شیوه نامه ستادهای نوروزی روستایی گلستان تدوین و ابلاغ شد

مدیرکل امور روستایی استانداری گلستان، از تدوین و ابلاغ شیوه نامه ستادهای نوروزی روستایی این استان به تمامی فرمانداران خبر داد.

موسی الرضا بخشی، مدیرکل امور روستایی استانداری گلستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به در پیش بودن فصل بهار و نیز نوروز باستانی، انجام اقدامات ویژه چه در زمینه استقبال از مهمانان نوروزی استان و خدمات رسانی به آنان و چه در جهت تغییر چهره روستاها ضروری است.


وی افزود: بر همین اساس از فرمانداران خواسته شد با تشکیل ستاد ویژه نوروزی در سطح بخش ها با ریاست بخشدار و نیز در روستاها با مدیریت دهیاران، نسبت به انجام فعالیت های درج شده در شیوه نامه اقدام کنند.


بخشی تصریح کرد: استان گلستان با مواهب طبیعی و فرهنگی بسیار و نیز اقلیم های متقاوت همچون جنگل، کوهستان، دریا و دشت و همچنین قرارگیری در مسیر بارگاه امام هشتم، مقصد مناسبی برای گردشگران و مهمانان نوروزی است.


وی ادامه داد: بنا به وظیفه اسلامی و ملی، پذیرایی شایسته از این هموطنان به منظور ترسیم چهره ای مطلوب از استان مستعد گلستان در ذهن آنان، ضرورت دارد.


بخشی خاطرنشان کرد: با توجه به قرار گرفتن بخشی از جاذبه های استان در روستاها و حضور مسافران و گردشگران نوروزی در آبادی ها به منظور بهره بردن از مواهب مذکور، تشکیل ستاد نوروزی در سطح روستاها در راستای ارائه خدمات به این مهمانان و نیز معرفی فرهنگ غنی نشأت گرفته از سابقه تاریخی با شکوه این دیار و همچنین تغییر مثبت چهره روستاها الزامی است.


وی انجام طرح ضربتی نسبت به پاکسازی بیش از پیش روستاها به خصوص ورودی ها و مکان های اسکان و حضور مسافران از نخاله های ساختمانی، شن وماسه، پسماندها، علف های هرز و ماشین آلات غیرقابل استفاده نیز شست و شوی خیابان ها، کوچه ها، جوی هاو... اقدام واین پاکسازی با توجه به وضعیت روستا همه روزه یا هرچند روز یک بار تا پایان نوروز، رنگ آمیزی المان ها و نیز مبلمان روستایی هم چون نیمکت ها، تابلوها، نرده های فلزی، سبد های زباله و... با استفاده از رنگ های شاد، مرمت حفاری های معابر، ترمیم موزاییک فرش پیاده روها، تعمیر شیرآلات و لوله های آب و فاضلاب، نصب پارچه نوشته هایی با عنوان «تبریک عید نوروز» و «خوشامد گویی به مسافران و گردشگران» در مسیر جاده اصلی، ورودی های روستا و سطح آبادی ها را از جمله برنامه های این شیوه نامه بیان کرد.


بخش تصریح کرد: ستادهای نوروزی روستاها با در نظر گرفتن تمهیدات لازم، ضمن معرفی مناطق گردشگری روستا با استفاده از ابرازهای در اختیار، نسبت به هماهنگی های لازم برای تامین امنیت مناطق مذکور و نیز دیگر مکان های حضور مسافران اقدام می کنند.


وی افزود: بر اساس این ابلاغبه دهیاران (ستاد نوروزی روستاها) با هماهنگی شورا، هیئت امنا مساجد و... ، در روستاهای پرتردد و واقع در مسیر مناطق مذهبی و گردشگری، حداقل یک مسجد را به صورت 24 ساعت آماده اقامه نماز از سوی مسافران و نیازهایی همچون استفاده از سرویس های بهداشتی و به دلیل حضور مسافران در مساجد واقع در مسیر نسبت به پاکیزه سازی آنها اقدام و به جهت اسکان مهمانان در این مکان ها در هنگام بروز اتفاقات خاص مانند بارندگی و...،تدابیر لازم اتخاذ شود.


بخشی، نصب هشداردهنده های لازم در صورت وجود مکان های با احتمال حدوث خطر در روستا و اطراف آن، ایجاد کمپ استقبال از مسافران و گردشگران در ورودی روستاها و یا مکان های تردد و حضور مهمانان نوروزی و ارائه خدمات افراد با لباس متحد الشکل به گردشگران و نیز اطلاع رسانی درباره اماکن گردشگری، مذهبی، خدماتی با آماده کردن بروشور و جلب همکاری کمک نیکوکاران و خیرین و نیز رعایت شأن والای انسانی، در راستای کمک به خانواده های کم بضاعت روستا در پیش از ایام مذکور از دیگر برنامه ها ی این شیوه نامه برشمرد.

 

وی یادآور شد: اکیپ نظارتی دفتر امور روستایی به صورت مستمر در طول ایام تعطیلات نوروزی از روستاهای سطح استان بازدید و به ارائه گزارش عملکرد دهیار و ستادهای نوروزی روستا می پردازد.


پایان پیام/

کد خبر 24917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha