«ظرفیت های جهان اسلام»، مشکلات علوم ارتباطات و فضای مجازی را حل می کند

امید علی مسعودی با بیان اینکه باید مسائلی مانند اینترنت را به حوزه خانواده ببریم و شیوه استفاده درست از آنها را آموزش دهیم، گفت: ظرفیت های جهان اسلام، مشکلات رشته علوم ارتباطات را حل کرد

به گزارش خبرنگار شبستان، امید علی مسعودی در مراسم رونمایی از کتاب «ظرفیت های جهان اسلام در فضای مجازی» گفت: این کتاب بسیاری از مشکلات ما را در دو رشته علوم ارتباطات حل می کند.

 

وی افزود: کاری را که علی مرشدی زاده، نویسنده کتاب انجام داده این است که او یک شاخه تخصصی از علوم ارتباطات را در نظر گرفته و درباره آن به تحقیق و پژوهش پرداخته و تحولات و دستاوردهای این شاخه را مورد بررسی قرار داده است.

 

امیدعلی مسعودی، ادامه داد: کتاب به چهار بخش تقسیم می شود که شامل بخش اول تعریف جهان اسلام، بخش دوم ظرفیت های جهان اسلام، بخش سوم اینترنت، بخش چهارم آسیب شناسی است.

 

به گفته وی، نویسنده قصد دارد که بگوید دسترسی به اینترنت باید در کشورهای مسلمان افزایش یابد، خود من نیز در سفر پژوهشی که به چند کشور مسلمان داشته ام این نکته را از نظر گذرانده ام که بسیاری از کشورها محدودیت های شدیدی در این زمینه قائل اند و تنها کشور لبنان سوریه و شمال عراق هستند که در این زمینه با مدارا برخورد می کنند و در آنها سرعت اینترنت پایین نیست.

 

وی سپس خاطرنشان کرد: ما باید مسائلی مانند اینترنت را به حوزه خانواده ببریم و شیوه استفاده درست از آنها را آموزش دهیم نه اینکه با محدودیت با آن برخورد نماییم.

 

این پژوهشگر حوزه رسانه در پایان سخنان تاکید کرد: در برخی از بخش های کتاب باید دقت بیشتری صورت گیرد و نویسنده در چاپ های بعدی به این نکته توجه داشته باشد، همچنین بعضی از رده بندی ها در کتاب از یک جنس نیستند که باید انها نیز به دقت نوشته شوند، البته در کتاب منابع خوبی معرفی شده است و ارجاع نویسی ها نیز بسیار دقیق است که باید در این زمینه از نویسنده تشکر شود.

 

در بخش دیگری از این مراسم دکتر علی صباغیان به ارایه سخنانی پرداخت و عنوان کرد: کتاب نتیجه یک کار پژوهشی است که به دنبال پاسخگویی به چند سوال اساسی است، یکی از آنها تعریف فضای مجازی است و به دنبال پاسخگویی ظرفیت های موجود در فضای مجازی است، نکته دیگری که در این کتاب مورد توجه نویسنده است، این است که جهان اسلام از این ظرفیت ها به چه نحوی استفاده می کند.

 

وی ادامه داد: نوع نگاه ما باید به امکانات و ظرفیت هایی که وجود دارد، به نحو عاقلانه ای صورت گیرد که در این کتاب نویسنده تعریف خود را از جهان اسلام ارایه می دهد و مشخص می کند که ما وقتی از جهان اسلام صحبت می کنیم، دو گروه یکی مسلمانان مقیم در کشورهای اسلامی و دیگر مسلمانان در کشورهای غیراسلامی را مدنظر داریم.

 

صباغیان در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی که مساله دنیاهای مجازی مطرح می شود جهان اسلام و سازمان آیسیسکو که شاخه فرهنگی دینی یک سازمان بین المللی است، باید به این نکات توجه کند.

 

به گفته این پژوهشگر، «ظرفیت های جهان اسلام»، تلاشی است که نشان می دهد این فضاهای مجازی چه امکاناتی را پیش روی مخاطب ارایه می دهد.

 

صباغیان در ادامه تصریح کرد: این کتاب تعاریف خودش را ارایه می دهد و ابعاد جهان اسلام را مشخص می کند و با توجه به واقعیت های موجود این ظرفیت ها را می شمارد و در مرحله بعد ظرفیت هایی که شناسایی شده را نیز مورد بررسی قرار می دهد و در بخش آخر به نتیجه گیری این قضایا می پردازد.

 

در پایان نیز علی مرشدی زاد، نویسنده کتاب ضمن تشکر از منتقدان و حاضران در مراسم رونمایی عنوان کرد: که با تالیف این کتاب می خواستم بگویم که در جهان اسلام چه ظرفیت هایی وجود دارد و اول قرار بود که این کتاب براساس ظرفیت های کشورهای اسلامی نوشته شود اما از آنجایی که حجم کتاب بالا می رفت ترجیح دادم روش را عوض کنیم.

 

وی اضافه کرد: همچنین در ابتدا فکر می کردم که با روش تحلیل محتوا می توان کتاب را نوشت اما بعدها روش توصیفی را برای کتاب انتخاب کردم.

 

مرشدی زاد در پایان عنوان کرد: باید در برابر تکنولوژی های مدرن خویشتن داری کرد و تنها جنبه های منفی آن را ندید، بلکه جنبه های مثبت را نیز از نظر گذرانید و با در نظر گرفتن جنبه های مثبت تکنولوژی های مدرن با آنها برخورد کرد.

 

مراسم رونمایی از کتاب ظرفیت های جهان اسلام عصر امروز در سرای اهل قلم واقع در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 250844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha