به گزارش خبرگزاری شبستان، سید محمد حسینی سه شنبه در آیین پایانی جشنواره خلیج فارس که در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار شد، افزود: این مناسبت موجب همبستگی و همدلی بی نظیر همه ایرانیان نه تنها در این کشور بلکه در سراسر جهان است و هیچ مناسبتی با شکوه تر از این موضوع، موجب وفاق ملی نمیشود.
وی ادامه داد: این میراث ارزشمند و گرانبها سال به سال با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و هنری شکوه بیشتری یافته که نقطه آغازین این حرکت ارزشمند مصوبه هیات دولت در سومین سفر به استان هرمزگان مبنی بر تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری هرساله جشنواره خلیج فارس بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امسال در ابتکاری قابل توجه برنامه های جشنواره خلیج فارس به شکل موضوعی به سراسر کشور گسترش یافت و شاهد مشارکت چشمگیر همه هنرمندان استانهای کشور در جشنواره های موضوعی با عناوین مختلف بودیم.
حسینی ادامه داد: اگر چه دستگاه دیپلماسی کشور در جای خود اقدامات لازم را در جهت صیانت از هویت ملی ما دارد اما هنرمندان نیز به سهم خود با ارائه آثاری ماندگار با زبان فرهنگ و هنر در صیانت از این میراث جاودانه کوشا هستند و به نوعی میتوان گفت توجه همه دنیا به اقدامات فرهنگی هنرمندان ایران در دفاع از هویت ملی خود معطوف شده است.
وی با اشاره به نقش خلیج فارس در تحول فرهنگی و تمدنی جهان خاطر نشان کرد: اگر چه نظام سلطه با برخی شیطنتها و با اهداف منفعت طلبانه، به دنبال مشروعیت بخشی به حضور خود با دادن آدرس غلط و تشویش اذهان عمومی و تحریف تاریخ کهن این سرزمین است اما همه شواهد تاریخی اعم از کتب، نقشهها، سفر نامهها و یافته های باستان شناسی نشان میدهد نام این منطقه “بحر فارس” یا “خلیج فارس” بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی متذکر شد: از دوران داریوش اول وجود ناوگان منظم دریایی ایران و نام دریای پارس وجود داشته است در حالی که بسیاری از مدعیان امروز، سابقه کشورشان حتی به یک صد سال هم نمیرسد اما به مدد بهره گیری از ظرفیتهای انرژی، نام خود را مطرح کرده اند در حالی که خلیج فارس یا دریای پارس سابقه اش به دوران ماد و حکومت هخامنشی میرسد.
حسینی تصریح کرد: به تعبیر دیگر بسیاری از محققین و تاریخ نگاران معتقدند بر خلاف تصور اولیه که آغاز تمدن را بین النهرین می دانستند،خلیج فارس نقطه آغازین شکل گیری تمدن بشری بوده است که شاهد آن نیز یافته های باستان شناسی منطقه جیرفت است.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نام خلیج فارس و جزایر ایرانی آن در تمام موزه های جهان از چین گرفته تا آمریکا در قالب کتاب، نقشه و یافته های باستان شناسی ذکر شده است.
حسینی اضافه کرد: حتی زمانی که این تصور در جهان حاکم بود که زمین دارای سطحی صاف میباشد و کروی نیست، نقشه ای وجود دارد که در آن به نام دریای پارس اشاره شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با قدردانی از اقدام پژوهشگر جوان هرمزگانی که با اهتمام خاصی در زمینه پژوهش دینی به احادیث پیامبر بزرگ اسلام (ص)دست یافته است، گفت: طبق این حدیث پیامبر اسلام سه بار نام بحر فارسی را مورد تاکید قرار داده که این نشانگر مورد توجه بودن نام خلیج فارس در صدر اسلام بوده است.
وی بیان کرد: نسل جوان ایرانی باید هوشیار باشد و در مقابل هر نوع تحریفی از کیان سرزمین ملی خود دفاع نماید.
حسینی در پایان از اقدامات دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی خلیج فارس حمایتهای استاندار هرمزگان و میزبانی شایسته این استان در جشنواره و همچنین استانهای برگزار کننده جشنواره های موضوعی تقدیر کرد.
پایان پیام/
نظر شما