به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، مهدی نعلبندی روزنامهنگار و فعال فرهنگی برونمرزی کشور شامگاه گذشته( 8 اردیبهشت) در این همایش اظهار داشت: عدهای در قالب گروههای تندرو به موضوع آذربایجان و وابستگیهای آن دامن می زنند، اما مستندات حکایت از آن دارد که به دلیل بیلیاقتی شاهان قاجار بخشی از آذربایجان از خاک کشورمان جدا شده است.
وی افزود: باید به استقلال کشور آذربایجان در شمال جمهوری اسلامی ایران احترام بگذاریم؛ هرچند شکی نیست که اراضی این کشور روزگاری جزو خاک کشورمان بوده است، اما در وضعیت کنونی نباید دچار فضای کاذب تبلیغاتی و هیجانی شویم و از بن و ریشه استقلال کشور آذربایجان را نادیده بگیریم.
نعلبندی با بیان اینکه در حال حاضر آذربایجان کشور مستقل است و خودش مملکت و جامعه مستقل دارد؛ منتها عناصری در آذربایجان وجود دارند که اثبات میکند این دو منطقه بسیار به همدیگر نزدیک هستند، ادامه داد: در نگاه اول مهمترین عنصر مذهب مردم آذربایجان است که دومین کشور شیعه جهان از نظر غلبه جمعیتی شیعه بعد از ایران محسوب میشود.
روزنامهنگار و فعال فرهنگی برونمرزی کشور عنصر دوم را حوزه تمدنی ایران و پیوستگی آن با تمدن این سرزمین توصیف کرد و گفت: عنصر سوم این است که در مسیر جاده ابریشم بوده و در نهایت عنصر چهارم نیز مشترکات فرهنگی بین این دو منطقه است.
وی اضافه کرد: یک بخش قضیه واقعیت تاریخی است و به هرحال آذربایجان از نظر تاریخی زمانی متعلق به ما بوده و از آن به عنوان لنکران یاد میشود که بنده نیز در کتاب «همسایه خانهزاد» این موضوع را بازگو کردم.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه مفهوم این مطلب آن است که همسایهای که فرزند همین خانه بوده، امروز از این خانه جدا شده است، تصریح کرد: هرگز یک فرد آذربایجانی در تبریز یا اردبیل احساس غربت نمیکند و عکس آن نیز صادق است و به همین خاطر است که تاریخ و خاطرات ما یکی است.
نعلبندی با بیان این مطلب که شیعیان آن سرزمین 70 سال از سوی کمونیسم مورد ظلم واقع شدند و در ابتدا توسط روسیه تزاری و هماکنون نیز از سوی جریان صهیونیسم مورد ظلم واقع شدند، ابراز داشت: جریان صهیونیسم بسیار خطرناکتر از کمونیسم است، اما با این حال سعی شده در حالت حداقلی معارف و مذاهب خود را زنده نگه دارند.
روزنامهنگار و فعال فرهنگی برونمرزی کشورمان در پایان سخنان خود اظهار داشت: احزاب و گروههای مختلف از لیبرالیسم، سوسیالیسم گرفته تا اسلامگرایان و حزب مساوات و طرفداران برخی گروههای تندرو سعی میکنند در این کشور فضای بازی را برای تعامل و ارتباط با کشورهای دیگر باز کنند که در این بین خواسته عموم مردم آذربایجان گرایش به اسلام و معنویت است.
پایان پیام/
نظر شما