تدوین نظام فکری معرفتی شهید مطهری نیاز جامعه امروز

حجت‌الاسلام رضوانی‌نسب با اشاره به اندیشه‌های شهید مطهری و تأثیر آن در میان جامعه به ویژه نسل جوان اظهار کرد: تدوین نظام فکری معرفتی مطهری نیاز جامعه امروز است.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم بزرگداشت شهید مطهری صبح روز یکشنبه 15 اردیبهشت طی برپایی بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد.

بر پایه این گزارش، حجت‌الاسلام رضوانی‌نسب، در این نشست طی سخنانی با اشاره به آثار و کتب شهید مطهری اظهار کرد: استاد مطهری می‌نویسد اسلام کل تجزیه‌ناپذیر است، این عبارت به این معناست که هرگز نمی‌توان احکام و یا واجباتی مانند روزه و نماز را به جای یکدیگر گذاشت، مثلا روزه را به جای خمس و نماز را به جای جهاد لحاظ کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: مطهری در کتاب عدل الهی می‌گوید آثار من فلسفی، برخی اجتماعی و برخی اخلاقی است اما هدفم از نوشتن آنها یک چیز بوده است، بنابراین با توجه به این جمله و همچنین بررسی اندیشه‌ها و کتب شهید مطهری به این نتیجه می‌رسیم که نظام فکری معرفتی این استاد شهید ابعاد مختلفی دارد.

رضوانی‌نسب با بیان اینکه مطهری سال‌های سال سخنرانی می‌کرد و کتاب می‌نوشت تا اسلام واقعی را به مردم معرفی کند، گفت: تا به امروز بدیلی مانند او پیدا نشده چرا که این استاد شهید در زمینه‌های مختلف جامعیت فکری داشت.

این محقق ادامه داد: استاد مطهری در حوزه خانواده و زنان فعالیت‌های متفاوتی انجام داد و کتابی با نام نظام حقوقی زن در اسلام نوشت که در آن نگاه واقعی دین مبین اسلام به زن تبیین شده بود.

وی با بیان اینکه بسیاری از کارهای شهید مطهری با شهادت‌اش ناتمام ماند، ادامه داد: باید با توجه به هجمه‌ها و بی‌بندوباری‌هایی که از سوی غرب با عنوان هجمه در جامعه وارد می‌شود با بصیرت رفتار کرد، همان‌گونه که شهید مطهری با آثار خود چنین اقدامی را به منصه ظهور رساند اما با شهادت‌اش بسیاری از کارهایش ناتمام ماند، برای مثال او کتابی در حوزه اخلاق جنسی نوشته است و این تألیف نیز می‌توانست ادامه یابد اما همان‌طور که پیشتر اشاره کردم به علت شهادت‌اش متوقف ماند و جا دارد که ما در این حوزه کار کنیم.

رضوانی‌نسب در ادامه تصریح کرد: کتاب‌های شهید مطهری همگی به لحاظ موضوعی بسیط بوده و به حوزه‌های مختلف وارد می‌شود، بنابراین امروزه نیاز داریم نظام فکری معرفتی مطهری تدوین شود.

این اندیشمند گفت: از جمله مباحث قابل توجهی که استاد مطهری عنوان می‌کند بحث سیره‌شناسی است، روش او در سیره‌شناسی شناخت متودولوژی و سبک‌شناسی معصومین است که این مورد نیز از آن جمله کارهایی است که از او ناتمام ماند.

در ادامه این نشست، نیره قوی، در سخنانی کوتاه با اشاره به اندیشه‌های شهید مطهری در حوزه زنان و خانواده گفت: این استاد شهید در مجموعه آثارش با مخاطبان خود قرار می‌گذارد که وقتی می‌خواهیم در مورد انسان صحبت کنیم یکی از مصادیق آن زن و دیگری مرد است و همواره می‌گوید زنان و مردان در ماهیت یکی هستند.

وی ادامه داد: شهید مطهری عنوان می‌کند مبنای سرشت زن و مرد مشترک است و بعد از این گذرگاه مباحث متعددی از جمله آفرینش انسان را عنوان می‌کند، بنابراین نگاه علامه مطهری نسبت به زن و خانواده نگرشی است که در حقیقت گفتار واقعی اسلام درباره حقوق زن و عصر آفرینش انسان را بیان می‌کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 250296

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha