به گزارش خبرگزاری شبستان، در آستانه برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، کتاب «نگاه کاربردی به دانش رسانه و ارتباطات» نوشته حمید کارگر توسط انتشارات روزنه منتشر شد.
حمید کارگر در این کتاب با بهره گیری از نثری خواندنی به بررسی برخی نظریه های ارتباط جمعی و تکنیک ها و تاکتیک های رسانه ای در فضای امروز ایران پرداخته است.
این کتاب دارای هفت فصل است که حوزه های "ارتباطات"، "روزنامه نگاری"، "فضای مجازی"، "روزنامه نگاری"، "تبلیغات"، "رسانه" و "یادداشتهای پراکنده" را شامل می شوند.
نویسنده کتاب «نگاه کاربردی به دانش رسانه و ارتباطات» درباره رویکردهای مطرح در کتابش چنین می گوید: در برخی از این نوشتارها دغدغه و دل نگرانیهایی نسبت به وضعیت رسانهای امروز ایران مطرح شده است. در بخشدیگری از کتاب پرسشهایی مرتبط با آن چه در فضای رسانهای کشورمان در جریان است، مطرح میشود. بخش دیگری از یادداشتها نیز به ارایه پیشنهادها و راهکارهایی برای رفع دغدغههای یادشده می پردازد.
وی با اشاره به ضرورت کاربردی کردن دانش رسانه که در کتابش بر آن تاکید دارد، می گوید: بهبود جریان ارتباطی و رسانه ای کنونی کشور نیازمند عملی شدن دانش تجمیع شده در این حوزه و به کارگیری فنون کنش رسانه ای است و ضروری است تا دانشجویان ارتباطات و روزنامه نگاری، آموزه های خود را در وادی عمل به کار گیرند و نقطه وصل نظر و عمل را به خوبی فراگیرند.
این نویسنده ادامه داد: در این کتاب با ذکر نمونه هایی از رویدادهای خبری چند سال اخیر، تکنیکها و تاکتیکهای خبری قابل کاربرد در این رویدادها و چگونگی ارتباط یافتن این واقعیتهای خبری با نظریه های ارتباطی بررسی شده است و مواردی که نظریهها در میدان عمل به کار آمدهاند، برای مخاطب بازشناسی شده است.
به گفته وی این کتاب رویکردی نقادانه دارد که ضمن تلنگر زدن بر کاستی ها و نواقص کنونی حوزه ارتباطات و روزنامه نگاری، به ارایه پیشنهادهایی برای بهبود کنشهای رسانه ای می پردازد.
کارگر یادآور شد: دکتر علیاکبر فرهنگی، مبدع رشته مدیریت رسانه و چهره ماندگار حوزه مدیریت، بر این کتاب مقدمهای نوشته و مطالعه آن را به دانشجویان و علاقهمندان توصیه کرده است.
دکتر فرهنگی در مقدمه این کتاب می نویسد: "اثر حاضر که از اندیشه نقاد و قلم وقاد آقای حمید کارگر -از دست اندرکاران ارتباطات و رسانه ها- ساری و جاری شده است، نکات ارزشمندی را در باب رسانه ها و ارتباطات مطرح کرده است. در واقع می توان آن را مجموعه یا کشکولی از تلخ و شیرینهای عرصه مطبوعات و رسانهها و ارتباطات نظری به حساب آورد. از آنجا که نویسنده خود به گونه ای فعال با ارتباطات جمعی و سازمانی سروکار داشته، به زوایای پنهان رسانه ها دست یافته و نکات دلچسبی را به خواننده اثر هدیه میکند".
گفتنی است تا کنون دو اثر "آموزش دانشگاهی فرش؛ چالشها و چشم اندازها" و "از خاک تا خدا" از این نویسنده منتشر شده و کتاب "نگاه کاربردی به دانش رسانه و ارتباطات" نیز از سوی انتشارات روزنه در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود.
پایان پیام/
نظر شما