به گزارش خبرنگار شبستان، رهبر انقلاب روز شنبه 14 اردیبهشت همزمان با چهارمین روز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از این نمایشگاه بازدید کردند. این بازدید که از غرفههای ردیف 26 به بعد صورت گرفت حاشیههای زیبایی را به همراه داشت و خاطرات زیادی از خود در ذهن ناشرانی که از نزدیک رهبر انقلاب را ملاقات میکردند بر جای گذاشت.
در این بازدید که بیش از دو ساعت طول کشید حضرت آیتالله خامنهای از غرفههای متعددی بازدید کردند. از جمله غرفههایی که مورد بازدید ایشان قرار گرفت غرفه انتشارات سوره مهر، پیام آزادی، ققنوس، اطلاعات، پیام بهاران، پژوهشکده مطالعات رهبری، پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات، انتشارات امیرکبیر، پیام عدالت و ... بوده است.
حسن علیان، از حاضران در غرفه پیام آزادی درباره حضور رهبری در مقابل این غرفه که واقع در راهروی شماره 26 است، عنوان میکند: ایشان به کتابهای چاپ 91 توجه خاصی نشان میدادند، همچنین برای رییس انتشارات پیام آزادی که در سال گذشته به رحمت ایزدی پیوستند نیز از خداوند طلب مغفرت کردند.
وی اضافه کرد: ما توضیحاتی را درباره مجمع ناشران به ایشان ارایه دادیم اما با کمال شگفتی دیدیم که ایشان پیگیر فعالیتهای این مجمع بودند و از ادامه فعالیتهای این مجمع اظهار خرسندی کردند.
وی ادامه داد: درباره وضعیت کاغذ نیز با حضرت آقا صحبت شد و تأکید ایشان در این زمینه روی تولید داخلی بود و معتقد بودند که برای حل مسئله کاغذ باید تولید داخلی گسترش یابد.
در غرفه پیام بهاران نیز رهبر انقلاب از انتشار و همچنین به چاپ دوم رسیدن کتاب صحیفه اشعری اظهار خرسندی کرده بودند.
بازدید بعدی رهبر انقلاب از پژوهشکده مطالعات راهبردی بود. یکی از حاضران در این غرفه درباره حضور حضرت آقا در این غرفه عنوان میکند: ایشان به کتاب سالنامه امنیتی ملی جمهوری اسلامی، تحولات راهبردی در سال 91 و چشمانداز 92 توجه نشان دادند و گفتند این کتاب را در مشهد خواندهاند.
وی اظهار کرد: از دیگر کتبی که رهبر انقلاب مورد التفات قرار دادند ماهنامه دیدهبان امنیت ملی بود که درباره این ماهنامه فرموده بودند که کار خوبی است، برایم بفرستید، حتما میخوانم. همچنین درباره کتاب مبانی سیاستگذاری عمومی، تحلیل و سیاست نیز به چاپ دوم رسیده بودند رهبر انقلاب اظهار کرده بودند که چاپ اول این کتاب را خوانده اند.
پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات نیز از جمله غرفههایی بود که رهبر انقلاب از آن بازدید کردند. حبیب واثقی، مسئول روابط عمومی پژوهشگاه عنوان میکند: کتابهای مربوط به شعار سال از جمله کتابهای مورد توجه ایشان بود که در سال 89 و 90 منتشر شده بود.
وی عنوان کرد: همچنین ایشان توجه ویژهای به کتابهای جدیدالانتشار نشان میدادند، چنانچه کتابهای تازهمنتشرشده پژوهشگاه مانند مسئله حجاب در غرب، الگوی روانی غرب علیه جمهوری اسلامی، سیاستهای فناوری اطلاعات، نظریه فرهنگی روابط بینالملل، وضعیت فراروی جهان اسلام از جمله کتابهای مورد توجه ایشان بود.
وی در پایان گفت: کتابهای مربوط به شعار سال از جمله کتابهایی بود که پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات تقدیم ایشان نمود.
اسماعیل نوری، مسئول سایت پخش ققنوس از حاضران در این غرفه در هنگام بازدید رهبری بود. وی در اینباره به خبرنگار شبستان گفت: ایشان در ورود به غرفه به کتابهای مجموعه تاریخ که در انحصار نشر ققنوس با پرداخت حق کپیرایت قرار گرفته است، توجه نشان دادند و ما نیز توضیحاتی درباره این کتاب و اینکه به چه موضوعاتی پرداخته است، ارایه دادیم.
وی همچنین اضافه کرد: کتاب تفسیر کشاف نوشته زمخشری که بعد از یکصد سال توسط مسعود انصاری به فارسی برگردانده شده بود از دیگر کتابهایی بود که مورد توجه ایشان قرار گرفت و جالب توجه این بود که ایشان اطلاعات زیادی درباره شجره زمخشری به ما ارایه دادند و نکته جالبتر اینکه هر کتابی را که ما به ایشان معرفی میکردیم ایشان اشراف زیادی به موضوع کتاب داشتند.
وی ادامه داد: همچنین کتاب سیری در ادیان جهان که به بررسی ادیان مختلف جهان پرداخته مورد توجه ایشان قرار گرفت، ایشان با تمام دقت فهرست کتاب را مورد بازدید قرار دادند و کتاب که درباره سه دین بودا، هندو و جن است مورد توجه ایشان قرار گرفت و ایشان درباره دین جن توضیحاتی را به وزیر ارشاد ارایه دادند و فرمودند دین جن که گاندی نیز از پیروان آن بوده از ادیان قدیمی محسوب میشود که دین بودا 100 سال بعد از آن به وجود آمده است.
همچنین رهبر معظم انقلاب در این غرفه کتابهای فلسفی جدیدالانتشار را مورد توجه قرار داده بودند و رمانی از یاشار کمال نیز مورد توجه ایشان قرار گرفته بود.
نوری در پایان عنوان کرد: رهبر انقلاب همچنین از ما درباره فروش و استقبال مردم از نمایشگاه بیست و ششم پرسیدند.
نشر امیرکبیر نیز از غرفههایی بود که در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد بازدید مقام معظم رهبری قرار گرفت. یکی از حاضران در هنگام بازدید رهبری از این غرفه به خبرنگار شبستان میگوید: ایشان کارهایی مانند آثار برونته را مورد توجه قرار دادند. همچنین اثری با عنوان در مکنون درباره علامه طباطبایی و شرح حال آیتالله خوشوقت اثری از عباسعلی مردمی نیز مورد توجه ایشان واقع شد.
ایشان در غرفه امیرکبیر به مدت 15 دقیقه استراحت کردند و از ایشان در این غرفه نیز پذیرایی شد.
در هنگام حضور در غرفه امیرکبیر رهبر انقلاب درباره قیمت کاغذ و اینکه باید به قیمت کاغذ توجه جدیتری صورت گیرد توصیههایی را به وزیر ارشاد داده بودند که از آن جمله ایشان فرموده بودند که قیمت کتاب و کاغذ باید پایین بیاید زیرا با معرفت مردم سر و کار دارد.
همچنین در غرفه پیام عدالت نیز کتاب "گریزی از قرآن به کربلا" مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته بود که این کتاب از جانب انتشارات پیام عدالت تقدیم ایشان شده بود.
گفتنی است، مقام معظم رهبری امسال در روز 14 اردیبهشت همزمان با چهارمین روز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از این نمایشگاه بازدید کرده بود.
گفتنی است، سال گذشته نیز مقام معظم رهبری در روز 17 اردیبهشت از نمایشگاه بینالمللی کتاب بازدید کرده بودند.
پایان پیام/
نظر شما