به گزارش خبرگزاری شبستان، وی که به تازگی از جشنواره «ویزیون دورئل» بازگشته است، درباره این جشنواره گفت: «ویزیون دورئل» یکی از سه فستیوال برتر دنیا در زمینه فیلم های مستند است و تقریبا از تمام دنیا در آنجا فیلم به نمایش درمی آید. من چهار روز میهمان جشنواره بودم که فیلمم طی دو نوبت نمایش در بخش مسابقه و بخش تماشاگران روی پرده رفت.
وی افزود: طی هر دو نوبت نمایش راننده و روباه، سالن پُر از تماشاگر بود و استقبال خیلی خوبی از فیلم شد. در جلسه پرسش و پاسخ فیلم هم واکنش ها بسیار مثبت بود. این نکته برای من جالب بود که تماشاگران این جشنواره هم مثل زمان نمایش آن در ایران، ارتباط بسیار خوبی میان مخاطبان و فیلم برقرار شد.
لاهوتی همچنین درباره هزینه های سفر خود به سوئیس گفت: هزینه سفر من با فستیوال بود و فقط بخشی از هزینه (بلیط رفت و برگشت) را مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی که تهیه کننده اثر بود، به عهده گرفت.
این مستندساز جوان توجه به امر تبلیغات محیطی برای یک جشنواره را وجه تمایز جشنواره های ایرانی و خارجی دانست و گفت: در کشورهای خارجی به سبب قدمت و بُعد تبلیغاتی، تمام شهر در اختیار جشنواره است. شهرداری انواع و اقسام پلاکاردهای تبلیغاتی را از فرودگاه تا محل برگزاری نصب می کند و نقطه ای از شهر نیست که اثری از جشنواره در آن نباشد. در واقع این اهمیت قائل شدن به صنعت توریسم و رونق شهر است که همه ساله و از هم جای دنیا، به آن شهر بیایند که این وجه تمایز فستیوال های خارجی با جشنواره هایی است که در ایران برگزار می شود.
وی خاطرنشان ساخت: در ایام جشنواره آثار دیگر را هم دیدم؛ فیلم های بسیار خوبی بود که بیش از 50 درصد آنها به سمت Docudrama (مستند- داستانی) کشیده شده بود و اکثر فیلم ها داستان و ساختار دراماتیک داشت.
لاهوتی همچنین تاثیر حضور فیلم در جشنواره های خارجی را بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: هر ساله بیش از هشت هزار فیلم متقاضی حضور در جشنواره های معتبر هستند و تنها صد فیلم انتخاب می شود. بنابراین همین که فیلمی در بخش مسابقه پذیرفته می شود یعنی جایزه! در این فستیوال ها بحث خرید و فروش و حق پخش تلویزیونی، اکران ها و... مطرح می شود که همگی برای فیلم بسیار مفید هستند. امیدوارم فیلم من هم بتواند در اروپا اکران شود. به نظرم حیف است فیلم هایی که در سینمای ایران ساخته می شود مهجور بماند و فستیوال های بزرگ دنیا جای مناسبی برای معرفی این آثار هستند. جالب اینکه در آنجا احترام بسیار زیادی به سینمای ایران می گذاشتند و به محض اینکه فیلم ایرانی نمایش پیدا می کرد، استقبال بسیار خوب بود؛ مخاطبان سینمای ایران را خوب می شناختند و آن را دوست داشتند.
گفتنی است فیلم مستند «راننده و روباه» در جشنواره بین المللی «سینما حقیقت» موفق به دریافت جایزه شد و در جشنواره هات داکس، کراکو و تی آر تی نیز نمایش خواهد داشت و فستیوال های زیادی هم خواستار نمایش فیلم هستند. ضمن اینکه به مناسبت نمایش مستند «راننده و روباه» در جشنواره ویزیون دورئل سوئیس، مروری بر آثار «محمود کیانی فلاورجانی» نیز در این جشنواره صورت گرفت.
پایان پیام/
نظر شما