آماده‌سازی فوری نمایشگاه تا غروب امروز/ بخش بین‌الملل آماده‌تر از همه

خبرنگاران و اهالی رسانه از مراحل آماده سازی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار شبستان، بازدید خبرنگاران و اهالی رسانه از مراحل آماده سازی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در حالی از ساعت 10:30 روز 9 اردیبهشت ماه از مقابل شبستان مصلای امام خمینی (ره) آغاز شد که جمعی از خبرنگاران حوزه کتاب و ادبیات حضور داشتند.

 

این بازدید در ابتدای امر بدون حضور حتی یکی از مسئولان اجرایی نمایشگاه، از ضلع شرقی مصلی آغاز شد و زمانی که مسئول هماهنگی رسانه ها با اعتراض خبرنگاران در مورد اینکه توضیحات ناکافی است، روبرو شد، از «حسن اسفندمز» معاون اجرایی نمایشگاه کتاب دعوت به حضور کرد تا پاسخگوی سوالات فراوان خبرنگاران باشد.

 

 

راه‌اندازی پل مکانیزه بهشتی تا قبل آغاز به کار نمایشگاه

در ضلع شرقی مصلی، جایی که خبرنگاران بازدید را از آنجا شروع کردند، بخش ها و سالن های بیداری اسلامی، چاپ و نشر، نشر الکترونیک، نهادها و سازمان ها، ناشران کودک و نوجوان، صنعت چاپ و ناشران آموزشی قرار دارد.

 

در این بخش، «حسن اسفندمز» معاون اجرایی نمایشگاه در پاسخ به این پرسش که چرا با توجه به نزدیک بودن زمان افتتاحیه، بسیاری از غرفه‌های سالن‌های مختلف آماده نشده‌اند، گفت: از اول اردیبهشت ماه غرفه‌های ناشران تحویل تشکل‌های نشر داده شده و تشکل‌ها هم از هفتم غرفه‌ها را تحویل ناشران قرار داده‌اند، بنابراین تا فردا غروب کلیه غرفه‌ها باید چیده شوند.

اسفندمز بیان کرد: امسال به دلیل حجم زیاد متقاضیان و بالا بردن مشارکت تلاش کردیم تا ناشران دانشگاهی را به جایگاه ناشران بین‌الملل در سال گذشته انتقال دهیم و ناشران بین‌المللی را در ضلع جنوبی شهید بهشتی مستقر کردیم. در مجموع 35 هزار متر فضای نمایشگاهی ارائه شده که از این متراژ 10 هزار متر فضای مفید است. بخش دانشگاهی امسال تماماً متحول شده و نسبت به تغییر جایگاه آن اطلاع‌رسانی لازم صورت گرفته است. در نمایشگاه کتاب امسال، نزدیک به 25 هزارمتر مربع فضای نمایشگاهی و 8 هزارمتر مربع فضای مسقف و 4 هزار مترمربع فضای غرفه بندی شده موجود است.


وی از ایجاد بخش جدید ستاد فوریت ها خبر داد و افزود: ستاد فوریت های نمایشگاه با 30 خط تلفن در نمایشگاه کتاب امسال تعبیه شده است که اطلاع رسانی در این فضا را آسان می کند.


اسفندمز در ادامه درباره حضور غرفه داران و تداخل حضور آنها با بازدید کنندگان نیز گفت: غرفه داران و ناشران قبل از ساعت بازگشایی نمایشگاه کتاب برای بازدیدکنندگان؛ از 6 الی 9 صبح مجاز به آوردن کتاب و وسایل مورد نیازشان هستند.


وی همچنین از راه اندازی پل مکانیزه خیابان شهید بهشتی به منظور تسهیل ارتباط فضای نمایشگاه با بخش بین الملل خبر داد.

 

بخشودگی 40 ناشر محروم از حضور در نمایشگاه/ افزایش فضای نمایشگاهی ناشران خارجی

به گزارش شبستان، پس از بازدید و عکاسی از محوطه شرقی مصلی، خبرنگاران به همراه معاون اجرایی نمایشگاه به سمت شبستان اصلی مصلی رفتند و در شبستان اصلی، «علی اسماعیلی» ریاست نمایشگاه کتاب نیز به این جمع ملحق شد. اسماعیلی در بین خبرنگاران حاضر شد و با اشاره به اضافه شدن حدود 30هزار متر مربع فضای جدید به نمایشگاه، بیان کرد: امسال علیرغم محدودیت ها، با افزایش چشمگیر ناشران روبرو بودیم. تعداد ناشران داخلی در سال گذشته تا روز دهم نمایشگاه به 2هزار و 475 ناشر رسید، اما امسال تا امروز که هنوز نمایشگاه افتتاح نشده است، 2 هزار و 545 ناشر داخلی را پذیرش کردیم و به دلیل اینکه متراژها اندک است، 50 درصد سالن یاس را به ناشران داخلی اختصاص دادیم.


اسماعیلی از بخشودگی 40 ناشر متخلف در دوره قبلی نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: از 78 مورد تخلف ناشران دوره پیش در نمایشگاه کتاب، 40 ناشر محروم از حضور در نمایشگاه این دوره بودند که ما آنها رادر کمیته رسیدگی به تخلفات بخشیدیم و می توانند درنمایشگاه بیست و ششم حاضر باشند.
 

وی از افزایش 2 هزار متری فضای ناشران خارجی خبر داد و افزود: در بخش بین‌الملل نیز تاکنون 245 هزار عنوان کتاب ارائه شده است که در سال‌های 2010 تا 2013 منتشر شده‌اند. تعداد عناوین ناشران داخلی نیز حدود 200 هزار عنوان است که در مجموع 445 هزار عنوان کتاب در این دوره نمایشگاه ارائه خواهد شد.

 

رییس نمایشگاه کتاب با اشاره به جمع‌آوری برخی آثار که در سال‌های گذشته رخ داده و تمهیداتی که بریا رفع این معضل اندیشیده شده است، گفت: حضور ناشران بر اساس ضوابط نشر است و ناشران موظف هستند که این ضوابط را رعایت کنند، اما گاهی دیده می‌شود که ناشری مجوز چاپ کتاب را گرفته است، اما در چاپ‌های بعدی که موظف به اعلام حصول است، تغییراتی در محتوا و شکل کتاب ارائه کرده است، بنابراین چنین ناشرانی متخلف هستند چراکه مجوز اولیه با ویژگی‌های مشخص و بدون تغییر در چاپ های بعدی صادر می‌شود.

 

وی در پایان از اختصاص بن‌کارت‌های 80 تا 100 هزار تومانی برای اساتید دانشگاه و محققان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی خبر داد و گفت: این افراد می‌توانند با مراجعه به بانک عامل از این تسهیلات استفاده کنند.

 

ادامه بازدید از بخش نسبتاً آماده ناشران بین الملل

به گزارش شبستان، در ادامه این بازدید که بعد از صرف ناهار انجام شد، خبرنگاران از بخش بین الملل این دوره نمایشگاه که به ضلع جنوبی مصلی انتقال پیدا کرده بود، رفتند. بخش ناشران بین‌الملل در دو بخش «سالن ریالی لاتین» ‌و «سالن ریالی عرب» فعالیت خواهد کرد. در این بخش همچنین، یک سالن بازار جهانی، یک سالن فروش کتاب های عربی، یک سالن تشریفات و دو سالن مجزای سرای اهل قلم با ظرفیت های مختلف تعبیه شده است.

 

یکی از نکات قابل توجه در این بخش، غرفه ها و قفسه های آماده و کتاب های چیده شده در این قفسه ها بود که نسبت به بقیه بخش های نمایشگاه، آماده تر به نظر می رسید.

 

در بخش لاتین، ناشران کشورهای اروپایی، آمریکا، شرق دور و روسیه با 160 هزار عنوان کتاب، در فضایی به مساحت 7500 متر مربع حضور پیدا خواهند کرد. سالن ریالی عرب نیز حدود 80هزار عنوان کتاب از ناشران آثار عرب‌زبان را در فضایی به وسعت 2500 متر مربع به نمایش خواهد گذاشت. سالن کشورها و نهادهای بین‌‌المللی نیز به صورت متمرکز و با حمایت سفارتخانه‌های کشورهای خارجی، در اختیار اتحادیه‌های ناشران و غرفه‌های ملی قرار گرفته است.
 

 

گزارش: آزاده فضلی

 

کد خبر 248658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha