به گزارش خبرنگار شبستان، نشست جایگاه کتابخانه های باز در مساجد و ضرورت بهره برداری و ساماندهی بهتر، 11 اردیبهشت ماه با حضور مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی، هنری کانون های مساجد کشور، دکتر عباس گیلوری، عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ابوالفضل هاشمی، سرپرست اداره کتابخانه های مساجد ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در سرای کارنامه نشر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
طاهریان، معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور در این نشست گفت: مهم ترین کتابخانه های اسلامی در جنب مساجد شکل گرفتند و امروز راهکار احیای کارکرد های فراموش شده مساجد ایجاد کتابخانه های باز است. کتابخانه های باز با کمک به مساجدی که دارای وسعت مشخص و بزرگی نیستند کمک می کند تا با ایجاد یک کتابخانه باز در محوطه شبستان از طریق توسعه خدمات فرهنگی به نمازگزاران و مخاطبان، استفاده از ظرفیت های مساجد و ارایه راهکار های جدید برای توسعه فضای کتابخوانی در بعد فیزیکی، به مخاطبان کارکرد های دیگر مساجد را هم گوشزد کنند.
طاهریان با بیان این که برخی مساجد دارای کتابخانه های مخزن باز هستند، اظهار کرد: مساجدی که دارای کتابخانه های مخزن دار هستند می توانند کتابخانه ای باز هم در محوطه شبستان مسجد برای ارایه کتاب بیشتر به مخاطبان راه اندازی کنند. کتابخانه های باز بر این اساس ایجاد می شود که مخاطبان عام با سهولت بیشتر کتاب های مورد نیاز خود را تهیه و یا حتی امانت ببرند و یا در فرصتی میان نمازها و یا بعد از آن از کتاب های گوناگونی که ساماندهی شده، استفاده کنند.
وی در مورد نحوه ایجاد کتابخانه های باز در مساجد گفت: افرادی که تمایل دارند این کتابخانه ها را در مساجدشان ایجاد کنند می توانند به دبیرخانه کانون های مساجد استانی مراجعه یا در شهرستان ها به رابطین دبیرخانه ها و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی که در استان ها مستقر هستند، مراجعه کنند و با پرکردن فرم هایی و از طریق درخواست امام جماعت مساجد برای ایجاد کتابخانه باز اقدام کنند.
طاهریان ادامه داد: نکته اساسی که وجود دارد این است که برای فاز توسعه کتابخانه های باز مساجد تقاضاهای بسیار وجود دارد اما برای اجرای فاز توسعه نیازمند سازماندهی و ساماندهی جدیدی داریم که در این زمینه کارگروهی در ستادعالی تشکیل و به بررسی آسیب شناسی نقاط ضعف و قوت این کتابخانه ها می پردازند. براین اساس در شش ماه نخست سال مراحل تحقیق و بررسی انجام شده و کتابخانه های باز مساجد با تغییر شرایط و آسیب شناسی کتاب های مفید در شش ماهه دوم راه اندازی می شوند.
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور در این نشست گفت: در سال گذشته رسماً مجوز فعالیت کتابخانه های مساجد بنابر دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد و این پروژه با نظارت و بازدید از کتابخانه ها آغاز شده است.
بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت ماه در مصلای امامخمینی برپاست.
پایان پیام/
نظر شما