به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عبدالعلی آل بویه رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، عصر روز گذشته (16 اردیبهشت) در مراسم بزرگداشت مقام استاد و تقدیر از اساتید برگزیده آموزشی و پژوهشی که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: ما پروردگار مهربانی داریم که به ما انسان ها نعمت وجود بخشیده است و به فرشتگان که زبان به اعتراض گشوند و به محضر خدا عرضه داشتند که چرا انسان را آفریدی، فرمود ما از چیزی هایی آگاهی داریم که شما نمی دانید.
وی ادامه داد: خداوند متعال زمانی که انسان را می آفریند، شیطان سر تعظیم فرد نیاورد و از همین رو نیز از درگاه الهی رانده شد و این نشان دهنده نگاه ویژه و نظارت خداوندی است که لحظه به لحظه ادامه می یابد و این انسان از روح الهی نیز بهره مند می شود.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین اضافه کرد: خداوند متعال از انسان می خواهد که در مسیر عبودیت الهی گام بردارد و برای این منظور به او نعمت عقل داده و حتی از میان خود انسان ها نیز پیامبری را برمی گزیند، گویی انسان یک امانت است و این امانت را به پیامبران می سپرد.
وی افزود: خداوند سبحان در کنار این پیامبران، کتاب آسمانی را کنار انسان قرار داد و فرمود هرکجا که دچار شک و شبهه ای شدی به این کتاب نگاه کن و انبیا را در این مسیر مبعوث کرد و همه کائنات را نیز در اختیار همین انسان قرار داد.
آل بویه توضیح داد: خداوند انسان را به عنوان امانت الهی به پیامبران داد و پیامبران نیز آمده و نسل به نسل انسان را هدایت کردند و پیامبران این امانت را به معلمان و اساتید و مربیان سپردند که این قشر نقش هادی و راهنما را دارند و اینجاست که متوجه می شویم معلمی شغل انبیاست.
وی تأکید کرد: بنابراین امانت مهمی در نزد معلم است و با وجود چنین نگاهی، معلم در تعلیم و تربیت و تهذیب انسان از کوششی دریغ نمی کند و همانطور که آفتاب کاری جز تابیدن و ابر کاری جز باریدن ندارد، استاد نیز کاری جز تعلیم و تربیت ندارد و این مقام، مقام بزرگی است و همه انسان های موفق دست آموز تربیت همین معلمان هستند.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: انسان نمی تواند بدون معلم، هادی و راهنما مسیر دشوار حیات را طی کند از این رو باید شاکر خداوند متعال باشیم که در آفرینش ما این مقدار ظرافت را به خرج داد و هنوز نیز ناظر و حاضر بر کار ماست و ما را به دست معلمان و هادیان سپرد.
وی اضافه کرد: جهان بدون معلم، عالم ظلمات است و جهان هستی با حضور معلمان و اساتید سراسر نور است.
در ادامه مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های استان قزوین اظهار کرد: دو نگاه در قرآن کریم نسبت به صاحبان علم وجود دارد به طوری که هم مورد تکریم خداوند هستند و هم اینکه در آیه ای خداوند می فرماید اگر اختلافی در زمین است در صاحبان علم است.
حجت الاسلام عبدالکریم عابدینی تصریح کرد: رمز این تفاوت نسبت به صاحبان علم را می توان در حدیثی از امام صادق (ع) مشاهده کرد که در این حدیث بر علم آموزی، عمل به علم و تعلیم آن در راه رضای خدا تأکید شده است.
وی یادآور شد: شهید مطهری نیز در راه خدا علم را آموخت و در راستای ترویج آن گام برداشت و این استاد را به خوبی نشناخته ایم و نام مطهری بیش از رسم مطهری برای ما مطرح است.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های استان قزوین عنوان کرد: اینکه کار صاحبان علم به جایی رسیده که آتش فتنه از آنها برمی خیزد به این دلیل است که علم آموزی آنها برای خدا نبوده و دنبال اهداف دنیوی بودند و آنچه را یاد گرفتند به ان عمل نکردند.
وی ادامه داد: خداوند متعال در قران کریم شرط موفقیت در معلمی را کرامت انسانی می داند به طوری که معلم هم خود به کرامت انسانی رسیده و هم انسان ها را کریم ببیند و بدون کرامت انسانی نمی توان معلم بود.
حجت الاسلام عابدینی افزود: معلم ابتدا باید عالم باشد و اگر خشیت در انسان پیدا شد، انسان عالم می شود و خود خداوند برای او حکم مُبلغی صادر می کند و معلمی و عالمی اگر حقیقی باشد انسان از درون احساس خشیت کرده و شعله خشیت و محبت خدا را در دل هر مشتاقی برمی افروزد و راز موفقیت شهید مطهری نیز همین امر بود.
وی یادآور شد: کلام انسانی اگر قرآنی شود، اثرگذار خواهد شد و تأثیر قرآن نیز به دلیل حکمت آن است و شهید مطهری بسیار از قرآن بهره برد و جانش قرآنی شده بود و زمانی که قرآن که حکمت است در جان انسان نشست، شیرینی یاد خدا جزو وجود او می شود و چنین انسانی اثرگذار خواهد بود.
گفتنی است در پایان این مراسم از تعدادی از اساتید دانشگاهی تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما