به گزارش خبرگزاری شبستان،آیت الله محمد امامی کاشانی در خطبه های نماز جمعه تهران انتخابات را مسئله ای مهم دانست و افزود: شرکت در انتخابات در همه کشورهای دنیا برای همه حق، اما در نظام جمهوری اسلامی فراتر از حق و تکلیف است زیرا دشمن کشورمان را احاطه کرده است.
وی گفت: داوطلبان نامزدی ریاست جمهوری باید برنامه و قدرت داشته باشند و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دارای مدیریت، طرح و برنامه و اهل مشورت باشند.
آیت الله امامی کاشانی افزود: داوطلبان نامزدی انتخابات باید اولویت هایشان را تبیین کنند و به عنوان نمونه در برنامه های اقتصادی از کلی گویی بپرهیزند و به مردم بگویند که با چه ابزار ، سرمایه ، تدبیر و گروه مشاوره ای می خواهند در این عرصه اقدام کنند.
وی تأکید کرد: داوطلبان نامزدی انتخابات باید جزییات برنامه هایشان را برای ساماندهی بازار ارز ، کنترل تورم ، ارتقای تولید و اشتغالزایی تبیین کنند و از شعاردادن بپرهیزند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: رأی گرفتن از مردم و وکیل و رییس جمهور شدن وظیفه ای الهی است پس داوطلبان نامزدی ریاست جمهوری باید با تبیین و طرح و برنامه هایشان اولویت های دولت آینده و برنامه تحقق آن را توضیح دهند.
آیت الله امامی کاشانی بر پرهیز داوطلبان از کلی گویی و ورود به حوزه خارج از اختیاراتشان تأکید کرد و افزود: به عنوان نمونه اینکه برخی ادعا کنند در موضوع مذاکره با آمریکا چنین و چنان می کنند خارج از توان و اختیار آنان است زیرا این مسائل طبق اصل 101 قانون اساسی در حوزه اختیارات ولی فقیه است؛ تصمیم گیری در مسائل کلی نظام در اختیار فقاهت، عدالت، تدبیر و شجاعت کسی است که واجد شرایط رهبری است نه در اختیار رییس جمهور.
وی گفت: بر این اساس داوطلبان نامزدی ریاست جمهوری فقط در حد اجرا و وظایف رییس جمهور باید برنامه هایشان را ترسیم و تبیین کنند و هر یک از آنان نیز باید از اکنون بیندیشند که اگر اهل اجرای این وظایف هستند عرض اندام کنند و گر نه انصراف دهند.
امام موقت نماز جمعه تهران در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه با اشاره به بیداری اسلامی در جهان اسلام گفت: دشمن جهان اسلام را احاطه کرده و این بسیار تأسف آور است که به نام اسلام و مسلمانی در جهان اسلام جنگ و خونریزی به راه انداخته اند و از این تأسف بار تر اینکه کسانی به نام مفتی با صدور فتاوایی ، به اسلام و مسلمانان خیانت می کنند.
آیت الله امامی کاشانی با استناد به سخنان پیامبر اعظم (ص) در منا در حجه الوداع افزود: رسول اکرم (ص) خطاب به امت اسلام فرموده اند «خونهای شما بر شما حرام است، آبروی یکدیگر را ببرید حرام است ، مال یکدیگر را تلف کنید حرام است»، همچنان که ریختن خون مسلمانان در مکه مکرمه بر همه حرام است.
وی گفت: بر این اساس رعایت این حرمت در هر زمان و هر مکان در سوریه، لبنان، بحرین، عراق و هر جای دیگری واجب است و مسلمانان حق ندارند خون مسلمانان را بریزند یا آبروی آنان را ببرند.
خطیب نماز جمعه تهران با ابراز تأسف از اقدامات سلفی ها افزود: جمعیتی که خود را مسلمان می دانند نه شیعه، نه سنی و نه حتی مسلمانند بلکه صهیونیست به تمام معنا هستند و از اینها بدتر مفتیانی هستند که به نفع آنان فتاوا می دهند.
آیت الله امامی کاشانی با اشاره به روایتی از رسول اعظم (ص) افزود: به فرموده پیامبر اکرم (ص) یکی از علایم آخرالزمان این است که برخی علما به مردم خیانت می کنند؛ که مفهوم خیانت علما برای ما در دوره کودکی مبهم بود اما گذشت زمان این مفهوم را تفسیر کرد زیرا این مفتیان به دین، ناموس و خون مسلمانان خائن هستند و نصایح در آنان مؤثر نیست و طبق روایات تنها چیزی که بر آنان مؤثر است شمشیر امام زمان (عج) است که باید آنان را از بین ببرد.
وی گفت: در چنین وضع تأسفباری، جمهوری اسلامی ایران مرکز ثقل و نگین جهان اسلام است به همین علت دشمنان آن را از نظر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اگر بتوانند حتی از نظر نظامی احاطه کرده اند تا بتوانند این نظام، اسلام و خیمه را به زمین بخوابانند.
خطیب نماز جمعه تهران تأکید کرد: بر این اساس انسجام در برابر دشمنان، محدود به دایره جهان تشیع نیست بلکه در دایره جهان اسلام مطرح است و همه در این باره مکلف اند زیرا دشمنان برای تکه تکه کردن جهان اسلام و قرآن دندانهایشان را تیز کرده اند.
وی همچنین با تکریم شخصیت شهید مطهری گفت: آن شهید والامقام حاصل عمر امام (ره) بود که علم، فقه، حکمت، عرفان، ادب، شجاعت و نور وجود امام راحل در وجودش تجلی داشت.
آیت الله امامی کاشانی همچنین با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در نظام تعلیم و تربیت کشور گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب تأکید کردند نسل جوان سرمایه کشور هستند و آموزش و پرورش نقش عظیمی در تربیت آنان به عهده دارد.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین با تکریم شخصیت معلمان گفت: بنا بر روایتی از رسول اعظم (ص) «خداوند ، فرشتگان و آنچه در آسمان و زمین است و حتی حیوانات و ماهیان دریا بر معلم مردم و علم خیر ، تربیت درود می فرستند.
وی خطاب به معلمان تأکید کرد: ارزش معلم بسیار بالاست؛ مبادا معلمان در همه سطوح تحصیلی به کلاس و درس نگاه مادی داشته باشند مبادا حرفهای ناسنجیده بگویند و شیوه نادرست و حرکاتی بر اساس هوای نفس داشته باشند زیرا مدرسه شبستان نور است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه نخست نماز جمعه در دانشگاه تهران نیز گفت: اگرچه غرب هم بر احترام به مقام مادر تاکید دارد اما بیان اسلام از مادر، متفاوت و استثنایی است.
آیت الله امامی کاشانی با اشاره به سالروز میلاد با سعادت دخت نبی مکرم اسلام(ص) و روز مادر افزود: البته غرب به مادر و مقام مادر ادای احترام می کند و برای او روز مادر و تعابیر بلندی دارد با این حال آنچه غرب می گوید احترام به مادر در قبال خدمات اوست.
وی با اشاره به حدیثی از پیغمبر اکرم(ص) که فرمودند"بهشت زیرپای مادران است " گفت: در مقابل غرب، آنچه اسلام درباره مادر مطرح کرده روایاتی عجیب است و نیز دو آیه در قرآن کریم مادر را بر پدر مقدم داشته است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: اسلام احترام مادر را در جهان محدود نکرده است و برای احترام به او بابی را باز کرده ،ادامه دار و برای فرزند منظر، دیدگاه و چشم اندازی طرح و ترسیم کرده و به فرزند گفته است؛ تو بدان زندگی به این دنیا محدود نیست، و در گام نخست بهشت، مادر ایستاده است.
وی ادامه داد: اسلام برای آن که دید فرزند صرفا نگاه به آینده است و نه گذشته، نقطه ای را ترسیم کرده تا حیات پاک نهفته در آن یعنی بهشت، مدنظر قرار گیرد و از همین روست که بیان اسلام از مادر بیانی استثنایی است.
آیت الله امامی کاشانی در ادامه با یادآوری روایتی درباره فرزندی که مادرش را بر دوشش گرد خانه خدا طواف داد و سپس از پیامبر(ص) پرسید آیا من حق مادر را ادا کردم و ایشان فرمودند: خیر شما هنوز یک ناله مادر و خستگی مادر را در حمل و بارداریش جبران نکردی.
وی ادامه داد: امام صادق(ع) نیز در این زمینه می فرمایند: مادر تو را از ثمره جان و شیر خودش اطعام و سیراب کرد و اینچنین خود را فدای تو کرد و تو را با شادی و با همه مشکلاتش در شکم حفظ کرد، راضی بود که خود گرسنه باشد و تو سیر شوی و تو را بپوشاند در حالی که خودش حتی بدون لباس بماند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران قیامت را محل حسابرسی به کارهای دنیا دانست و با تاکید بر این که نمی توان بی احترامی به مادر در دنیا را به بهانه این که مادر از حقش می گذرد توجیح کرد، گفت: در دنیای باقی دیگر این توقع نیست که مادر از خطاهای فرزند بگذرد، و به همین دلیل هم دستور است که فرزند به مادر احترام گذارد.
وی تاکید کرد: مادر در درگاه خدا آنچنان بزرگ است که حضرت رسول اکرم(ص) فرمودند: دعای مادر به فرزند به مراتب موثرتر و نافذتر از دعای پدر به فرزند است، چون که مادر مجسمه رحمت و عشق است و خدایی که عاطفه را دوست دارد چنین جایگاهی را از مادر در نظام هستی و پیشگاهش قائل شده است.
آیت الله امامی کاشانی در عین حال گفت: مادر باید موقعیتش را حفظ کند یعنی متوجه جایگاهی که خدا برایش تعیین کرده، باشد و انتظار خدا نیز مطیع بودن مادر و ترک منهیات و همینطور پیروی از الگویی است که برایش تعیین شده و او هم حضرت فاطمه زهرا، صدیقه کبرا(س) است.
وی در تشریح عرش آن را تجلی اسماء الحسنی و جایگاه انسان کاملی چون زهرای اطهر(س) دانست و با اشاره به الگو بودن حضرت فاطمه(س) گفت: او محصول و فرآورده توحید و اسوه مادران همه اعصار است بنابراین کردار،عفت،عفاف، تقوا،دینداری و ایمانش الگوی همه زنان است وحیف نیست از چنین الگویی، بهره نگرفت و از غربیها الگوسازی کرد که برای زن هیچ جایگاه و عزتی قائل نشده اند.
پایان پیام/
نظر شما