میزان صادرات غیرنفتی در خوزستان به 8/5 میلیارد دلار رسید

استاندار خوزستان، با بیان اینکه خوزستان در صادرات غیر نفتی موفق شده کار خود را گسترش دهد، اظهار داشت: در این بخش سال‌ گذشته 8/5 میلیارد دلار صادرات داشتیم که دائماً رو به افزایش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، امروز(15 اردیبهشت) در جلسه شورای روابط خارجی، گفت: خوزستان به لحاظ مرزی بودن و ارتباطات خوبی که در سال های اخیر با کشورهای همسایه داشته و وجود مرزهای آبی و خشکی، از پتانسیل ویژه ای مخصوصاً برای کشورهای حاشیه خلیج فارس برخوردار است.

 

وی افزود: تلاش های دولت نهم و دهم برقراری ارتباط با کشورهای خارجی و ایجاد زیرساخت و انگیزه تولید، بازگشایی و فعال سازی دو مرز شلمچه و چزابه در صادرات غیرنفتی و ایجاد انگیزه برای سرمایه گذارانی که بتوانند در منطقه آزاد اروند که مجاورت آن از شلمچه آغاز و به بندر خرمشهر می رسد برای تولید، مونتاژ و انتقال آن به کشور عراق ظرفیت بسیار خوبی دارد.

 

وی با بیان اینکه خوزستان در صادرات غیر نفتی موفق شده کار خود را گسترش دهد، تصریح کرد: در این بخش سال‌ گذشته 8/5 میلیارد دلار صادرات داشتیم که دائماً رو به افزایش است و نسبت به سال 84 که 8/2 میلیارد دلار بوده بسیار پیشرفت کردیم و در صورت عدم تحریم ها می توانستیم صادرات غیر نفتی را تا 7 میلیارد دلار افزایش دهیم ولی با توجه به شرایط، خوب عمل کردیم.

 

استاندار خوزستان، اضافه کرد: در بحث ارتباط با کشورهایی که به لحاظ ظرفیت های خوزستان علاقه مندند با ایران و خوزستان ارتباط برقرار کنند، طی چند سال اخیر ارتباطات خوبی با کشورهای روسیه، ترکیه، قزاقستان و سوریه داشتیم اما متأسفانه به دلیل جنگ ‌های دو سال‌گذشته ارتباطات ما به کشور سوریه کمتر شد.

 

وی با اشاره به اینکه ارتباطات خوزستان با کشورهای حوزه خلیج ‌فارس، کویت و عمان کماکان ادامه دارد و اکنون ارتباط با کشورهای هند، پاکستان و کشورهای آفریقایی همچون تانزانیا و آفریقا ارتباطاتی صورت گرفته اما هنوز به نتیجه نرسیده ایم، عنوان کرد: تاکنون چندین نمایشگاه در بصره، قطر و آستاراخان روسیه برگزار کردیم که موجب صادرات حداقل 8 قلم از محصولات کشاورزی و کالاهای مرغوب استان شد.

 

وی اذعان داشت: در سفرهایی که طی چند سال اخیر با کشورهای مختلف داشتیم متوجه شدیم که هیچ آشنایی با ظرفیت های خوزستان ندارند از این رو یکی از سال 86 همایش جذب سرمایه‌ گذاری را با حضور کشورهای خارجی در استان برگزار کریدم که در آن 155 ایرانی خارج از کشور و 320 ایرانی سرمایه‌ گذار در داخل ایران شرکت کردند که اثرات بسیار خوب و مؤثری برای استان داشت.

 

حجازی، با بیان اینکه در این همایش به واسطه آماده شدن سایت اختصاصی تجاری طرح های خوبی ارائه شد و از این طریق توانستیم ارتباطات را توسعه دهیم، خاطر نشان کرد: 50 درصد تولیدات پتروشیمی در خوزستان در شهرستان های بندر امام و آبادان تولید می شود که منجر به20 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.

 

وی با اشاره به اینکه ما در قالب ارتباطات با کشورهای مختلف تفاهم نامه هایی را با چین، ترکیه، روسیه، کنیا و... منعقد کردیم، یاد آور شد: در بخش سرمایه‌گذاری خارجی در سال 89، 6/1 میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گرفت که سال 90 مقداری کاهش یافت و به 843 میلیون دلار رسید ولی در سال 91 این میزان افزایش یافت و توانستیم 8/1 میلیارد دلار را جذب کنیم.

 

وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از ظرفیت های ما در بخش گردشگری است و با اشاره به اینکه160 میلیون شاخه گل شامل 9 قلم گل صادر کردیم ولی این ظرفیت با زحمت و هزینه های بیشتری همراه است، تأکید کرد: ظرفیت ما براس گسترش ترانزیت نیز وجود دارد و با ایجاد خط آهن میان کشورهایی همچون قطر، عراق، سوریه، ترکیه و... با ایران می توانیم مسیر انتقال کالاها را به مقدار قابل توجهی کاهش دهیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 250270

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha