به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر ولایتی، دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در اجلاس جهانی علما و بیداری اسلامی گفت: ابتدا لازم میدانم سپاس خود را برای حضور رهبر معظم انقلاب که جمع ما را مفتخر ساختند، تقدیم کنم. به حضور شما میهمانان خیر مقدم میگویم و از اینکه دعوت ما را پذیرفتید و با تحمل مشقت سفر از راه دور و نزدیک در این همایش حضور یافتند تشکر میکنم. در محضر علمای بزرگ سخن گفتن امری دشوار است به ویژه انکه موضوع سخن بیداری اسلامی باشد که بر مبنای حرکت علمای مجاهد اغاز شده است.
وی گفت: امروز به برکت حرکت عظیمی که بیش از سه دهه پیش با انقلاب بزرگ مردم ایران اغاز شد امت اسلامی گام به مرحلهای تازه گذاشته که با افتخار میتوان ان را اغاز مرحله تمدن سازی نوین اسلامی نامگذاری کرد. درگذشته نه چندان دور مقدرات امت اسلامی درکشورهای مختلف اسلامی در پایتخت قدرتهای غربی یا شرقی تعیین میشد اما به یومن مبارزات جان فرسای شما عالمان مجاهد و همراهی ملتهای مختلف مسلمان اینک بسیاری از سرزمینهای اسلامی فرصت یافتند تا سرنوشت خویش را خود رقم زنند و مرحله تمدن سازی نوین اسلامی را اغاز کنند.
وی گفت: امروزه عالمانی که رهبری امت را بر عهده دارند خود وارث میراث مجاهدانی هستند که در شرایطی دشوارتر و با امکاناتی محدودتر به احیای دین همت گماشتند و در برابر سطه گران بیگانهگاه حتی از جان خویش دریغ نکردند.
ولایتی افزود: آیت الله میرزای شیرازی، عمر مختار، آیت الله کاشانی، سید مجتبی نواب صفوی، امام موسی صدر، ایت الله سید محمد باقر صدر، امام خمینی (ره)، ایت الله مطهری، ایت الله طالقانی، سید عباس موسوی و بسیاری دیگر از جمله چهره های درخشان علم و جهاد هستند. در این میان اما موج جدیدبیداری اسلامی که در حقیقت با تلاشهای تاریخی و دستاوردهای ماندنی حضرت امام خمینی (ره)، بزرگ احیای گر اسلام در عصر معاصر اغاز شد و با مجاهدتهای خستگی ناپذیر و تدابیر حکیمانه حضرت ایت الله امام خامنهای ادامه یافت.
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در ادامه سخنانش در اجلاس جهانی علما و بیداری اسلامی گفت: به دنبال آغاز موج جدید بیداری اسلامی در کشورهای عربی، خاورمیانه و شمال آفریقا، قدرتهای غربی تلاش گستردهای برای مصادره آن آغاز کردند. آنها با به کار گیری تعابیری چون بهار عربی سعی کردند ابعاد مردمی این اقدام را تحت تأثیر قرار و آن را بخشی از لیبرال دموکراسی غربی جلوه دهند. این درحالی است که برای بسیاری از مردم، آزادی و دموکراسی بستری مناسب برای احیای ارزشهای دینی تلقی میشود.
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی افزود: به منظور مقابله با تلاشهای غرب برای مصادره و مدیریت تحولات انقلابی، با ابتکار جمهوری اسلامی ایران، بیش از 70 نفر از اندیشمندان، رهبران مقاومت اسلامی، فعالان سیاسی و فرهنگی و تشکلات سیاسی از سراسر جهان برای تبیین موج جدیدبیداری اسلامی و چالشهای آن، 27 شهریور 90 در تهران گردآمدند و ابعاد فکری و پیشینه این جنبش و آخرین تحولات آن را بررسی کردند.
ولایتی گفت: شرکت کنندگان در این مجمع همچنین تصمیم گرفتند برای نهادینه سازی و استمرار این جنبش مجمعی از رهبران جنبش بیداری اسلامی با عنوان بیداری اسلامی ایجاد کنند، این مجمع با 4 رکن تشکیل شد و شورای عالی مشورتی مهمترین رکن آن است و مجمع عمومی دبیرخانه و دبیرکل دیگر ارکان این مجمع است.
وی افزود: براساس نظر اعضای مجمع، محل دائمی دبیرخانه این مجمع در تهران تعیین شد و با نظر اعضا، اینجانب به عنوان دبیرکل انتخاب شدم.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: بلافاصله پس از برگزاری مجمع، دبیرخانه آغاز به کار کرد و تاکنون فعالیتهایی برای گسترش و تعمیق فرآیند بیداری اسلامی به انجام رسانده است.
ولایتی افزود: با توجه به نقش محوری جوانان در جنبش بیداری اسلامی و تأثیر آنها در ادامه این جنبش، شورای مرکزی مجمع تصمیم گرفت اجلاسی بین المللی با عنوان جوانان و بیداری اسلامی برگزار کند.
وی گفت: 1250 نفر از جوانان مسلمان و انقلابی از 87 کشور بخصوص کشورهای عربی در حال تحول، 29 و 39 ژانویه در این اجلاس شرکت کردند و تجربیات و اندیشههای خود را در فضایی پرشور به تبادل نظر گذاشتند و تلاش کردند به تقویت این جنبش و حرکت آن در جهت آرمانهای امت اسلام کمک کنند.
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی افزود: بعد از این اجلاس با توجه به نقش ادبیات و شعرا در بیداری اسلامی، شعرای کشورهای جهان نیز در اجلاسی گردهم آمدند و چهارمین اجلاس این مجمع نیز با عنوان اجلاس زنان و بیداری با حضور 1180 نفر از بانوان فعال در عرصه بیداری اسلامی در تهران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما