به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دوره آموزشی مسئولان کانون های فرهنگی، هنری مساجد استان گیلان امروز (14 اسفند) در سالن وارش مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت برگزار شد.
محمد حسن پور، کارشناس فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی گیلان در این دوره آموزشی به کارکردها و ویژگی های مسجد اشاره کرد و گفت: افزایش ساعت باز بودن مساجد، اجرای برنامه های متنوع فرهنگی- هنری، افزایش آگاهی و اطلاعات جوانان از ویژگی های مساجد محوری است.
وی ادامه داد: استفاده از افراد باسواد و عالم در مسجد، جاذبه های ظاهری مسجد، اجرای برنامه های جذاب برای جذب جوانان و هیئت های مذهبی نیز از ویژگی های دیگر مساجد است.
حسن پور به شاخصه های مذهبی در ارتقای فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: روحانیون در ارتقای فرهنگ عمومی در حوزه مذهبی بیش از 82 در صد تاثیرگذار بودند.
وی ایجاد آرامش روحی و معنوی در مسجد را از مهم ترین کارکردهای مذهبی مساجد عنوان کرد و افزود: ایجاد وحدت و انسجام در جامعه، کنترل اجتماعی، فعالیت های سرگرم کننده، تنظیم و اشاعه ارزش ها و تحکیم قدرت مذهبی دولت ها از کارکردهای مذهبی مساجد است.
این استاد دانشگاه، زنده نگه داشتن باورها و اعتقادات دینی را از کارکردهای هیئت های مذهبی عنوان کرد و اذعان داشت: تقویت روحیه مذهبی مردم، محدود نشدن به ایام خاص، حضور همه اقشار جامعه از کارکردهای هیئت های مذهبی است.
حسن پور بهترین مکان برای پذیرش دستورهای دینی و اجتماعی را هیئت های مذهبی دانست و گفت: انتقال ارزش های مذهبی، ایجاد تعلق بر هم کیشان، پذیرش مسئولیت و کار برای آینده از دیگر کارکردهای هیئت های مذهبی است.
وی همچنین به مدیریت و سرپرستی مراکز مذهبی و فرهنگی اشاره و بیان کرد: مدیریت فرایندی برای رفع مسئله برای رسیدن به اهداف مورد نظر با استفاده از منابع محدود در محیط در حال تغییر است.
کارشناس فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی به پنج وظیفه مدیران مساجد اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی، سازمان دهی، به کارگماری، هدایت و کنترل از وظایف مدیران است.
حسن پور، هماهنگی و ارتباطات را از نقش های مدیران عنوان کرد و افزود: تخصیص دادن منابع برای فعالیت ها، نوآور و خلاق بودن، حلال مشکلات بودن و تصمیم گیری از دیگر نقش های مدیران است.
وی مدیریت را علم و هنر دانست و گفت: مدیر باید هنرمند باشد و مهارت های تخصصی و فنی، انسانی و ادراکی را داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما