ضرورت تدوین نظام معنایی حوزه علمیه خواهران

با توجه به دیدگاه‌های گوناگون ممکن است حوزه‌های علمیه خواهران دچار فراز و نشیب‌هایی شود، بنابراین تدوین نظام معنایی برای این نهاد ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام علی‌اکبر حصاری، مدیر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه خواهران با تشکیلات سازمان‌یافته خود عمری کمتر از 20 سال دارد و پیش از آن محلی به نام حوزه با تعریف حوزوی برای بانوان وجود نداشته است، افزود: آنچه پیش از این وجود داشت مکتب‌هایی بود که آموزش‌های دینی در آنها صورت می‌گرفت و رویکرد طلبه‌پروری در آنها وجود نداشت.

وی ادامه داد: البته در این میان افرادی نیز بودند که با پایداری زیاد مسیر طلبگی را طی کرده‌اند، اما آن مکتب‌ها از حیث مبنا پایگاه حوزوی نداشته‌اند، پس سابقه آموزش‌های دینی با جنبه حوزوی از زمانی آغاز شده است که مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران آغاز به کار کرده است.
مدیر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به دیدگاهای مختلف نسبت به هویت حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: با توجه به دیدگاه‌های گوناگون ممکن است حوزه‌های علمیه خواهران دچار فراز و نشیب‌هایی شود، بنابراین تدوین نظام معنایی برای این نهاد ضروری است.
وی گفت: منظور از نظام معنایی حوزه علمیه خواهران مجموعه فلسفه وجودی، اصول و بنیان‌های نظری، تعاریف مبنایی در رویکردهای اجتماعی حوزه، نگاه ایدئولوژیک به زن و خانواده و چارچوب رفتاری نسبت به فعالیت طلبگی خواهران، تعریف محیطی برای حوزه مطلوب و آرمان خواهران است که به صورت نظام‌مند، پیوسته و سیستمی سطح زیرین و مفهومی حوزه علمیه خواهران را تشکیل می‌دهد.

حجت‌الاسلام حصاری یادآور شد: بر پایه این تعریف تمام چارچوب‌های نظری که بر پایه آنها اقدام به تاسیس حوزه علمیه خواهران می‌شود و ساختارهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی را شکل می‌دهد، خود به صورت نظام‌مند دارای سیستمی است که از آن به عنوان نظام معنایی یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح‌نامه مربوط به تهیه این نظام در معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران تهیه شده و مراحل نهایی شدن را طی می‌کند، تصریح کرد: برای نهایی شدن این طرح به سه عامل نیاز داریم، یکی از آنها وجود اراده قاطع در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران است که با نگاه مدیر این مرکز شاهد این اراده هستیم.

مدیر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران یکی دیگر از عوامل مورد نیاز در این زمینه را مساعدت‌های مالی دانست و گفت: با توجه به اینکه این طرح در سطح ملی اجرا می‌شود و یک پشتوانه نظری برای فعالیت‌های مکتبی در جهان تشیع خواهد بود، نیازمند مساعدت‌های مالی به منظور اجرا است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه علمیه خواهران وی با بیان اینکه تهیه نظام معنایی حوزه‌های علمیه خواهران نیازمند مساعدت افراد مختلف، تتبع در منابع تاریخی و ... است، افزود: از همه کسانی که به نوعی نسبت به سرنوشت حوزه‌های علمیه خواهران توجه دارند کمک می‌طلبیم و از بررسی منابع دینی، تاریخچه آموزش‌های حوزوی، نیازهای حوزوی و مقدورات ظرفیت اجتماعی برای این کار و تعریف رسالت‌های اجتماعی برای بانوان برای دست یافتن به نظام معنایی حوزه علمیه خواهران فروگذار نخواهیم کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 249371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha