به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، صبح امروز در نشست خبری داود عامری دبیر اجلاس بین المللی دیپلماسی و قدرت نرم در سیره پیامبر اعظم درخصوص چگونگی برگزاری اجلاس سخن گفته شد.
عامری در این نشست با اظهار اینکه پیامبر اسلام آمده است تا دین را در سطح بشر متعالی کند و برای همین ما باید مطالعه کنیم ببینیم که پیامبر چه چیز را هدیه آورده گفت: اگر تاریخ اسلام را مطالعه کنیم متوجه می شویم اصل و اصالت پیامبر با تمامی دولت های پیرامونش مبتنی بر تعامل گفتگو و صبح مبتنی بر عدالت است که متاسفانه دین ستیزان همواره تلاش کرده اند دیپلماسی زر و زور را جایگزین دیپلماسی دین کند.
وی افزود: اگر امروز بشر آزرده خاطر از دیپلماسی نوین خودش است دلیل ان این است که امروزه در بسیاری از معادلات جهانی دیپلماسی عادلانه و مبتنی بر معادلات الهی وجود ندارد در سالهای اخیر شاهدیم با نگاه به محور اسلام هراسی و پیامبرستیزی چه اتفاق هایی در جهان می افتد.
عامری با بیان اینکه دین ستیزان از توسعه دیپلماسی الهی احساس خطر می کنند تصریح کرد: امروز یکی از رسالت هایی که به عهده نخبگان، اندیشمندان و دستگاههای فرهنگی است تبیین و ترویج دیپلماسی الهی است.
وی در ادامه به برگزاری اجلاس بین المللی دیپلماسی و قدرت نرم در سیره پیامبر اعظم در تهران اشاره کرد و گفت: مجمع جهانی صلح اسلامی که یک NGO فرهنگی با قلمرو بین المللی است با مشورتی که با نخگان جهان اسلام انجام داده تلاش می کند مبتکر حرکت جدید باشد و سرآغاز ان اجلاس جاری است.
وی افزود: این اجلاس بنا دارد با بسیج متفکران عالم به خصوص حق طلبان جهان اسلام راهی را برای حوزه مطالعه جدید روابط بین الملل به خصوص تنظیم روابط بین دولتها و ملتها بنا کند.
عامری با اعلام این خبر که این اجلاس در روز 18 اردیبهشت در سالن همایش های بین المللی سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود افزود: 28 دستگاه کشوری از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت امور خارجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جامعة المصطفی (ص)، العالمیه، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت (ع)، معاونت فرهنگی ستادکل نیروهای مسلح، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان صداوسیما، سازمان بسیج مستضعفین، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، دانشگاه عالی دفاع ملی، دانشکده مطالعات جهانی دانشگاه تهران، دانشکده الهیات دانشگاه تهران، موسسه بین المللی علوم و احیای اسرای فقه در برگزاری این اجلاس مشارکت دارند.
وی همچنین از مشارکت علمی 300 نفر از نخبگان و اندیشمندان خارجی و داخلی برگزار می شود گفت: یکی از ویژگی های در این اجلاس با کمک متفکرین طراحی شده این است که ما تولید علم در این عرصه را متوقف به زمان نکنیم و یک کار علمی خوب از سال گذشته انجام شده که امروز شاهد آثار علمی هستیم که بتوانیم مقدمات برگزاری همایش را فراهم کنیم و در روز اجلاس هم یک فراخوان جدید داریم تا نخبگان ادیان سراسر دنیا را دعوت به همکاری کنیم.
عامری همچنین با بیان اینکه تاکنون 4 کشور اسلامی ترکیه، لبنان، عراق و آذربایجان برای برگزاری اجلاس در دوره های آینده اعلام آمادگی کرده اند تصریح کرد: علاوه بر این بسیاری از نخبگان نیز برای برگزاری نشست های محدود با موضوع دیپلماسی و روابط بین الملل در سیره پیامبر اعظم (ص) اعلام آمادگی داشته اند.
وی محورهای موردبحث در اجلاس مذکور را در سه حوزه مسائل نظری، شناخت مولفه های این حوزه را پرداخت عملی و ساخت یک الگوی اجرایی دانسته و در روز اجلاس علاوه بر حضور 600 نفر از نخبگان، اندیشمندان، دانشجویان داخلی و خارجی و سفرای کشورهای اسلامی 8 مهمان نیز از کشورهای ترکیه، لبنان، عراق، آذربایجان، اتریش و کانادا را صادر خواهند کرد.
وی در پایان از تقدیر برخی از نخبگان متفکر در حوزه دیپلماسی اسلامی در روز اجلاس خبر داد و خاطرنشان کرد: آیت الله سیدجعفر مرتضی از لبنان، حجت الاسلام اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، مجید مجیدی کارگردان فیلم حضرت رسول (ص) که هنوز اکران نشده، دکتر ظفر بنگاش کسانی هستند که از آنها تقدیر به عمل خواهد آمد.
همچنین نمایشگاهی از آثار حجت الاسلام اختری پیرامون اجلاس برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما