گوگل چگونه استعمار میکند؟

مدیر عامل گوگل: اگر چیزی هست که شما نمیخواهید کسی بداند بهتر است آن را به طور کلی انجام ندهید!حقیقت یک موتور جستجو این است که مااطلاعات راحفظ میکنیم وبرابر قانون پتریوت ...


به گزارش خبرگزاری شبستان؛در کتابهای درسی بارها خواندیم استعمار در لغت به معنای «آبادکردن» و «درخواست آبادانی کردن» است. اما در اصطلاح سیاسی به معنای اعمال نفوذ و مداخلهی کشورهای بیگانه و دولتهای قوی در کشورهای ضعیف به بهانهی آبادی و عمران به قصد استفاده از منابع و ثروت عمومی آنهاست.
رهبر عزیز انقلاب در جایی فرمودند: استعمار ملتها - که لکه‏ى ننگ تاریخ بشر در یکى دو قرن اخیر هست - به نام پیشرفت ملتها انجام گرفت.
مسلم است استعمار برای تسلط بر ملتها از هر ابزاری که بتواند استفاده میکند. در این بین برخی ابزارهای استعماری آنقدر فراگیر و مورد استفاده هستند که در نگاه اول کمتر کسی به جنبه استعماری آنها توجه میکند. میخواهیم در مورد «گوگل» صحبت کنیم.
گوگل در ایران چه میکند؟ گوگل در ایران فقط سرویس میدهد!
گوگل سرویسهای مختلفی میدهد. مهمترین آنها عبارتند از:
1- موتور جستجو
سرویس جستجوی متن (google.com): این سرویس پس از طبقهبندی اطلاعات موجود در سطح اینترنت به کاربران اجازه جستجو در سطح متون موجود در اینترنت را میدهد. گوگل میتواند از طریق این کلمات کلیدی به هدف شما پی برده و در لیست سوابق شما ثبت و ضبط نماید. این کار از عمده روشهای گوگل جهت ایجاد مدل شخصیت مجازی برای هر کاربر در اینترنت است و از طرفی به آمریکا و دولتهای استعمارگر این اجازه را می دهد که با استفاده از رویههای SEO و پیشنهاد کلمات برای جستجو به افکارعمومی جوامع تحت سلطه جهت دهند.
جستجوی تصویر (images.google.com): بر اساس توضیحات مربوط به هر تصویر در سطح اینترنت به جستجو با کلید واژه های کاربران می پردازد و بر اساس الگوی مورد نظر گوگل برای کاربر تصاویری نمایش میدهد.
جستجوی فیلم (video.google.com): سرویس جستجوی فیلم گوگل از طریق بزرگترین منابع فیلم در اینترنت به جستجوی فیلم می پردازد. در این سرویس نیز فیلم ها برای شما گزینش و ارائه می شوند.
2- سرویس ایمیل (gmail.com): جهت انجام مکاتبات اداری و شخصی و ارسال اسناد استفاده میشود. به هنگام ساخت حساب کاربری این سرویس، گوگل از شما تعهدنامه اجباری جهت نگهداری یک نسخه از نامههای شما اخذ می نماید و در واقع به مرور زمان با استفاده از این رویه، بانک عظیمی از اطلاعات شخصی و محرمانه افراد در اختیار گوگل قرار می گیرد. به عنوان مثال با یک مطالعه میدانی کوچک متوجه می شویم اغلب مدیران سطوح مختلف کشوری و حتی وزرا از «جی میل» استفاده می کنند و از طرفی رسانههای بزرگ ایرانی و در راس آنها رسانه ملی در بخشهای مهم خبری مثل خبر 20:30 ایمیل خود را در «جی میل» معرفی می کند و از مردم میخواهد فیلم ها و اخبار دست اول خود را از طریق این ایمیل برای صدا و سیما ارسال کنند!
3- نقشه جهان با امکان جستجو (maps.google.com و earth.google.com): نقشه کل کشورهای جهان با دقت بالا (امکان جستجوی دقیق در حد کوچه ها و خانه ها) و امکان جستجوی مکان ها که با استفاده از خود کاربران اماکن مهم را در نقاط مختلف کشور با جزئیات نام گذاری و بخشی از آنها را بر روی وب منتشر کرده و با استفاده از این روش گوگل از تمام کاربران خود به عنوان عوامل تکمیل اطلاعات مکانی خود بهره میبرد.
4- سرویس وبلاگ (blogger.com): گوگل با خرید شرکت blogger در حال ارائه بزرگترین خدمات دست نوشتههای آنلاین است که این امر موجب نیاز هرچه بیشتر کاربران به این شرکت شده است.
5- لغتنامه، ترجمه متن و کلمه از هر زبان به هر زبان (translate.google.com): ارائه لغتنامه بر خط دارای ترجمه لغت و متن از هر زبان است که در واقع با استفاده از این سرویس هم محتوای مطالب اینترنتی را هم میتواند تحت تاثیر قرار دهد و هم بانک ارزشمندی از متونی که ارزش ترجمه به سایر زبانها را دارد در اختیار داشته باشد!
6- سرویس خدمات اسناد اداری رایگان (docs.google.com) (… , word , excel , power point) : بر اساس فناوریهای ابری، گوگل به ارائه خدمات اسناد اداری بر پایه سرویسهای برخط میپردازد. در واقع شما میتوانید اسناد خود را در اینترنت تولید کنید و بر روی سامانه های گوگل ذخیره کنید و طبق تعهد نامه یکطرفه که به تأیید کاربران میرسد، شرکت گوگل یک نسخه از کلیه اسناد اداری کاربران را برای خود نگهداری می کند.
7- سرویس گروههای آنلاین (groups.google.com): با ارائه این سرویس گوگل کمک به ایجاد تشکلهای همسوی آنلاین نموده و از این طریق به جریان سازی در سطح اینترنت در تمام موضوعات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی می پردازد. برخی از این گروه های ایرانی که کار یک حزب سیاسی یا تشکل بزرگ اجتماعی را انجام می دهند امروزه نزدیک به سیصد هزار عضو فعال دارند.
8- سرویس اخبار (news.google.com): به جمع آوری اخبار از آژانس های خبری مختلف و ارائه انتخابی و دسته بندی شده به کاربران می پردازد. در واقع یک فرد زمانی که به دنبال اخبار از یک موضوع خاص می گردد گوگل "تنها" خبرهایی را که سرویسهای همسو با دولت آمریکا از این موضوع مخابره می کند را نمایش میدهد. به عنوان مثال شما ناچارید فقط خبرهایی را از ایران بخوانید که بی بی سی، سی ان ان، فاکس نیوز و بقیه سرویس های خبری معاند مخابره کرده اند.
9- سرویس ویدیو آنلاین (youtube.com): در سال 2006 گوگل شرکت یوتیوب را به قیمت 1/6 میلیارد دلار خریداری و از طریق آن به صورت مجانی توسط کاربران اقدام به جمع آوری ویدیوهای موجود در اینترنت می کند. این شرکت از طریق این رسانه توانسته است جریانات زیادی به لحاظ سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی بر کلیه کاربران جهان تحمیل کند. از جمله انتشار فیلم قتل ندا آقا سلطان که به تعبیر مدیر عامل گوگل از تأثیر گذارترین کلیپ های منتشر شده بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران است و از طریق یوتیوب به شکل گسترده منتشر شده است.
10-مرورگر اینترنتی (google.com/chrome): هر کاربر جهت بازدید از صفحات در اینترنت نیازمند نرم افزار مرورگر برای مشاهده صفحات اینترنتی است. با استفاده از این سرویس که به تدریج در حال گسترش در میان کاربران اینترنت است، گوگل تمام فعالیتهای اینترنتی شما را رصد کرده و تمام اطلاعات کاربری اعم از اطلاعات حسابها، نامهای کاربری و کلمات عبور شما را نزد خود نگهداری می کند، حتی اگر شما از سرویسهای تحت وب گوگل استفاده نکنید.
حال با مرور این سرویسها و چندین سرویس دیگر این سؤال پیش میآید که واقعاً گوگل به چه کسی سرویس میدهد؟
در تاریخ 10 دسامبر 2009 وقتی خبرنگار خبرگزاری CNBC از مدیر عامل شرکت گوگل در مورد حریم خصوصی پرسید وی اینچنین پاسخ داد:
«اگر چیزی هست که شما نمیخواهید کسی بداند بهتر است آن را به طور کلی انجام ندهید! حقیقت یک موتور جستجو این است که ما اطلاعات را حفظ میکنیم و برابر قانون پتریوت (قانون میهن پرستی مصوب مجلس آمریکا از زمان جرج بوش) امکان قرار گرفتن این اطلاعات در دسترس مقامات آمریکا را فراهم می کنیم.»
در هفته های اخیر و دقیقاً هنگام اوج مبارزات مردم مصر علیه نظام مورد حمایت آمریکا خبری در رسانه های جهان و حتی ایران منتشر شد: «سرویس جدید گوگل به کمک مردم مصر آمد.»
جالب است حتی زمانی که اینترنت در مصر قطع شده بود، گوگل همچنان دست از سرویس دادن به مردم مصر برنداشت!
چند هفته پیش در تاریخ 19 ژانویه 2011 نیز طی بیانیه ای که البته ملایمتر از بیانیه های اخیر سران فتنه بود گوگل اعلام کرد برخی سرویسهای خود را که از چند سال پیش برای ایران تحریم کرده بود (شامل سرویس های نقشه google earth، مرورگر اینترنتی chrome و سرویس عکس picasa ) از لیست تحریم های خود خارج کرده است.
به راستی؛ آیا این «سرویس» بوی «استعمار» نمیدهد!؟
 نویسنده:مهندس مهدی صرامی

کد خبر 24890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha