هنر، توانایی شکل دهی به احساسات جهانی را دارد

رییس فرهنگستان علوم اسلامی در همایش قرآن کریم و هنر با تاکید بر توانایی های هنرمندان در شکل دهی به احساسات جهانی گفت: متاسفانه بخش هنری کشورمان در این خصوص بسیار عقب هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمد مهدی میر باقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی در همایش قرآن کریم و هنر که امروز (12 اردیبهشت) تصریح کرد: هنرمند کسی است که احساسی در او تجلی کرده و او با هنرش این حس را به زبانی مناسب به دیگران منتقل می کند.

 

وی ادامه داد: هنرمند قادر به مدیریت احساس و عواطف اجتماعی با استفاده از هنر خود است و این اتفاقی است که امروز در جهان مدرنیته از آن بهره برده و ذهن دنیا را با جنگ چهارم جهانی به زیان خود آشنا می کنند.

 

رییس فرهنگستان علوم اسلامی در همایش قرآن کریم و هنر گفت: این هنرمندان با استفاده از توانمندی خود مرزهای کنونی را پشت سر گذاشته و نیازی جدید را در جامعه ایجاد کرده و حتی حرکت ها را در این خصوص جهت دهی کند.

 

وی تصریح کرد: امروز سینمای سلطه با احساسی که در مخاطبان خود ایجاد کرده و صحنه جنگ چهارم و نحوه برخورد با آن را در ذهن مخاطب ترسیم می کند و این نوعی بهره گیری از هنر است که آنها در راستای اهداف خود حساسیت های اجتماعی را بالابرده و حتی آن را شکل می دهند.

 

حجت الاسلام میر باقری افزود: هنرمند تحت تاثیر جامعه و بسترهای تاریخی است و اندیشه فلسفه تاریخی قرآن نیز دارای دو جریان حق و باطل است.

 

وی تصریح کرد: در عالم دو جریان بیشتر وجود ندارد، ولایت نور و ولایت طاغوت که بر تمام ساحت های زندگی افراد سایه می افکند و همه دانش های مرتبط با هنر نیز در درون این دو بستر شکل می گیرد، یا در بستر نور یا در بستر ظلمت.

 

هنرمند قادر به شکل دهی احساسات جهانی است// ما در این زمینه بسیار عقب هستیم

 

وی ادامه داد: هنرمند قادر به شکل دهی به احساسات جامعه جهانی است و امروز غرب با بهره گیری از این توانمندی این احساسات را بر مبنای جنگ چهارم شکل داده و مبنای این جنگ را اسلام و مدرنیته قرار می دهند ولی متاسفانه هنر ما در این مورد بسیار عقب مانده و هنرمندان باید در این خصوص با معرفی هنر قرآنی اقدام کنند.

 

رییس فرهنگستان علوم اسلامی در همایش قرآن کریم و هنر افزود: قرآن تنها فلسفه یا تنها هنر نیست که صرفا بر مبنای عقل یا احساس باشد، ادبیات قرآن نیز ادبیات فلسفی نیست این مطلب دقیقی است که علامه طباطبایی نیز در آغاز المیزان به آن توجه کرده است.

 

قرآن باید زبان محوری گفتگوی بشر باشد

 

وی تصریح کرد: قرآن در عین تعقل با هنر و در عین احساس با عقل همراه است این کتاب عظیم تنها یک اثر هنری عادی نیست و جمال و جلال الهی در آن متبلور است پس قرآن باید زبان محوری گفتگوی بشر باشد.

 

حجت الاسلام میر باقری تصریح کرد: این موضوع به این معنی نیست که ما تنها آیات قرآن را برای هم بخوانیم چرا که در علوم عقلی و نقلی باید زبان قرآن جایگزین زبان موجود شود و در صورت این اتفاق همه نیازها و دستیابی به آنها در بستر تکامل انسان شکل می گیرد.

 

وی افزود: قرآن محور تکامل تاریخی و همه زوایای هنر است و باید همه ادبیات های پیرامون آن با محوریت قرآن شکل گیرد.

 

وی اضافه کرد: قرآن باید مبدا تکامل ادبیات علمی بشر باشد و در این خصوص از حوزه ها انتظار داریم تا با زوایای هنر مدرن و هنر سنتی خودمان آشنا شده و مسائل را مبتنی بر فرهنگ قرآنی استنباط کنند و این هدف جدا از پژوهش های فردی و با همکاری محقق می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 249583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha