به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی در آیین پایانی نوزدهمین دوره مسابقات سراسری با تاکید بر لزوم وجود جهت گیری در فعالیت های قرآنی گفت: بسیاری از اقدامات ما علی رغم ظاهر در باطن به مقصد قرآنی نمی انجامد از این رو باید توجه داشت که توسعه فرهنگ قرآنی باید مقدم بر توسعه فعالیت های قرآنی باشد.
وی با بیان این که انجام فعالیت های قرآنی پیش نیاز توسعه فرهنگ وحی است اظهار کرد: فرهنگ قرآن مثلثی سه ضلعی است که شناخت ضلع اول آن را تشکیل می دهد و از طریق آموزش های عمومی و تخصصی همچون قرائت، حفظ، مفاهیم و تدبر در آیات الهی به عنوان زیرساخت توسعه فرهنگ قرآنی به دست می آید.
حجت الاسلام محمدی قرآن را کتاب انسان، خدا و هدایت خواند و تصریح کرد: این ارتباط بیانگر پیمودن مسیر تقرب به درگاه الهی است تا بتوان ضلع دوم مثلث توسعه فرهنگ قرآنی یعنی ایمان را تکمیل کرد.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی با بیان این مطلب که بسیاری از فعالان قرآنی به دلیل عدم ایمان به اقدامات خود به مسیر گمراهی افتاده اند عنوان کرد: ایمان به آیات وحی همچون گذرگاه پرنوری است که عبور از آن ما را به سعادت می رساند البته باید توجه داشت که ایمان بر دو پایه معرفت و محبت استوار است.
وی رفتار قرآنی را ضلع سوم توسعه فرهنگ وحی دانست و افزود: شناخت و ایمان باید در رفتار تجلی بیابد چرا که اگر خروجی شناخت و ایمان رفتار و عمل به آموزه های کتاب الهی نباشد آن دو ضلع نیز تاثیر خود را از دست می دهد بنابراین باید به رشد متعادل و متوازن شناخت، ایمان و رفتار قرآنی در کنار یکدیگر توجهی خاص داشت.
حجت الاسلام محمدی ابراز کرد: بسیاری از فعالان قرآنی ما به دلیل عدم رعایت این توازن به کاریکاتور تبدیل شده اند چرا که کاریکاتور تصویری است از انسان یا شیء که توازن در آن از میان رفته و منجر به خنده مخاطب می شود.
وی با تاکید بر لزوم تطبیق رفتار با آموزه های قرآنی در جامعه اسلامی بیان کرد: استفاده از ابزار اثرگذار هنر برای این انطباق بسیار موثر است که می توان گاهی از آن به عنوان غالب برای ارایه محتوای وحی همچون سینما گاهی به عنوان روش و زمانی به عنوان هدف همچون هنر قرائت که در صدر اسلام منجر به ایمان آوردن بسیاری از کفار شده است استفاده کرد.
رییس مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی پخش مجموعه قرآنی یوسف پیامبر (ع) از عوامل بروز جنبش های آزادیخواهانه کشورهای عربی در ماه های اخیر برشمرد و بیان کرد: دولت جمهوری اسلامی به دلیل دیدگاه های قرآنی در میان مسلمانان جای خود را باز کرده و رییس جمهور ایران در کنار آیت الله خامنه ای و سیدحسن نصرالله یکی از سه شخصیت مورد قبول جهان اسلام محسوب می شود.
وی با بیان این مطلب که تمامی مراحل توسعه فرهنگ وحی باید در کنار یکدیگر طی شود تاکید کرد: وزارت ارشاد و شورای توسعه فرهنگ قرآنی آمادگی لازم برای همکاری با تمامی نهادهای متقاضی در راستای توسعه این امر مهم را دارد و نیروی انتظامی نیز از این مهم مستثنی نیست.
حجت الاسلام محمدی با استناد به آیه شریفه «ان هذالقرآن یهدی للتی هی اقوم» گفت: امام باقر (ع) مراد از اقوم را ولایت بیان کرده اند و این مهم یعنی قرآن آدمی را به ولایت به عنوان استوارترین جریان ها در جهان هستی هدایت می کند که این جریان همان ولایت در سطوح الهی، نبوی، اهل بیت و ولی الله را شامل می شود.
وی تمسک به قرآن را بسترساز قرار گرفتن در لوای ولایت های چهارگانه دانست و تصریح کرد: قرار گرفتن در لوای این ولایت ها تنها مسیر مهدی شدن برای قرآن است و از این طریق می توان به بهشت برین دست یافت.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ نیروی انتظامی با ولایت عنوان کرد: همسو با رشد کیفی و کمی فعالیت های قرآنی کشور طی یکسال گذشته انتظار می رود در سایه این ارتباط مستمر و قوی سال آینده در نیروی انتظامی شاهد رشد یک صددرصدی در فعالیت های قرآنی باشیم.
وی با بیان این مطلب که نیروی انتظامی در چند حوزه جدید نیازمند فعالیت است خاطرنشان کرد: حفظ موضوعی قران، حفظ موضوعی روایات اهل بیت، تدبر در آیات وحی، دوره های مدیریتی و برگزاری کارگاه های آموزشی هنری با محور قرآن همچون فیلمنامه نویسی، نمایشنامه نویسی و هنرهای تجسمی از مهمترین این نیازها به شمار می رود.
شایان ذکر است آیین پایانی نوزدهمین مسابقات سراسری نیروی انتظامی یکشنبه 15 اسفند با حضور نماینده ولی فقیه و رییس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا و قائم مقام قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما