جامعه رو به عالم شدن، قطعاً نیازمند آثار شهید مطهری است

امام جمعه راین با تأکید بر اینکه جامعه علمی و دانشگاهی و حوزوی و حتی آموزش و پرورش را باید به سمت عالم شدن و نه مدرک گرفتن سوق داد، گفت: اگر چنین شد آنوقت آثار شهید مطهری پاسخگوی سوالات این جوامع است.

مسئول کمیسیون فرهنگی نماز جمعه استان کرمان در گفتگو با خبرنگار شبستان در خصوص اهمیت پرداختن به آثار شهید مطهری، جایگاه این آثار، علت مغفول ماندن آنها در میان نسل جوان، پیشنهاداتی برای ترویج بیش از پیش این آثار، تأثیری که این آثار در زمان صدور بر جامعه داشته است؟ پاسخ هایی بیان کرد.

 

حجت الاسلام حمید اسماعیل پور در این رابطه سخنان امام راحل و مقام معظم رهبری و دیگر بزرگان در خصوص آثار شهید مطهری را گویای اهمیت این آثار دانست و افزود: اینکه امام(ره)آثار ایشان را بلا استثناء خوب می دانند، مدال افتخار بزرگی در سیره شهید مطهری است.


وی در خصوص تأثیری که این آثار در زمان صدور، بر جامعه گذاشت؛ بررسی این تأثیر را نیازمند یک مطالعه هرچند سطحی راجع به تاریخ ایران در آن دوره دانست و افزود: در زمانی که این آثار از زبان و قلم شهید مطهری صادر شد همه اوضوع و احوال سیاسی، علمی، اقتصادی، اجتماعی جامعه بسان رودخانه ای بود که حالا یک نفر می خواست خلاف جهت این رودخانه حرکت کند.


امام جمعه راین با بیان اینکه شهید مطهری بر خلاف جهت رودخانه حرکت کرد و اتفاقاً به سر منزل مقصود هم رسید و این تنها از یک شناگر خیلی قوی برمی آید، ادامه داد: تألیف "شرح منظومه"و تدریس آن برای پزشکان آن دوره تدریس، نشانه این است که او در همه سطوح جامعه حضور اثرگذار داشته است.


وی افزود: در دورانی که ترویج علوم غربی در دانشگاه به حرص و ولع دنبال می شد، شهید مطهری به عنوان یک اسلام شناس در دانشگاه حضور یافت و به انجام کارهای دینی پرداخت.


مسئول گروه نهج البلاغه مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم در پاسخ به این سوال که چرا آثار شهید مطهری علی رغم اهمیت بسزایی که دارد اما مطالعه آن کمتر مورد توجه جامعه است؟ پاسخ گفت: در جامعه امروز، امکانات فراوان ارتباطی و دستیابی به سطح وسیعی از اطلاعات، باعث شده تا افراد به اقیانوسی از علم اما به عمق یک میلیومتر اکتفا کنند.


وی ادامه داد: کسانی که به سطح وسیع از اطلاعات اما با عمق کم بسنده می کنند، انسان های شکننده ای خواهند شد در حالیکه آثار شهید مطهری که خود ایشان با نگاه به عمق مطالب و با استدلالات فکری در صدد تبیین مطالب عمیق برای مردم بودند بسیار عمیق هستند؛ اما مخاطب امروز احساس نیاز نمی کند تا به دنبال مطالب عمیق برود زیرا حوصله این کار را ندارد.

 

حجت الاسلام اسماعیل پور با اشاره به اهمیت چگونگی ارج گذاری به علم در سیستم تعلیم و تربیت تصریح کرد: متأسفانه امروز ارج گذاری بر اساس مدرک، تعداد صفحات پایان نامه ها و.. انجام می شود و قرن 15 را با همه امکاناتش در حالی طی می کنیم که دیگر سیدبن طاووس که 200 کتاب از وی باقیمانده و یا علامه مجلسی که 110 جلد بحارالانوار را تألیف کرده و یا صاحب الذریعه و.. را نداریم.


وی خاطرنشان کرد: همه زحماتی که علمای ما قرن ها پیش برای تألیفات خود متحمل شدند را امروز با امکانات موجود می توان به حداقل زمان ممکن رساند اما دیگر نظیر آن افراد با آن دغدغه های علمی وجود ندارد.


امام جمعه راین با تأکید بر اینکه جامعه علمی و دانشگاهی و حوزوی و حتی آموزش و پرورش را باید به سمت عالم شدن و نه مدرک گرفتن سوق داد، گفت: اگر چنین شد آنوقت طرح سوالات مناسب، جامعه علمی را برای یافتن پاسخ برمی انگیزد و در اینجاست که امید می رود جامعه علمی برای یافتن پاسخ به سئوالاتش سراغ آثار شهید مطهری و دیگر علما برود.


وی "علوم انسانی اسلامی" را یک محور کلی برای آثار شهید مطهری ذکر کرد و با بیان اینکه آثار این شهید مختص قشر خاصی نیست؛ بیان کرد: شهید مطهری خود را در مقابل همه اقشار جامعه مسئول و وظیفه تعلیم و تربیت همه اقشار را به عهده خود می دانست.


حجت الاسلام اسماعیل پور گفت: آثار شهید مطهری برای همه اقشار از کودکان گرفته تا مطالب عمیق فلسفی، همه اقشار را در بر می گیرد و ایشان با وسواس و استدلال قوی با رویکردی خاص دیدگاه غربی ها در مورد زن و مسائلی از این دست را مورد تعرض قرار می داد.

 

 پایان پیام/

کد خبر 249900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha