به گزارش خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، سمینار علمی باستانشناسی جیرفت که از روز شنبه در سه محور پژوهش های باستانشناسی، گاهنگاری جنوب شرق و بررسی دانش فلزکاری مس آغاز شده بود، شامگاه گذشته با قرائت بیانیه ای در 12 بند به کار خود، پایان داد.
سمینار باستانشناسی جیرفت با مشارکت و حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی، پژوهشکده باستانشناسی، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان و حمایت شرکت ملی صنایع مس با حضور ده ها باستانشناس برتر ایرانی و خارجی برگزار شد.
نشست های تخصصی و ارائه مقالاتی در باب پژوهش های باستانشناسی و گاهنگاری جنوب شرق و پیشینه فلزکاری در این منطقه توسط صاحبنظرانی چون صادق ملک شهمیرزادی، میر عابدین کابلی، حمیده چوبک، رولان بزانول، انریکو اسکالونه، نادر علیدادی سلیمانی و ... در کنار سایر برنامه های جنبی، چون بازدید از موزه باستانشناسی و نمایش آثار جدید در موزه از برنامه های این سمینار بود.
بیانیه پایان این سمینار با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد حوزه فرهنگی جنوب شرق، بر برنامه ریزی در راستای پژوهش های هدفمند، شناسایی خلأ های تاریخی، تهیه نقشه باستانشناسی، مستند نگاری و بهره برداری از دانش متخصصان داخلی و خارجی تاکید دارد.
این بیانیه می افزاید: تأمین اعتبار برای پژوهش های میدانی و غیر میدانی، حفاظت پایدار آثار به دست آمده از کاوش ها و ساماندهی موزه ها ضرورت دارد و باید در تکمیل ساختمان موزه و گشایش آن تسریع شود.
در این بیانیه آمده است با توجه به دستاوردهای این سمینار در ارتباط جیرفت با همسایگان و خویشاوندگان فرهنگی بر لزوم پژوهش های فرا منطقه ای تأکید می شود.
مجمع علمی سمینار در پایان با بیان اینکه تداوم تاریخی و ویژگی های خاص حوزه هلیل رود آن را به عنوان یک منظر فرهنگی مطرح می کند و نه تعدادی از نقاط باستانی گسسته، پیشنهاد می دهد این منظر فرهنگی " جیرفت و منظر فرهنگی آن" ثبت جهانی شود.
پایان پیام/
نظر شما