حسین نژاد مدیرعامل صندوق مهرامام رضا(ع) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به نظارت دقیق و چند مرحله ای بر تسهیلات پرداختی گفت : بیش از 80درصد طرح های ایجاد شده در صندوق مهرامام رضا(ع) فعال می باشند.
حسین نژاد گفت: تفاوت صندوق مهرامام رضا(ع) با سایرین این است که ما قبل از پرداخت تسهیلات به ارائه مشاوره و بررسی صلاحیت متقاضی می پردازیم و بعد از پرداخت تسهیلات نیز حداقل دو مرتبه بر فعالیت و پویایی طرح ها نظارت داریم.
وی درخصوص سطوح نظارت در صندوق گفت: ما سه سطح لایه نظارتی داریم، واحد نظارت تهران، واحد نظارت استان که ماهانه بر شهرستان ها نظارت دارند و واحد نظارت شهرستان که در سه سال نخست اجرای طرح حداقل سه بار از طرح ها بازدید می نمایند.
مدیرعامل صندوق مهرامام رضا(ع) تاکید کرد: 5درصد از ثبتنامکنندگان در همان مرحله اول با توجه به جدیت نظارتها انصراف میدهند و 5درصد نیز به دلایلی از طریق مسائل حقوقی پیگیری می شود، 10درصد باقیمانده نیز افرادی هستند که به علت نوسانات بازار در کسب و کار خود به مشکل برمیخورند و در قالب وام مکمل حمایت میشود.
وی همچنین میزان معوقات صندوق را 7ونیم درصد عنوان نمود و در مورد شرایط ضمانت تسهیلات گفت: به ازای هر 10 میلیون تومان یک کارمند رسمی یا یک کاسب مالک مغازه و یا یک کاسب معتبر دارای مغازه استیجاری پذیرفته میشود.
حسین نژاد درخصوص ویژگی عمده تسهیلات صندوق مهرامام رضا(ع) گفت: ویژگی عمده این تسهیلات گستردگی آن در تمام نقاط کشور می باشد و مناطق محروم و روستایی می باشد.
وی خاطر نشان کرد: در دو مقطع در سال های 86 و 89 ، دوهزار روستای محروم را به صورت پایلوت اشتغال در مناطق محروم قرار دادیم و این رویکرد با تفاهم نامه جدید با دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری امسال نیز ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به این تفاهم نامه گفت: در پرداخت این تسهیلات شعار هر روستا، یک بنگاه اقتصادی در دستور کار است و با همکاری دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری، هزار روستا شناسایی شده اند و 200 میلیون تومان برای هر روستا و در مجموع 2 هزار میلیارد ریال برای مشاغل خرد و خانگی روستایی در نظر گرفته شده است.
مدیر عامل صندوق مهر امام رضا با اشاره به اهمیت بحث اعتبارات خرد در دنیا اظهار داشت: سه رویکرد و دیدگاه در بحث اعتبارات خرد در دنیا وجود دارد، پرداخت اعتبارات خرد با دیدگاه اقتصاد آزاد و رقابتی اکنون در ویرجینیای غربی آمریکا انجام میشود که کاری شبیه به صندوق می باشد و مزیت آن پرداخت تسهیلات آسان براساس اعتبارات خرد است.
وی ادامه داد: دیدگاه دوم موضوع اعتبارات دولتی است که دولتها براساس شرایط به پرداخت تسهیلات خوداشتغالی اقدام میکند که این کار نیز در کشور انجام شد و موفق عمل نکرد.
حسین نژاد دیدگاه سوم را رویکرد مشارکت اجتماعی عنوان کرد و گفت: این مدل اکنون در بسیاری از کشورها وجود دارد و صندوق نیز به دنبال چنین رویکردی است تا بتواند با جذب سرمایه های خرد و کوچک مردمی تسهیلات پرداخت کند.
مدیر عامل صندوق مهر امام رضا همچنین از طرحی برای تثبیت و حفظ اشتغال موجود در صنوف خبر داد و اظهار داشت: در این راستا طرحی ایجاد شده تا بتوان با سرمایه ی صنوف برای سرمایه در گردش و تهیه ابراز وام در اختیار آنها قرار داد که در مرحله اول برای مراکز استانها اجرایی خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما