مسعود گرجی، قاری بینالمللی کشورمان با بیان این مطلب که طرح لباس قاریان و حافظان اولویت جامعه قرآنی نیست، به خبرنگار شبستان گفت: قاریان و حافظان مباحث مهمتری از لباس خاص دارند همچون معیشت، رفاه و تهیه مسکن برای قاریان و حافظان کشور از اولویت بالاتری برخوردار است.
وی افزود: طرح لباس قاریان و حافظان یک امر ظاهری بوده و نیازمند توسعه فرهنگی این مقوله در میان جامعه بخصوص قاریان و حافظان دارد و نباید بی گدار به آب زد یعنی همه جوانب و زوایای این طرح را بررسی کنند.
وی با بیان این مطلب که پوشیدن لباس برای قاریان و حافظان آنان را در جامعه شاخصتر میکند، تصریح کرد: وقتی قاریان و حافظان ملبس به لباس خاصی میشوند در انظار بیشتر مورد توجه قرار میگیرند و اعمال و رفتارشان زیر ذرهبین می رود که به طور کلی شاخصشدن قشری از جامعه وجهه خوبی نخواهد داشت.
گرجی افزود: با توجه به اینکه اغلب قراء کشورمان در مراسمهای رسمی همچون همایشها و برنامههای از این قبیل به قرائت قرآن میپردازند طراحی لباس خاص قاریان و حافظان بحثی ناقص و مبهم است و مستلزم آن است که این طرح به صورت مفصل با جامعه قاریان به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.
قاری بینالمللی کشورمان با اشاره به لباسهای دیگر اقشار جامعه همچون مداحان و روحانیون در کشور تصریح کرد: در جامعه ما برخی از مداحان ملبس به ابا هستند که در جای خود رسمیت دارد و لباس شاخصی برتن نمی کنند.
گرجی با اشاره به سبقه تاریخی لباس مقدس روحانیت افزود: روحانیون ما که ملبس به ابا و عمامه هستند برخی قایلاند که این نوع لباس متعلق به دوران صفویه بوده و پیامبر اکرم (ص) همچین لباسی که امروز مرسوم است، نمیپوشیدند. همچنین عمامه در فرهنگ عرب و مردم آن زمان رواج داشته و لباس همه مردم جامعه همراه با ابا و عمامه بوده است لذا پوشیدن این لباس در آن جامعه موجب شاخصترشدن افراد نمیشد.
وی عنوان کرد: در برخی از احادیث آمده پیامبر هیچگاه در جمعی خود را بالاتر از دیگران نمیدید و یا در صدر مجلس نمینشست و از طرز لباسپوشیدن و ظاهر ایشان اگر کسی وارد مجلس میشد متوجه نمیشد که پیامبر اسلام چه شخصی است.
قاری بینالمللی با بیان این مطلب که لباس ظاهر انسان را میسازد و نباید از علم و باطن افراد غافل شد، عنوان کرد: علم افراد به لباس خاص نیست بلکه دانش آنان به آنچه که کسب کردهاند، ارزش دارد و یک قاری و حافظ با پوشیدن لباس مدارج علمی را طی نمیکند.
وی با بیان این مطلب که هیئت ظاهری قاریان و حافظان در برخی از جوامع بینالمللی مورد توجه قرار میگیرد، تصریح کرد: مقوله طراحی لباس قاریان و حافظان در اعزامهایی که به کشورهای اسلامی صورت میگیرد، اهمیت پیدا میکند زیرا اغلب قرا و حافظان کشورمان از کت و شلوار که لباس غربی است، استفاده میکنند و بهتر است در جوامع بینالمللی با پوشیدن ابا یا شالی و همچنین گذاشتن سرپوش که هنگام تلاوت قرآن نیز ثواب دارد، استفاده کرد.
پایان پیام/
نظر شما