به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمود صلاحی استاندار خراسان رضوی، ظهر امروز (15 اسفند) در جلسه شورای اداری استان گفت: با توجه به نزدیکی به ایام آخر سال و آغاز تعطیلات نوروز و همچنین شروع سفرهای عید و حضور پرخیر و برکت مقام معظم رهبری در نخستین روز سال جدید تمامی دستگاه های اجرایی باید برای استقبال از این رویداد مهم آمادگی کامل داشته باشند.
وی تصریح کرد: فضاسازی شهری، مناسب سازی فرهنگی فضاهای عمومی شهر، آذین بندی خیابان ها و زیباسازی شهرها از جمله وظایف شهرداران و به خصوص شهرداری مشهد است.
استاندار خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: باید هرگونه حفاری و عملیات شکاف آسفالت توسط دستگاه های خدمات رسان طی یک هفته آینده تا پایان تعطیلات متوقف شود.
صلاحی، اظهار داشت: ساماندهی حمل و نقل زائران و مجاوران، برنامه ریزی در جهت کاهش ترافیک به خصوص در روزهای پایانی سال و استقرار پایگاه های راهنمایی زائران توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از جمله مواردی است که باید به آن توجه داشت.
وی افزود: تامین و ذخیره سازی ارزاق عمومی توسط سازمان بازرگانی، تعیین کشیک های ویژه برای مراکز بهداشتی و درمانی، پرداخت حقوق و پاداش و معوقات کارکنان دولت به خصوص بازنشستگان از دیگر مواردی است که باید با جدیت پیگیری و برنامه ریزی شود.
استاندار خراسان رضوی، همچنین از راهنمایی و رانندگی استان خواست به منظور کاهش تلفات و خسارات احتمالی با متخلفان قوانین راهنمایی و رانندگی به شدت برخورد کند.
صلاحی، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضور مثال زدنی مردم در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن و خلق حماسه حضور بصیرت در استان، افزود: مطالبه عمومی مردم در خصوص محاکمه سران فتنه که در واقع سران ضد انقلاب و اسلام هستند نشانگر عمق بصیرت و وفاداری مردم به آرمان های بلند امام(ره) و انقلاب و همچنین تبعیت از ولایت فقیه است.
وی گفت: تشکر از این مردم فهیم و حاضر در صحنه در استان جز با خدمت صادقانه و لی منت برای آنان و برنامه ریزی در جهت رفع مشکلات آنان تحقق نخواهد شد و به همین منظور به تمامی مدیران و دستگاه های اجرایی و فرمانداران توصیه شده که بیش از 50 درصد از وقت خود را در بیرون از محل کار و به رفع و رجوع مشکلات مردم بپردازند.
استاندار خراسان رضوی، همچنین با اشاره به مصوبات کارگروه ملی زیارت و ایجاد معاونت خاصی تحت عنوان هماهنگی و مدیریت امور زائران در ساختار تشکیلاتی استانداری خراسان رضوی، گفت: سرانه حضور زائران و تامین بودجه زیرساخت های مشهد جهت حضور سالانه 25 میلیون زائر در مشهد از طریق این کارگروه جذب خواهد شد.
صلاحی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کار گزارش دهی مدیران دستگاه های اجرایی درخصوص اقدامات صورت گرفته طی یک سال گذشته آغاز شده و به زودی کتاب عملکرد دستگاه های اجرایی استان در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: توسعه و رسیدگی همه جانبه روستاها از جمله برنامه هایی است که در گزارش دستگاه های اجرایی به صورت ویژه رسیدگی خواهد شد و سال آینده علاوه بر شعار سال که توسط مقام معظم رهبری تعیین خواهد شد در استان موضوع اشتغال روستایی در کنار توسعه همه جانبه روستاها دنبال می شود.
استاندار خراسان رضوی، تصریح کرد: سال گذشته میزان جذب اعتبارات عمرانی در استان 99.97 درصد بوده که امسال نیز باید دستگاه ها برای جذب 100 درصدی بودجه برنامه ریزی داشته باشند.
صلاحی، خاطرنشان کرد: موضوع اصلاح سیستم آبیاری کشاورزی از جمله موضوعات مهم استان است که به صورت جدی دنبال می گردد و طی دو سال آینده با اعتبار تخصیص یافته به استان باید 30 درصد از سیستم آبیاری کشاورزی از غرقابی به مکانیزه تبدیل شود تا مشکل اضافه برداشت آب از دشت مشهد برطرف شود.
استاندار خراسان رضوی، با اشاره به امضا تفاهم نامه جهت ایجاد اشتغال در استان گفت: سهمیه تعیین شده برای خراسان رضوی 50 هزار فرصت شغلی بود که به دستور معاون اول رییس جمهور به 80 هزار شغل ارتقا یافت و با برنامه ریزی های مطلوبی که صورت گرفته با کمک تمامی دستگاه های اجرایی تاکنون 90 هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: 850 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی نزد بانک های استان است که باید این تسهیلات در اختیار کارآفرینان قرار گیرد.
صلاحی، افزود: 160 میلیارد تومان بدهی دستگاه های دولتی استان به بخش خصوصی است، که با توجه به پایان سال باید دستگاه های اجرایی هرچه سریع تر نسبت به پرداخت این معوقات اقدام کنند.
استاندار خراسان رضوی، گفت: طی سال گذشته صادرات استان به کشورهای همسایه از رقم یک میلیارد و 150 میلیون تومان گذشت که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته 37 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به مزایای طبیعی استان و تنوع گیاهان داروهایی در اقلیم خراسان از دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواست تا با فرهنگی سازی نسبت گسترش به استفاده از گیاهان دارویی در بین مردم اقدام کنند.
صلاحی، گفت: هر سرمایه گذاری که بخواهد در زمینه کشت داروهای گیاهی در سطح استان سرمایه گذاری نماید به مقدار مورد نیاز زمین از منابع طبیعی به صورت رایگان در اختیار او قرار داده خواهد شد.
محمد حسن واحدی مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی، نیز در این جلسه از بازدید پروژه های استان در پایان بهمن ماه خبر داد و گفت: طی این مدت توسط 15 گروه کارشناسی از هزار و 834 پروژه با اعتباری بالغ بر 395 میلیارد تومان بازدید شد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه پروژه های استان در مجموع 50.1 درصد پیشرفت داشته است، تصریح کرد: براساس گزارشات 11.46 درصد پروژه های استان خاتمه یافته، 81.30 در دست اجرا، 4.8 درصد عقب تر از برنامه بوده و 2.44 پروژه ها هنوز شروع نشده است.
واحدی، تصریح کرد: 4.98 درصد پروژه های استان از نظر کیفی عالی، 68.04 درصد خوب، 7.4 درصد ضعیف و 8.56 پروژه ها بی نظر تشخیص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: به لحاظ پیشرفت فیزیکی شهرستان های گناباد با 60.12، مشهد با 59.71 و سرخس با 59.69 سه شهرستان برتر در حوزه پیشرفت پروژه های عمرانی در استان خراسان رضوی هستند.
مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی، گفت: آب و فاضلاب روستایی، راه و ترابری و نوسازی و تجهیز مدارس سه دستگاه برتر درخصوص اجرای پروژه ها بوده اند.
واحدی، در خصوص جذب اعتبارات دستگاه ها نیز، گفت: در مجموع 73 دستگاه اجرایی اعتباری بالغ بر 540 میلیارد تومان تخصیص یافته است که 67.2 درصد آن جذب شده و 92.7 درصد آن به ذیحسابان پرداخت شده است و دستگاه ها نیز 72.3 درصد آن را هزینه کرده اند.
حسن موحدیان فرماندار مشهد، نیز در این جلسه ضمن اعلام آمادگی شهرستان در استقبال از زائران گفت: سند توسعه مشهد بر اساس سند چشم انداز مشهد تنظیم و تدوین شده است که براساس آن اقدامات بسیار موثری برای تامین زیرساخت های حضور زائران در مشهد انجام شده است.
وی افزود: توسعه فضای فرودگاهی مشهد، پیشرفت کنارگذر شمالی، تخصیص اعتبار 20 میلیارد تومانی برای کنار گذر جنوبی، راه اندازی قطار شهری و انتقال آب سد دوستی به مشهد جهت حل مشکل آب شرب از جمله اقدامات این حوزه بوده است.
فرماندار مشهد، اظهار داشت: آماده سازی 10 هزار کلاس درس جهت اسکان زائران فرهنگی و غیر فرهنگی در مشهد، احداث کمپ ها توسط شهرداری، آمادگی حسینیه ها و اماکن عمومی برای اسکان اضطراری از جمله اقداماتی است که توسط ستاد ساماندهی امور زائران در استان صورت پذیرفته است.
موحدیان، تصریح کرد: کشیک خدمات عمومی، تامین ارزاق عمومی و بهداشت و درمان در سطح شهرستان تعیین شده و در این خصوص هیچ گونه مشکلی نداریم.
علی اصغر حاج نقی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی، نیز در این جلسه با اشاره به 14 اسفندماه و روز احسان و نیکوکاری، گفت: به برکت دولت نهم و دهم 350 هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد سهام عدالت دریافت کرده اند که سه هزار و 500 میلیارد تومان سرمایه در اختیار این قشر قرار گرفته است.
وی افزود: طی سال اول تحویل سهام عدالت 120 میلیارد تومان سود و در سال دوم 250 میلیارد تومان سود به دارندگان سهم در سطح استان پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی، اظهار داشت: در دولت نهم و دهم خدمات به مددجویان 150 درصد، وام های کارگشایی 200 درصد، تحصیلات 100 درصد و مسکن و خانه سازی 500 درصد رشد یافته است، به طوری که طی پنچ سال گذشته 10 هزار واحد مسکونی برای مددجویان ساخته شده است.
حاج نقی تصریح کرد: اعتبار تخصیص یافته به منظور ایجاد اشتغال نیز 500 درصد افزایش داشته و فقط در حوزه توانمندسازی خانوارهای نیازمند در دو سال گذشته 700 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، وی خاطرنشان کرد: 450 هزار نفر مشترک در استان به کمیته امداد کمک می کنند و این آمار طی دولت نهم و دهم 370 درصد رشد داشته است که میزان اعتماد و اطمینان مردم به این نهاد را می رساند.
گفتنی است، در این جلسه محمدتقی فخریان مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، محمدرضا قره خانی فرماندار کلات، سیدوحید موسویان مدیرکل دفتر امور اجتماعی و سازمان های مردم نهاد استانداری و راضیه باباخانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معارفه شدند و از مدیران قبلی این دستگاه ها تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما