان پیشنهادی خود را برای این اداره کل ارسال کنند تا برای برگزاری آن به متخصص واگذار شود.
وی با اشاره به کتاب فرهنگی استان، گفت: طرح اولیه آن تهیه و به کارگروه فرهنگی اجتماعی استان ارائه می شود.
منتظری افزود: در مفاخر و مشاهیر نگاه همان فقط به آنانی رفتند معطوف نشود بلکه باید به آنانی که در قید حیات هستند نیز پرداخته شود.
مفاخر و مشاهیر فقط چهره های علمی نیستند
به گفته وی، مفاخر و مشاهیر فقط چهره های علمی نیستند و باید دامن آن گسترده تر شود.
منتظری از حمایت پایان نامه های دانشگاهی تمامی واحدهای دانشگاهی با موضوع مشاهیر و مفاخر خبر داد و گفت: اگر پایان نامه ای با موضوع مفاخر تهیه شود مورد حمایت شورای پژوهشی قرار می گیرد.
وی با اشاره به راه اندازی پارک موزه مشاهیر، افزود: در این زمینه قدم هایی برداشته شده و زمین آن در هزار پیچ مشخص شده است و با سفر ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز به کار می کند.
منتظری اضافه کرد: در این موزه به غیر از مشاهیر و مفاخر استان، سرداران شهید و چهره های دیگر نیز به نمایش گذاشته می شود.
پایان پیام/
نظر شما